HTML EMBED

Tilbudet av charterturer til eksotiske steder blir stadig lengre, når Ving nå fortsetter sin satsing på eksotiske reisemål og setter Seychellene på kartet sitt.

– Vi opplever en stor vekst av reiser til eksotiske reisemål. Salget av reiser til Bali, Maldivene og Mauritius har doblet seg det siste året. En av årsakene til denne store økningen er at øyene har blitt mer tilgjengelig for nordmenn etter at Qatar Airways åpnet sine direkteavganger fra Gardermoen til Doha. Dette gjør at mange eksotiske reisemål blir langt mer tilgjengelig i form av kortere flytider og ikke minst lavere priser sier Svein Erik Bjørheim, ansvarlig for Vings eksotiske ruteflypakker i en pressemelding fra selskapet.

Ving vil starte turer til fire av Seychellenes 115 øyer: Mahé, Praslin, La Digue og Denis Island. Siden reisene går med vanlige rutefly, kan man selv velge hvor lenge man ønsker å være borte. En 10 dagers tur med fly og hotell i november får man fra drøye 10.000,- per person.

Ellers kan du dra til Aruba, Mexico, Karibia, Thailand og Cuba med Ving.

Sør-Afrika, Indonesia, Mauritius, De forente arabiske emirater, Thailand, Cuba, Mexico, Trinidad & Tobago og Den dominikanske republikk står på den eksotiske lista til Apollo.

Barbados, Mexico, Kapp Verde, Kenya, Maldivene og Thailand er de eksotiske chartermålene til Star Tour.

Vår redaktør var på bryllupsreise på Seychellene i fjor og gir deg her sin lille guide til Seychellene.

Tips til romantiske Seychellene

Bryllupsreise på Seychellene? Vi visste det var en klisjé, og vi svelget den rå.
– En kokossmoothie til, kjære?
– Ja, kanskje det. Om du likevel først har tenkt å svømme bort i baren.
En ny resort med bar midt i evighetsbassenget, bungalower i jungelen, spa med panoramautsikt og verdens vakreste strand i gangavstand hjalp litt på avgjørelsen. Så av det østafrikanske arkipelets 115 øyer, valgte vi å opprette vår hvetebrødbase på vesle La Digue, der livet leves langsomt, selv til Seychellene å være.
Det er til La Digue seychelloisene selv drar når de vil ta en pause, for eksempel fra det hektiske storbylivet i hovedstaden Victoria, som i innbyggertall er litt mindre enn Horten. Trafikken på øya består primært av sykler og oksekjerrer, og mens man på de større ferieøyene Mahé og Praslin, gjerne bor på resorter et stykke fra lokalbefolkningen, kan vi her rusle rett inn i den avslappede hverdagen.
Det tar oss ti minutter å sykle fra hotellet gjennom vaniljeplantasjen, forbi de sløve kjempeskilpaddene og i sikksakk mellom kokospalmene, før vi er på Stranda med stor «S». Anse Source d'Argent er nærmest blitt obligatorisk å ha med på lister over verdens vakreste strender, og vi har den nesten helt for oss selv. Selv i høysesongen holdes turistmengden på et sobert nivå som den unike naturen kan tåle. Vil vi ha en like lekker strand komplett for oss selv, er det bare å vasse rundt en granittklippe eller to.
Det vil si ... helt alene er man aldri, for under vann er det nok av liv, i form av korallrev med trompetfisk, stripete sommerfuglfisk, papegøyefisk og ufattelig mange mer eller mindre fargerike arter. Over 1000 ulike typer fisk er registrert i farvannene her.
Både i vann, på land og i lufta med, er artsmangfoldet på Seychellene imponerende. Beliggenheten 1500 kilometer fra det afrikanske fastlandet, og langt fra alt annet, samt det faktum at øyene ikke ble bebodd av mennesker før på 1600-tallet, har gjort Seychellene til hjem for en rekke endemiske plante- og dyrearter. Den mest iøynefallende er nok nøtta coco del mer, som med sine 22 kilo er verdens største frø, og som med sin umiskjennelige damerumpeform, bidrar til Seychellenes romantiske og erotiske mytologi.
En del av de unike artene her rakk dessverre å bli utryddet før miljøhensyn for alvor kom på agendaen, men i dag er landet ett av de med sterkest beskyttelse i verden, og over 50 prosent av øygruppas areal er naturreservater.
Mye tyder på at sjøfarere må ha vært innom her før, men den første vi sikkert vet dyppet tærne i Seychellenes myke sand, var portugiseren Vasco da Gama i 1505. Han så nok ikke store verdien i stedet, og da britene ankom drøyt hundre år senere, var øyene fremdeles ubebodd. Lenge hadde pirater kontrollen, før franskmennene jaget dem vekk i 1756, og kalte arkipelet opp etter sin finansminsiter Jean Moreau de Séchelles. Britene kom tilbake og overtok med makt i 1812, og så sent som i 1976 fikk Seychellene omsider status som egen nasjon.
Beliggenhet og historie har gitt Seychellene en bedagelig miks av østafrikansk, fransk og britisk kultur, mens turismen og naturresursene har gjort landet til svært velstående i afrikansk målestokk. Det er dermed ikke noe billig ferieland, men bryllupsreise er man jo forhåpentligvis på bare én gang i livet.

Snittemperatur på Seychellene i november

27 °C

Slik kommer du til Seychellene

Air Seychelles flyr til hovedøya Mahé flere ganger ukentlig fra blant annet Paris, London og Roma. Beregn minst 7000 kr t/r. Pakketurer kan kjøpes fra blant andre Manta Reiser, Paradisreiser, Jambo Tours, Mauri Travel, Magellan, Afro-Caribbean Travel og nå også med Ving. Vi bodde svært godt på den nye resorten Le Domaine l’Orangeraie, men La Digue har også en rekke rimeligere alternativ.

ABONNER PÅ REISER & FERIE digitalt eller på nett