Gå til sidens hovedinnhold

Fem latterlige sexmyter folk faktisk trodde på

Underliv med tenner, dildo mot hysteri og bøker som gjør kvinner sterile.

Mennesker har vært overbevist om mye rart opp gjennom århundrene.

Fra at jorden var flat til at Napoleon var lav (faktisk var han høyere enn sin gjennomsnitts landsmann på den tiden).

Men noen myter er verre enn andre, og mange av de mest «kjente» handler selvfølgelig om det vi alle bryr oss om, nemlig sex.

Side3 har tidligere skrevet en rekke festlige artikler om diverse sexmyter og trivia om verdensbefolkningens favorittema, men ingen går vel lei?

Derfor har vi rundet litt rundt på nett og under kommer en rekke tidligere myter om sex som har blitt presentert som fakta.

«Let's talk about sex» som verdens beste jentegruppe noensinne sang på 90-tallet.

Menn tenker på sex hvert syvende sekund

Menn prater (skryter) kanskje oftere av sex og så videre, men ingen forskning støtter påstanden om at menn tenker oftere på sex enn kvinner.

En kjent myte påstår at menn tenker på samleie hvert syvende sekund, men det er ingen som har klart å bevise denne påstanden. .

Denne «faktaopplysningen» mener mange stammer fra den kjente amerikanske sexologen Alfred Kinsey, men hans undersøkelser viste bare at cirka 97 prosent av alle menn tenker på sex opptil flere ganger daglig til noen ganger i måneden, skriver Askmen.

Ifølge seksualopplyser Caro Wikbro Carlén henger dette heller sammen med samfunnets oppfatning av at menn skal være pådriveren for samleie, mens kvinnen skal være den passive.

- Nei, dette stemmer ikke. Enkelte menn er kåtere enn kvinner, på samme måte som noen kvinner er kåtere enn menn. Denne myten henger sammen med forestillingen om at mannen i en heteroseksuell relasjon forventes å være den aktive, mens kvinnen er den passive. Men sånn er det ikke. Uansett kjønn, varierer kåtheten i perioder. Som de fleste andre myter om menn og kvinner, finnes det forskjeller innad i kjønnene. Det finnes menn som knapt er kåte, og kvinner som er kåte døgnet rundt, har Carlén sagt til MSN.

Asiatiske kvinner har sidelengs vagina

Ok, denne har du kanskje ikke hørt tidligere, men ifølge Cracked.com var det allmenn kjent at asiatiske jenter hadde vagina på sidelengs.

Ryktet stammer tilbake fra den store bølgen av asiatere som søkte lykken i Amerika på 1800-tallet. Ettersom asiatere stort sett ble behandlet som dritt av «lokal befolkningen» ble mange kvinner tvunget ut prostitusjon.

Av en eller annen grunn begynte det snart å sirkulere et rykte om at de asiatiske prosituterte hadde vaginen på langs, til tross for at de var prostituerte og teorien burde være ganske grei å konkludere som feil.

Utrolig nok skal ikke ryktet ha gitt seg etter hundre år på børsen og selv soldater som kjempet i koreakrigen kom hjem og hevdet at kvinner de hadde besøkt på bordeller hadde den samme type vaginaen.

Uansett, det stemmer ikke.

Bøker gjør kvinner sterile

Ja, vi nevnte det i starten. Det er mye galskap som har blitt trumfet igjennom som vitenskap over årenes løp.

En av de kanskje sprøeste teoriene er dog den om at bøker gjorde kvinner sterile.

Harvard professor doktor Edvard Clark ga nemlig ut en bok på 1870-tallet som hevdet at kvinner som leste mye og ble oppslukt i studier sto i fare for å bli sterile. Teorien gikk ut på at kvinners livmor og eggstokk ville forsvinne grunnet manglende bruk. Kvinner skulle derfor maks lese og/eller studere fire timer per dag.

Mange av Clarks likemenn på den tiden avskrev teorien som en dårlig skrekkbok, men personer (menn) som var imot at kvinner skulle få utdanne seg omfavnet ikke overraskende teorien.

Bekkenmassasjer kunne kurere hysteri

Hvem som kom opp med denne teorien er vi ikke sikre på, men vi ser for oss at det hele ble klekket ut av menn i hvite frakker med vitenskapen på sin side.

Teorien gikk ut på at en såkalt «massasje av bekkenet» kunne kurere sinnstilstanden kvinnelig hysteri.

Med andre ord: si velkommen til dildoen i den medisinke verden.

Fra raserianfall til irritabilitet, det var ingenting den medisinske dildoen ikke kunne kurere i Europa på 1800-tallet.

En orgasme var nok og for å få fortgang i prosessen utviklet man en tidlig versjon av vibratoren.

Etter hvert som viten om menneskehjernen og psykologien utviklet seg, forsvant også «dildo-teorien» etter hvert.

Faktisk kan kvinner verden over gi æren for oppfinnelsen av dildoene til menn og deres desperate forsøk på å forstå dere kvinner.

I 2011 kom til og med filmen «Hysteria» om utviklingen av dildoen i Viktoriatiden.

En vagina med tenner

Til alle kvinner som leser denne saken: Vi får vi bare beklage over de mange mytene som er rettet mot dere.

Side3 er ingen kvinnehatere, men sannheten er at de fleste sexteorier/sexmyter har blitt utarbeidet av menn med hatt, bart og sigar på en tid der forskning var forbeholdt menn som drev med gentlemanns boksing.

Ifølge Rachel Maines, forfatter av boken «The Technology of Orgasm: Hysteria, Vibrators and Women’s Sexual Satisfaction», stammer de mange faktafeilene menns redsel for kvinnelig seksualitet.

Blant annet viser hun til den kanskje største myten av dem alle: at kvinners vaginaer hadde tenner som kunne bite av en penis.

Fenomenet kalles «vagina dentata» og skal stamme tilbake til antikkens Hellas.

Tanken var basert på at kvinnekroppen inneholdt så mange hemmeligheter at sex med en kvinne kunne føre til kastrering.

Myten til tross, så skal det finnes et eksempel på en virkelig vagina med tenner. Den skal stamme tilbake fra en kvinne som på slutten av 80-tallet fikk en dermoid cyste som utviklet tenner (Google det gjerne, men vi advarer mot sterke bilder). Hendelsen skal være omtalt i The American Journal of Forensic Medicine and Pathology.

Til tross for dette og det at mange menn kanskje har følt seg kastrert etter skillsmisseoppgjøret er ferdig, kan vi avsløre at «vagina dentata» (nesten) ikke har rot i virkeligheten.

Reklame

Nå er det superpriser på Pondus-album

Kommentarer til denne saken