Gå til sidens hovedinnhold

Shabana får strippe-kjeft

Regissøren bak «Import Eksport» synes Shabana Rehman gikk over streken da hun viste baken til publikum.

(SIDE2): Shabana Rehman var invitert av filmfestivalen i Haugesund for å holde åpningstalen i år.

Anledningen var Khalid Hussains mye omtalte komedie «Import Eksport», om hvordan en pakistansk familie reagerer når en norsk mann vil gifte seg med datteren.

Sevideo avValgerds pikekyss

Kapret showet
Det ble en åpningstale som vil bli husket.

«Import Eksport» er den første filmen i Norge som er laget av en annengenerasjons innvandrer og som ser miljøet innenfra.

Filmen er allerede blitt skrevet om fordi den viser en pakistansk jente som kysser en norsk gutt, noe krefter innad i det pakistanske miljøet i utgangspunktet skal ha reagert negativt på.

Men søndag kveld var det Shabana Rehman som kuppet premieren med nok et kontroversielt stunt.

Kysset Valgerd
- Valgerd, er du klar, jeg ber deg ta utfordringen å kysse en pakistansk jente, ropte Shabana fra scenen.

Deretter satte hun ut for å gi de tilstedeværende gjestene, biskopen og stortingsrepresentantene nok et uventet innspill.

- Om dere synes kyss er kontroversielt, sjekk dette, sa Rehman og viste sin nakne bak mot publikum.

Delte reaksjoner
Søndag natt var det delte meninger om Rehmans kysse- og strippestunt. Noen blåste i baken til Shabana, mens andre norske festivaldeltakere sa de følte seg støtt og mente at stuntet var unødvendig.

En som var mindre begeistret var kveldens hovedperson selv.

- Det ble litt «too much», sa regissør Khalid Hussain til TV 2 Nettavisen under premierefesten. Han visste at Rehman skulle åpne og at hun kunne være «vulgær», men ante ingenting om strippestuntet.

- Jeg kjenner ikke Shabana og har aldri møtt henne. Jeg synes hun hadde noen gode poenger, men dette ble for mye, sa han.

- Du kan si jeg ble overrasket både på den ene og andre måten, men kysset var bare morsomt. Jeg ante ingenting, men jeg hadde ikke gått opp på scenen om jeg ikke ville ta det som kom, sa kulturminister Valgerd Svarstad Haugland til TV 2 Nettavisen

Heller ikke festivaldirektør Gunnar Johan Løvik visste helt hva Shabanas innledning skulle inneholde.

- Gledelig overrasket
- Men du inviterer ikke Shabana og venter at det ikke skal skje noe, sa han. En som var fullt orientert var imidlertid programsjef Håkon Skogrand. Han syntes ikke Shabana Rehman gikk for langt, men mener Shabana med sitt innlegg favnet både det komiske og de seriøse undertonene som filmen «Import Eksport» også gjør.

Og han er ikke enig med dem som mente Shabana Rehman tok hele oppmerksomheten fra kveldens hovedgjester og filmen «Import Eksport»

- Nei, den filmen står støtt på sin egne bein, sa han.

Shabana Rehman selv sa til TV 2 Nettavisen at hun ikke synes hun kunne si det på en annen måte. Men at hun ble gledelig overrasket over at kulturministeren våget å kline til.

- Jeg hadde et alternativ klart om hun ikke ville, ler hun.

Hun tror gjengen fra «Import Eksport» var forberedt på at hun ville gjøre et stunt.

- Jeg synes «Import Eksport» er en søt film, men den er veldig sårbar. Virkeligheten er mye tøffere, og da måtte bare rørleggersprekken frem, sier hun.

Reklame

Disse gressklipperne er best i test

Kommentarer til denne saken