(SIDE2): - Det gir mer livsglede når man tør å være sexy, mener Solveig Nordanger (49). Hun reiser debatt om man kan bli for gammel til å kle seg sexy i sitt blogginnlegg;

«Jeg har grublet på dette en stund. Blir man for gammel til å kle seg sexy? Når man en alder hvor det ikke lenger er ok å pynte seg litt ekstra? Hvor går denne grensen? Hvor kommer den fra? Hvorfor dømmer vi hverandre så raskt? Er det sjalusi? Misunnelse? Moralisme? Jantelov?»

Utfordrer aldersfordommer
Personlig er hun tilhenger av å kle seg akkurat slik man ønsker, når man ønsker. Uansett fasong og alder. Men det er det ikke alle som er enig i.

ER DET OK Å KLE SEG SEXY SELV OM MAN ER OVER 40? Diskuter under!

For å utfordre aldersfordommen bestemte hun seg for å ta noen bilder i antrekk som mange mener kun bør brukes av kvinner under 40.

- Jeg har fått mange tilbakemelding det siste døgnet. De aller fleste positive, og det er hyggelig, men det tok ikke lang tid før det også tikket inn kommentarer og private meldinger som var langt fra rosende. Altså akkurat det jeg antok ville skje. Dessverre.

Når Side2 snakker med henne, kan hun fortelle at de negative tilbakemeldingene hun fikk gikk ut på at hun er et dårlig forbilde.

- Noen mente at det er uanstendig for noen i min alder å vise seg fram på en slik måte. Noen ungdommer har kommet med sleivete kommentarer om at gamle damer som kler seg slik er latterlige. I tillegg har jeg jo fått diverse slibrige kommentarer fra menn som likte bildene litt for godt og kanskje glemte å lese teksten.

- Felles for de negative kommentarene var at det handlet om alder. At jeg var for gammel til å vise meg fram sånn. Noen mente det var patetisk, andre at det var uanstendig, latterlig, krampaktig.

«Tar seg ikke ut»
Selv er hun medeier i Voksenlek som driver nettbutikkene lillefrekke.no og voksenlek.no . Hun tror mange blir påvirket av urealistiske skjønnhetsidealer.

- Vi får mange tilbakemeldinger fra voksne kvinner som har lyst til å kle seg utfordrende, men ikke tør. Årsakene kan være mange, men vi hører ofte «Det tar seg jo ikke ut i min alder» Mange er også kritiske til egen kropp, er påvirket av skjønnhetsidealene og leter etter feil, i stedet for å fremheve sine feminine sider.

Det syns Solveig er trist og derfor ville hun blogge om tema.

- Jeg synes det er trist at så mange har redsel for å være litt ekstra sexy i blant, og spesielt i voksen alder. Jeg mener ikke at man skal kle seg veldig utfordrende til daglig, men at man har mer fokus på å gjøre det i settinger som passer. Det handler om å velge noe man føler seg komfortabel i, men som samtidig piffer opp litt. Og sexy kan være så mangt. Det er ikke bare kortkorte skjørt eller bodystocking som er sexy. Alt handler om tid og sted, og å velge antrekk som fremhever femininiteten og selvfølgelig passer til anledningen. Antrekket på bildene jeg har tatt er selvfølgelig noe jeg aldri ville brukt i andre anledninger enn sammen med min samboer.

- Tror du kvinner er kvinner verst?

- Vanskelig å svare på. Men det er klart at janteloven er der og noen kvinner er dessverre ofte raskt ute med å komme med negative kommentarer om hverandre. Det hadde vært mye bedre hvis flere kvinner var flinkere til å gi komplimenter til hverandre i stedet for å være fordomsfulle.

- Hvorfor er det så viktig å være sexy?

- Føler man seg lekker selv, så reflekteres det i utstrålingen, dessuten er det alltid hyggelig å få komplimenter.

ER DET VIKTIG Å VÆRE SEXY? Diskuter under

Les hele bloggen til Solveig her