Gå til sidens hovedinnhold

Sexy Lara i storform

Med «Tomb Raider: Legend» er Lara Croft tilbake på stjernehimmelen.

(Spillmagasinet): I «Tomb Raider: Legend» skal den supersexy eventyreren Lara Croft blant annet utforske grotter og høyteknologiske kontorbygg i søken etter løsningen på et familiemysterium.

Video:Se trailer og gameplay-video.
Les også: Naken Lara Croft?

Se alle bildene i bunn av saken.

Omgivelsene (og Lara) er nydelige å se på, godt satt sammen og byr på mye akrobatisk snadder.

Hoppene er lengre og heftigere enn i de tidligere «Tomb Raider»-spillene, og svingstenger og tau må ofte til for at du kommer deg helskinnet over til den andre siden. Mange hopp krever nøye planlegging, «Hvordan?» er ofte vanskeligere enn «Hvor?».

Mer tilgjengelig

For å gjøre spillet mer tilgjengelig har utviklerne implementert en ting vi har bedt om siden det første «Tomb Raider»-spiller.

Nå kan du ikke lenger falle ned overalt, spillet stopper deg fra å gå utfor kanter som leder til steder du ikke skal.

Vanskelighetsgraden har blitt tonet ned noe, men «Tomb Raider: Legend» er så absolutt ikke et lett spill. Oppgavene du må løse stresser de små grå og hoppesekvensene krever presis kontrollnavigering.

Deilig kontroll

Kontrollen er kanskje den beste i et tredjepersonsactionspill noensinne, kontrollsystemet er så naturlig at det føles som en forlengelse av armene dine.

Kombinert med en ekstremt godt animert Lara vet du alltid hvor du har henne.

Kjedelige kamper

Brettene er krydret med en rekke fiender, men dessverre er kampene skuffende. Alt du gjør er å trykke litt på skyteknappen og hoppe runde for å unngå og bli truffet.

Du føler aldri at du har full kontroll over feidene og du kjeder deg.

Lengden er en annen ting «Tomb Raider: Legend» sliter med, det å komme seg gjennom historien tar bare rundt åtte timer. Riktignok inneholder spillet en rekke bonuser du kan låse opp, men de færreste er verdt bryet.

Dronningen av Xbox 360

Et lag nestegenerasjonsmaling gjør Xbox 360-utgaven av «Tomb Raider: Legend» til den peneste av de alle. Lara er enda mer sexy, og stedene du utforsker er så nydelige at du får lyst til å dra ditt selv.

Bortsett fra det tekniske er 360-utgaven kliss lik de andre, med unntak av at du tjener spillpoeng. Er du ute etter billige poeng, er «Legend»-spillet ditt. Du belønnes med rundt 600 poeng for å komme deg gjennom spillet, og de resterende 400 skaffes i en fei.

Tilbake i toppform

Men grunnen til at vi klager over lengden er at vi vil ha mer, «Tomb Raider: Legend» sine åtte timer er morsommere enn de fleste andre spill.

Er du klar for et godt eventyr så kjøper du dette. Og hvem er vel ikke det?