(SIDE2:) En ny undersøkelse, publisert i New Scientist , viser at menn oppfatter kvinner som mest attraktive rundt den tiden da de har eggløsning.

De hører det på stemmen, skriver Aftenposten. Og det samme gjør kvinner.

Endrer stemmen
Ifølge New Scientist endrer en kvinnes stemme seg etter hvor hun er i menstruasjonssyklusen. For å komme frem til resultatet lot forskere en gruppe studenter høre på lydopptak av diverse kvinner som var på fire forskjellige stadier i syklusen. Både de mannlige og de kvinnelige lytterne festet seg til de mest fruktbare kvinnene og mente de hadde den mest pirrende stemmen.

Siste nytt fra Side2: Sjekk forsiden akkurat nå!

Samtidig sa de at kvinner som var i andre stadier av syklusen hørtes mindre sexy ut.

Ifølge forsker Gordon Gall underbygger deres forskningsresultat tidligere studier som sier at kvinnens strupehode er påvirket av hormonene som styrer sexlysten.

Snakker i høyere toner
Medforsker Nathan Pipitone sier at i motsetning til mørke kvinnelige stemmer som per definisjon regnes som sexy, kjennetegnes de fruktbare stemmene ved at kvinnene snakker i høyere toner enn vanlig rundt dagene de er mest fruktbare.

Forskerne mener at deres studie viser at mennesker har en seksuell kamp gående som er ganske lik dyrenes, dog er mer neddysset enn den som finner sted mellom mange hunner og hanner i dyrenes rike. At kvinner også oppfatter den lille forandringen, kan tyde på at kvinnene oppfatter at de har konkurranse, mener forskerne.

Er du fornøyd med Side2? Vi vil gjerne ha dine tilbakemeldinger. Klikk her!