Gå til sidens hovedinnhold

Ukens låt: Shakiras VM-sang

Hun er fra Colombia, sangen er til Sør-Afrikas VM. Uansett er den alt for dårlig.

Shakira
Waka Waka (This Time for Africa)

(Side2): Sanger fra idrettsmesterskap deler seg stort sett i to grupper: De utrolig dårlige og de dårlige. Det er ekstremt sjeldent at man kan si at man husker en offisiell sang fra noe som helst idrettsmesterskap. Og, nei, vi vil ikke huske OL-floka.

Det var derfor med et visst håp at vi så at det var Shakira (fra Colombia...) som skulle lage sangen fra Sør-Afrikas VM. Til tider har hun virkelig laget sanger med gigantisk allsangpotensial og gode rytmer.

OK, denne sangen har også rytme. Dog en banal, gjennomgående dunkerytme som gjentas til det kjedsommelige. Refrenget er kjedelig og gjentagende uten at det limer seg til øret, og det er kun de små dråper av afrikansk påvirkning i sangen som faktisk fungerer. Sangen blir faktisk bedre når Shakira ikke synger...

Hadde man hatt baller nok til å lage en afrikansk sang med afrikanske rytmer og ordentlig allsang kunne man har plassert verdensmusikken på kartet hvor den burde ha vært. Istedenfor har man valgt å kjøre midt i veien med en sang som ikke klarer å være noe som helst.

Nå skal vi ikke si at det har vært store tekstforfatterbragder tidligere i VM-sanger, men dette er på nippet til å være lavmål:

You're on the frontline

Everyone's watching

You know it's serious

We're getting closer

This isnt over

The pressure is on

You feel it

But you've got it all

Believe it

OG -med tanke på at fotball-VM har et mer maskulint enn feminint publikum kunne man selvfølgelig ønsket seg noe som appellerte mer til den delen av befolkningen (med unntak av at det er Shakira som synger), og hva i huleste heiteste hadde vært feil med å velge en afrikansk sanger eller sangerinne?

Uff.

Her kan du høre sangen:

HTML EMBED
HTML EMBED

Kommentarer til denne saken