Gå til sidens hovedinnhold

Shakira, Shakira?

Hoftevrikkersken har gått i stå.

Shakira
The Sun Comes Out/Sale El Sol
Sony

Etter den formidable suksessen hun opplevde med Fotball-VM-låta «Waka Waka», slipper Shakira nok et album der tekstene er fordelt mellom engelsk og spansk, og der det virker som om de fyrige og eksotiske - pluss Shakiras vinnende smil (Les: lettkledte videoer) - alene skal holde albumet oppe.

Den kolombianske popstjernen har siden hun slapp sine fjellpupper løs, hatt en nærmest urokkelig plass på stjernehimmelen med sine hoftevrikkende og nasale låter, uten at jeg helt skjønner hvorfor. For når man gjør det sammen - dette er sjuende albumet hennes - igjen og igjen, så kan det i denne anmelderens verden ikke beskrives som stort annet enn kjedelig.

Det går fremdeles i relativt lettbente og dansbare låter, blandet med ballader, der søramerikanske rytmer skal egge til liv selv i den mest nedfrossa nordboerrumpe. Du har hørt noe lignende før, kanskje?

Singlene «Waka Waka», som også finnes i remikset versjon på den nye skiva, og «Loca», har allerede gått sin seiersgang på radio og musikkanaler. Og de funker de - men de funker like mye fordi de setter seg på hjernen grunnet repeterende ordbruk, som at de musikalsk er så fantastiske.

På gjestelista finner vi blant annet Dizzee Rascal, Pitbull og El Cata. Det hjelper, men ikke nok til at dette er et album som kan anbefales til andre enn de ihuga fansene - som hun jo har en god del av da, tross alt.

Kommentarer til denne saken