(SIDE2): Sexleketøyindustrien blomstrer som aldri før, og kvalitet, design og teknologi har gjort dem til ettertraktede hjelpemidler.

For kvinner. Når det gjelder menn, er det ikke like sturent å handle sexleketøy til seg selv.

- Mange single menn føler at det å bruke slike hjelpemidler gir et taperstempel.

Engangs
Vibratorer og dildoer kommer i jentefarger og funksjonelt design, men også markedet for menn har blitt større og bedre.

- Nå finnes det mange varianter av den gammeldagse «sjømannsbruden» som ikke gir flau smak i munnen, og de kommer også som engangsprodukter. Før ble de laget av materiale som var umulig å gjøre rent – du kan selv tenke deg hvordan de luktet etter hvert, sier sexpirator Cecilie Kjensli til Side2. Hun driver nettbutikken CecilieKjensli.no og sex- og samlivsmagasinet cpunktet.no.

- Stusslig
Men der kvinner har blitt bekvemme med å ha slike leketøy innenfor rekkevidde av sengen, ligger mannen etter når det gjelder sjenanse. Det å føle seg som en taper dersom man velger sexleketøy til seg selv, gjelder fremdeles.

Les: - Barbiedukker for voksne

- Sexleketøy ble tidligere sett på noe som single anskaffet seg som substitutt for en partner. Nå ses det som et tillegg, i hvert fall for jenter i og utenfor parforhold. Der henger gutta etter, sier Kjensli.

- Mannen føler seg litt stusslig, og vil ikke sammenlignes med en gammal ungkar oppi dalen, der det er hakket før man finner tilfredsstillelse i fjøset og kaster seg over kua for en omgang, sier Kjensli, og innrømmer at hun setter det litt på spissen.

Hun har flere ganger forsøkt å få norske herremagasiner til å skrive om sexleketøy for menn, uten suksess.

- De mannlige journalistene syns de nye produktene ser kule ut, men så blir det stille. Betyr det at de egentlig er litt flaue for å prøve ut en blowjob på boks? lurer Kjensli.

Siste fra Side2? Sjekk forsiden her!

Gode produkter
Ifølge redaksjonssjef i MANN, Per-Ivar Johansen, har bladet gjennomført produkttester, via sin sexekspert.

- Vi er ikke prinsipielt imot å skrive om sexleketøy for menn, så lenge det er gode produkter menn kan få noe ut av.

Johansen sier bladet har en generell sex- og samlivsbolk, der også sexleketøy går innenfor rammene.

- Vi skal opplyse forbrukerne om gode produkter som finnes der ute, vi er et livsstilsmagasin som tar hensyn til alle aspektene ved menns liv.

Usexy
Også FHMs redaktør Martin Thronsen sier bladet har hatt saker om sexleketøy for menn.

- Vi hadde en firesiders artikkel for et par år siden, der menn testet leker, sier Thronsen til Side2.

Ifølge Thronsen kom det ikke negative reaksjoner på oppslaget, men heller ikke etterlysninger etter flere saker om sexleketøy. Han ser derimot ikke bort fra at bladet også vil lage lignende saker i fremtiden, men ikke med det første nødvendigvis.

- Det er ikke et tema jeg føler for å sette av plass til i hvert nummer. Det er ikke spesielt sexy, mener FHM-redaktøren.