Følg oss på FACEBOOK

Ved enden av den lille rullebanen, etter at det elegante Cessna-flyet har turboproppet oss fra hovedøya Mahé til koralløya Desroches, håndhilser den nederlandske hotelldirektøren på de nyankomne. Hans unge, asiatiske assistenter iler til, og slår an tonen med brede smil og kalde, parfymerte ansiktskluter.
Deretter blir vi i små, elektriske golfbiler tatt med videre til et overbygd resepsjonsområde, hvor en kald kokosdrink serveres i avkuttede kokosnøtter.
Det blir ikke den siste drinken av den sorten.

Egen strandvilla i Seychellene

Desroches, 23 mil unna de større øyene i øystaten Seychellene, minner ikke så lite om stranda fiksjonshelten Robinson Crusoes havnet på. I motsetning til Crusoes primitive tilværelse har Desroches Island Resort som det eneste hotellet alt du måtte behøve. Pluss mye mer ...
Det er ikke store øya. 40-50 mennesker i suitelignende villaer er alt det er plass til, hvis da ikke en arabisk prins, en styrtrik Formel 1-kjører eller prins William har booket hele øya, slik han gjorde det her da han forsøkte å lappe sammen forholdet til kjæresten Kate Middelton i 2007.
Her ute i havet mellom Afrika og India er det nemlig garantert fritt for nærgående paparazzifotografer. Hver av de lekre designvillaene disponerer i tillegg 15-20 meter av den kritthvite, finmalte stranden som går langs feriestedet.
Innenfor ønskes du velkommen med blomster og blader formet som bokstaver på sengen. Utenfor står sykler parkert, og som ellers på de beste stedene i Seychellene har du et ekstra baderom ute i det fri – med lave vegger som eneste beskyttelse mot innsyn.
Desroches er ikke mer enn ca. 15 km i omkrets, og ved siden av hotellets gjester og de ansatte er kun noen forskere og en stadig voksende koloni av gigantskilpadder bosatt på øya.
Min private strandbit byr i tillegg på et yrende liv av krabber, som leker sisten med hverandre og smetter ned i små gjemmesteder hver gang jeg – noe omtåket i møtet med paradiset (og muligens direktørens velkomstsjampanje) – bøyer meg ned for å hilse på mine nye og nærmeste naboer.

Romantisk hotellferie i Seychellene

Du er med andre ord garantert fri for charter-svein-karakterene, som hoier over til naboen i nærmeste villa og inviterer på en Bloody Mary. I stedet omringes du av nygifte og andre turtelduer, som sløver seg gjennom dagene, hånd i hånd på vei til og fra spaet eller til overdådige lunsjer og middager.
Men de fleste har nok med seg selv i villaene sine, i de tilstøtende hagene eller på stranda. Det er stor avstand mellom bordene på den elegante Le Veloutier-restauranten ved svømmebassenget, og de fleste parene er ivrig opptatt med å stirre hverandre dypt inn i øynene fremfor å samtale med omgivelsene.
Som Mike og Ruth fra Sør-Afrika, som jeg kom i prat med en sen kveldstime i baren. De savnet riktignok et eget privat lite basseng foran villaen, men hadde det ellers storveis. Egen butler hadde også vært på sin plass, mente de to, men da kunne de kanskje gjort som prins William og hans Kate. De tok like godt med seg sin personlige butler hjemmefra.
Den luksus er få forunt, tenker jeg der jeg senere på kvelden sitter og leser i reiseguiden, akkompagnert av små dønninger som duver mot stranden rett ved. Klukkelyden blander seg med fuglekvitteret og en og annen champagneflaske som åpnes med et sukk.
For få timer siden fløy jeg over det golde, somaliske landskapet, som herjes av borgerkrig. Noe lenger nord i Det indiske hav – ikke langt fra Seychellene – herjer somaliske pirater. I kontrast er Seychellene et av Afrikas fredeligste og rikeste land, med velutbygde velferdsordninger. Folket her har aner fra franske og engelske kolonister, samt slaver fra Afrika og handelsfolk fra India.
En herlig kulturell miks, med andre ord.

Topp luksusanlegg i Seychellene

Dagen etter er vi tilbake i hovedstaden Victoria på øya Mahé, hvor 90 prosent av de cirka 88 000 innbyggerne på Seychellene bor. Banyan Tree-anlegget vi skal innkvarteres i ligger på sørvestkysten av hovedøya, og har en flott privat strand, der elegante «beachfront»-villaer ligger side ved side. De har egne utendørs boblebad og såkalte «infinity pool», som du ikke ser enden på fra terrassen. En liten jungelhage skiller mellom hver villa, og på stranden står solstolene reserverte døgnet rundt.
Hotelldirektøren fra Sverige viser meg stolt rundt. Han forteller om en voldsom standardhevning på øygruppens hoteller.
– Femstjerners strender med trestjerners hoteller, var omkvedet tidligere, forklarer Anders.
I dag har Seychellene fått et titalls nye luksusanlegg, som scorer høyt på verdens «ti-på-topp-lister». Stedet der Banyan Tree ligger var for få år siden eid av filmstjernen Peter Sellers og Beatles-medlem George Harrison (begge avdøde). Som så mange andre britiske jetsere rømte de til Seychellenes på 1970-tallet for å komme vekk fra paparazzier og det engelske gråværet. Over noen glass skal Sellers og Harrison blitt enige om å kjøpe strandtomten. Prisen den gang var visstnok bare noen få tusen pund.
Seychellenes vakre strender var omtrent på samme tid et yndet innspillingssted for 1970-tallets mykpornoregissører. Flere av Emmanuelle-filmene med Sylvia Kristel i hovedrollen ble for eksempel spilt inn her.

HTML EMBED

Strender i verdensklasse i Seychellene

Før middagen blir jeg skysset til hotellets spa, hvor min balinesiske massøse geleider meg til en villa som oser av velvære og behagelige dufter, samt har en eventyrlig utsikt til både jungel og hav.
Den nette kvinnen med silkestemmen viser seg å ha herkuliske krefter, når hun på balinesisk vis går løs på meg med tommeltotter og albuer. Den temperamentsfulle kroppsberøringen, den svevende spamusikken og fuglekvitteret utenfor fører meg inn i en behagelig døs. Inntil hun på karakteristisk, asiatisk vis samler håndflatene mot hverandre og hvisker mykt at min tilmålte tid dessverre er over.
Den intense massasjen er god å ta med seg når jeg dagen etter hopper på flyet til Praslin, den nest største øya på Seychellene. Det beste hotellet her er Constance Lemuria Resort, som kan skryte av sitt «treetasjers» terrassebasseng samt øyas eneste «turtle-manager». Hans viktigste jobb er å sørge for at de digre skilpaddene du finner her får legge eggene sine i fred på hotellets strender.
Skryte gjør de derimot ikke av alle verdenskjendisene som jevnlig kommer innom for å slappe av. 2-300 meter bortenfor villaen vår holder Hollywood-stjernen Danny DeVito til – i presidentsuiten – sammen med skuespillerkona Rhea Perlman. Praslins lille flyplass sliter med plassproblemer, noe som for konsekvenser for trafikken. Hovedårsaken er de private jetflyene som ustanselig er innom med sine verdenskjente passasjerer.
Vi kommer oss likevel smertefritt videre til La Digue, en annen lekker øy i perlekjeden. Her blant de såkalte indre øyene på Seychellene er det 2000 fastboende og nærmest fritt for biler. Sykler og oksekjerrer fungerer som taxier. Så avstresset er La Digue at selv folk fra Mahé, som etter norske forhold er en avslappet småbyidyll, sier de drar til La Digue når de vil roe ned.
La Digue byr på Anse Source d´Argent – stranden som er selve juvelen i Seychellens strandkrone fylt av lekre perler. Den sølvhvite, melaktig sanden, blåturkist vann rammet inn av de digre, karakteristisk avrundete blokkene i sort granitt gjør idyllen komplett.
Etter en times siesta i disse omgivelsene, slumrende i en naturlig formet granittseng, serverer guiden vår Maxwell taktisk nok en kokosmelkdrikk med noe godt oppi, med historien om at den som drikker kokosmelk og tenker på Seychellene, vil returnere til øyene i løpet av tre måneder.
Jeg har dessverre ikke smakt dråpen siden.

ABONNER PÅ REISER & FERIE

Foto: Morten Aasbø, Banyan tree, Wikipedia

3695