Fire kjendiser som skjuler sexskandalene sine bak kneblingspåbud har blitt avslørt på Wikipedia, skriver avisen Daily Mail.

Informasjonen er nå fjernet fra profilene til de fire personene, og Wikipedia truer med å stenge profilsidene dersom ikke brukerne stopper å poste den sensitive informasjonen.

Dette til tross for at wikipediaserverne befinner seg i USA, og egentlig ikke bundet av kneblingspåbudene.

Nettleksikonet kan normalt redigeres av hvem som helst, og moderatorne har hatt sin fulle hyre med å fjerne informasjonen fra de aktuelle profilene.

Profilsiden til den ene kjendisen har blitt sensurert så mye som ti ganger, skriver avisen.

KNEBLINGSKVARTETTEN:

Dette er de fire kjendisene som har krevd kneblingspåbud.

FOTBALLSPILLEREN: Et kjent navn i Premier League og familiemann som angivelig hadde et forhold til Big Brother-baben Imogen Thomas.

TV-STJERNE #1: Nok en familiemann som skal ha lagt lokk over intime bilder av ham sammen med en kvinne.

TV-STJERNE #2: TV-fjes som har kneblet ekskona fra å snakke om et angivelig sidesprang med henne etter at han giftet seg på ny.

SKUESPILLEREN: Profilert skuespiller som skal ha hatt sex med Helen Wood, den samme prostituerte som Wayne Rooney lå med.

Debatten raser

Profiloppdateringene har dukket opp i kjølvannet av debatten som raser i England om bruken av kneblingspåbudene. Med Twitter, Facebook og tjenester som Wikipedia hevder motstanderne at slike påbud er meningsløse. Hvem som helst kan når som helst avsløre personene som gjemmer seg bak dem.

I England spekuleres det sågar i om et kneblingspåbud rundt banksjefen Fred «The Shred» Goodwins privatliv kan inneholde informasjon direkte knyttet til bankskandalen som rammet Royal Bank of Scotland i 2008, og som kostet staten 45 milliarder pund.

Livredd for å bli avslørt

Mens rettsvesenet går kneblingspåbudene nærmere etter i sømmene, er personer som skjuler seg bak dem nå redde for at privatlivets skitne detaljer skal bli offentlige.

Fotballspilleren som ble navngitt på Wikipedia skal ifølge avisen The Mirror være livredd for at navnet hans skal bli offentlig kjent.

HTML EMBED

Big Brother-baben Imogen Thomas forteller til avisen at hun oppfordret ham til å skjule historien da nyheten om romansen sprakk.

Samtidig var hun ikke spesielt begesitret for den rettslige kneblingen.

- I det ene øyeblikket var i villt forelsket, i det neste får jeg smelt et påbud i ansiktet. Jeg følte meg som en kriminell. Advokatene hans var veldig kjølige, jeg har grått i dagesvis, sier Imogen Thomas til Sunday Mirror.

Hun fortsetter:

- Det virker som om disse påbudene eksisterer kun for å beskytte høyt profilerte personer. Jeg vet jeg gjorde noe galt, men det er han som har kone og barn. Det er han som var utro. Nå er det mitt liv som er i ruiner, sier hun til avisen.

HTML EMBED