(SIDE2): Qatars emir, Hamad bin Khalifa (58), tok med seg kona Mozah bint Nasser Al Missned (51) på offisielt statsbesøk til Storbritannia denne uken. Mozah har tittelen Sheikha og blir ansett som en av de aller mektigste kvinnene i verden. Hun er en høyprofilert kvinne i den arabiske verden, og jobber med både politiske og samfunnsmessige spørsmål i oljelandet.

Flørtet
89 år gamle prins Philip var tydelig sjarmert av vakre Sheikha Mozah, og slo ifølge Hello Magazine an en flørtende tone under besøket. Da dronning Elizabeth (84), prinsen, emiren og Sheikha Mozah tittet på bilder fra Elizabeths besøk til de arabiske emiratene i 1979 sa Philip:

- Du var vel ikke født du da?

Han fikk fram et varmt smil fra Mozah som repliserte:

- Ja, det stemmer, jeg var ikke født da.

En av tre
Mozah er en av de tre konene til emiren, og det var bare hun som ble med på besøket. Den engasjerte 51-åringen er den eneste av konene som er så fremtredende i sitt arbeid og som mer eller mindre er emirens kone «utad». De to første konene skal han ha giftet seg med av politiske grunner, mens Mozah var kjærlighetsekteskapet.

Hun sitter også som styreleder for Qatar Foundation for Education, Science and Community, og jobber for å styrke utdanningsnivået blant Qatars unge i tillegg til at hun jobber med helsespørsmål.

De to giftet seg da hun var 18 år. Mozah er den andre kona hans, og de to har sju barn sammen, blant dem arveprinsen Tamim Bin Hamad Al Thani (30). Han overtok rollen som kronprins da hans eldste bror trakk ga fra seg tittelen i 2003.

Emirens første kone er Mariam Bint Hamad Al Thani som han har åtte barn med. Hans tredje kone Nura Bint Khalid Al Thani har han også klart å få hele ti barn med. Ungeflokken teller hele 26 og de har igjen flere barn.

Styrtrike
Emiren styrer et av de rikeste landene i verden, og sitter selv på en overveldende formue og er ansett som en av de aller rikeste kongelige i verden. Han har en formue på om lag 14 milliarder kroner fra ulike forretningssatsinger. Det betyr at han sitter på fem ganger så mye som den britiske dronningen, mens han til sammenligning regjerer over en miniputtstat. Han eier flere eiendommer i London, blant dem Harrods og bygningen der den amerikanske ambassaden holder hus.

Både emiren og hans kone mottok nye ordner under besøket, emiren fikk ifølge det britiske magasinet ordenen Knight Grand Cross of the Order of the Bath, mens Sheika Mozah ble Dame of the British Empire.

Mer fra Side2.no: Sjekk forsiden nå