Gå til sidens hovedinnhold

Sexy nettsamfunn styrker selvtilliten

De nye nettsamfunnene har gjort sosialisering lettere for personer som ellers faller utenfor.

(Side2:) Det siste året har nordmenns sosiale aktivtet på nettet eksplodert. Det har vært mange skeptikere til den nye formen for sosialisering som har oppstått blandt gamle og nye venner via nettet, men noen klare positive effekter har man også sett.

Licota er fast bruker av nettsamfunnet SexyLiving.no - nettsamfunnet som har blir omtalt som Facebook for flørting. Licota har tidligere vært aktiv på en rekke nettsteder, men sverger nå til sitt nye netthjem.

Fordommer et problem ellers
Hennes hørselshemming har tidligere gjort det vanskelig å delta på den tradisjonelle sosiale arenaen:

- Ute i samfunnet vil ofte dialogen bli hemmet pga talevansker, hørselvansker, og sjenanse. Likevel er fordommene man møter et enda større problem, forteller Licota som også har rukket å delta på flere av nettstedets sosiale sammenkomster.

Amerikansk suksess
I USA har det med stor suksess blitt lansert nettsamfunn som lovebyrd.com og Whisper4u.com. To nettsteder som først og fremst retter seg mot folk med et eller annet handikap. I Norge er det mer slik at de generelle nettsamfunnene gjør forskjell på sine brukere.

- Den store forskjellen mellom Norge og USA er vel at vi i utgangspunktet snakker med hverandre med utgangspunkt i felles interesser og holdninger, og ikke andre faktorer. Dette ser vi gjennom vårt nettsamfunn Me, sier tjenestesjef Elin Reitan i Side2.

Griseartig
Licota mener kombinasjonen av et nettsamfunn som er så mye basert på brukernes egne ønsker, og med en åpen og liberal holdning til hva brukerne ønsker å kommunisere gjør det hele til en stor opplevelse:

- Det er griseartig! Jeg gleder meg til hver gang jeg kan være med og møte folket.

Fornøyde bakmenn
Utviklerne av det nye samfunnet er også fornøyd med situasjonen:

- Vi mener nok ikke at vi nødvendigvis at vi med på å gjøre verden til et bedre sted. Det er likevel veldig fint å se at disse nye sosiale plattformene er med på å åpne dører, og gjøre hverdagen lettere for noen mennesker, sier Kreativ Leder i Mashup AS, Geir Z Windsvoll, som står bak den tekniske og konseptuelle utviklingen av nettsamfunnet.

Er du fornøyd med Side2? Vi vil gjerne ha dine tilbakemeldinger. Klikk her!