Sex-scener på film ser hett og heftig ut, og i riktig gamle dager var de med på å slite ut VHS-tapen. (Hvem husker tiden da den lokale sjappa leide ut «Basic Instinct» på tape, og scenen der Sharon skiller bena – angivelig uten truse på? Nettopp, ingen - for bildet var helt grått av å ha blitt spolt frem og tilbake så mange ganger!)

LES mer: Tidenes mest sexy filmscener

Men sexscener på film er tydeligvis alt annet enn hett og sexy, skal man tro skuespillerne selv. For å unngå å være nakne bruker de alt fra pads som skal forestille vagina, til trange, hudfargede trikoter. For ikke å snakke om at stillingene som må til for at kamera skal ha best mulig vinkel, ødelegger all moro man måtte tro kunne oppstå.

Testikler i ansiktet

Men hva sier skuespillerne, de som står der nakne og blottlagte selv? Independent har samlet et knippe sitater, og her har du noen av de beste forklaringene.

- Du kan bokstavelig talt ligge surret inn i et laken og så snu deg og spørre motspilleren din «Hva i helvete er det vi driver med?» Kjære mamma, på jobb i dag hadde jeg den og dens venstre testikkel presset mot kinnet mitt. Det er på en måte uetisk dersom man tenker på det på den måten, har Kate Winslet uttalt. Hun har kledd av seg i en rekke filmer, blant annet i «Titanic».

LES også: Kate Winslet: -Jeg vil at rumpa mi skal være stor!

- Å filme sex-scener er ikke noe som skjer i sensuelle eller behagelige omgivelser. Det er veldig varmt, men ikke på en sexy måte. Det er bare svette og ukomfortabelt. I tillegg var armer og ben bundet fast, jeg hadde bind for øynene og jeg ble slått med bisarre leketøy. Det slet følelsesmessig, sier Dakota Johnson, som (naturligvis) snakker om sin rolle i alle jenters favorittfilm, «50 Shades of Grey»

LES også Side2s anmeldelse av filmen her: Det er bevist – kvinnfolk er tjukke i huet!

- Jeg sluttet å bruke de hudfargede padsene etter første sesong av «Girls». Det er ikke en eneste av de mannlige skuespillere i den serien som ikke har sett innsiden av vaginaen min. Man limer paden over vaginaen, men den blir svett og faller av. Mine mannlige medskuespillere bryr seg ikke uansett, sier Lena Dunham, som har suksess med TV-serien – og har endret Hollywoods syn på hva som skal til for å være «bra nok».

Ikke samme fil engang

I filmen «Gone Girl» spiller Rosamund Pike mot Neil Patrick Harris. Sistnevnte har for lengst stått frem som homofil, og har to barn med sin ektemann. En sexscene mellom de to blir absurd å se når Rosamund beskriver den slik:

- Du er alene med en mann som ikke er ektemannen din, som også har en ektemann. Han har på seg truse og du har på deg truse, og man driver liksom å tørr-jukker på en seng.

Harris’ versjon av det samme er også ganske lattermild:

- Vi måtte øve på sex-scenen i «Gone Girl», hver eneste lille detalj. «Så putter du munnen din på penisen hans her, og så er det så og så mange støt med underlivet, og så ejakulerer du».

Fikk stå

Men alt er ikke bare elendighet og en klein dag på jobben. Det er de som ser det morsomme i det.

- Det er det flaue øyeblikket når du må ta av deg alle klærne foran fremmede (crewet, red.anm til de som lurer). Men det er som med alle ting i livet, det øyeblikket du slutter å la det handle om deg, men om alle andre, så er det – om jeg tørr si det – ganske morsomt, sier Anne Hathaway.

Henry Cavill, som blant annet gestalter Supermann, har derimot opplevd det de fleste mannlige skuespillere unngår – ereksjon.

- Det har bare skjedd med meg en gang. En jente måtte sitte oppå meg. Hun hadde fantastiske pupper, og jeg hadde ikke fått ordnet utstyret mitt slik at det ikke lå i veien. Hun bokstavelig talt gned seg mot meg, og jeg ble, kremt, hard.

Han beklaget veldig det inntrufne, og legger til at det overhode ikke er noe sexy med sex-scener.

- Alt du gjør er å klaske ballene mot noen, og ikke noe annet skjer.

Les også denne saken, der det ikke er bare skuespill: Dette er de ekte filmsex-scenene