Gå til sidens hovedinnhold

Shakira liker det Lily Allen hater

- Det bringer meg nærmere fansen, sier den blonde ulvejenta om det bransjen slåss mot.

(SIDE2): I forrige måned skrev Lily Allen at hun synes det er feil at noen rike, godt etablerte artister trekker opp stigen etter seg ved å si at det ikke er så farlig hvis folk ikke betaler for musikk.

Hennes colombianske kollega Shakira forteller Sky News at latinapiken ser situasjonen annerledes enn Lily, og at det faktisk er positivt at folk laster ned ulovlig fremfor lovlig, skriver 730.no.

- Bringer meg nærmere fansen
- Jeg liker det som skjer, for det bringer meg nærmere fansen og dem som setter pris på musikken. Det er på en måte demokratiseringen av musikk. Og musikk er en gave. Det er det det burde være, en gave, sier den styrtrike platinastjernen i et intervju som egentlig er i forbindelse med lanseringen av hennes nye album «She Wolf».

I det nye videointervjuet, som også har med albumaktuelle Norah Jones og Nelly Furtado, hører man dog ikke Skys spørsmål til 32-åringen.

Ifølge 730 vil svaret være pussig hvis det potensielle spørsmålet blir satt på spissen på følgende måte:

- Shakira, hva synes du om at mange ikke betaler for musikk, noe som går ut over artister, låtskrivere, produsenter, butikker og musikkselskapsansatte og nye acts som sliter med å få det til å gå rundt?

SE SKY NEWS-VIDEOEN MED SHAKIRA HER!

Lily er uenig
Ifølge Sky viser undersøkelser at 1 av 20 nedlastninger i fjor var gjort lovlig.

Lil Allen føler dette gjør det vanskelig for nye artister å overleve.

- Jeg mener at piratkopiering av musikk har en farlig effekt på den britiske musikkbransjen, men noen virkelig rike og suksessfylte artister, som Nick Nason fra Pink Floyd og Ed O'Brien fra Radiohead, synes ikke å mene det, blogget den 24 år gamle London-piken.

- (Artistorganisasjonen) FAC sier også at den synes fildeling er flott fordi det gir oss «en ny generasjon av fans». Dersom du er en stor artist som befinner deg på tampen av karrieren med mengder av album som kan introduseres for en ny publikumsgruppe, men nyetablerte artister deler ikke denne luksusen.

- Dere bryr dere kanskje ikke så mye om dette, men jo vanskeligere det blir for nye artister å slå gjennom, jo færre vil dukke opp. Britisk musikk vil til slutt bare bestå av dukker finansiert av (Idol-dommer) Simon Cowell.

Noe helt annet: Vinn møte med sexy Shakira i Berlin

Kommentarer til denne saken