Gå til sidens hovedinnhold

Litt stivere i hoftene

Shakira går elektropopen i næringa.

Shakira
She Wolf
Sony

Det renner dusinvis av syngedamer ut fra plateselskapenes forsøk på å lage nok en stjerne, og Shakira har siden hun ristet på fjellpuppene sine vært en av de som absolutt har vært øverst på den glitrende himmelen.

Men i motsetning til noen av sine litt blondere kollegaer, har Shakira hele tiden valgt en noe annerledes vei musikalsk. Og også «She Wolf» plata og tittelspor starter overraskende, med groovy rytmer, teknofisert og med metallisk stemme.

Når den kolombianske dama starter å synge som vanlig, er det derimot ikke vanskelig å kjenne igjen engelsken hennes og den litt nasale vibratoen. Heller ikke elementene fra Midtøsten mangler denne gang, i form av instrumenter og rytmer, men låtene er også gjennomsyret av elektropop.

Dama har fått løvene på dansegulvet til å riste løs på hoftene før, og det er ikke noe som tyder på at hun ikke skal klare det nå også, - om enn i en mindre heftig versjon enn som på «Hips Don't Lie» eller «Whenever, Wherever». «She Wolf» er ikke fullt så overbevisende og mangler det lille ekstra, men dama lar seg heldigvis ikke sette i bås og fortsetter å eksperimentere med uttrykk.

Et par av skivas siste spor er gjentakelser, men da med spanskspråklig drakt, og er nok å regne som forsmaken på albumet som er ventet neste år. Likevel - det betyr bare ni nye spor, som vel er litt lite når man skal gi ut sin tredje engelskspråklige plate.

Blant høydarene er tittelsporet, den mer typiske Shakira «Good Stuff» og utypiske «Men In This Town».

Kommentarer til denne saken