(SIDE2:) Milano er en av verdens største motebyer, og det er kanskje ikke rart at outletshopping er blitt «big business» her. I og rundt den italienske motemetropolen finner du om lag 500 outletbutikker og -fabrikker hvor du kan spare opp til 90 prosent av opprinnelige butikkpriser. Et utvalg av de beste ser du her:

D'Magazine Outlet
I hjertet av Milanos motedistrikt finner du denne lille outletbutikken med en rekke flotte produkter fra flere av de store motenavnene i Italia. Det være seg Armani, Dolce & Gabbana eller Gucci og manges favoritt DWquared2. Som med kjærlighet kan man ha hell eller uhell når man kommer til butikken. Står flaksen på din side vil du kunne finne moteprodukter med opp til 90 prosent avslag. Adressen er Via Montenapoleone 26.

Golf Brothers
Har du forkjærlighet for høykvalitetsprodukter av lær og skinn så ta turen til Golf Brothers. Utsalget ligger 15 minutter fra flyplassen Malpensa, rett ved avkjørselen til motorveien 30 minutter fra Milano. Det er åpent alle dager. Adressen er Via A. Costa 20, 2013 Gallarate. NB! Det er fortsatt stive priser selv om det er et fabrikkutsalg.

Gastene Stock House
Greit utvalg av moteklær. Opp til 30 prosent rabatt på Valentino, Cavalli, Moschino, Missoni, Byblos, Ferretti, Aquascutum, Genny, Maska og mange flere. Åpningstider mandag til fredag fra 09:30 til 12:30 og fra 15:00 til 19:00. Lørdager fra 09:30 til 19:00. Adressen er via Vanzetti Augusto.

Willy Sport
Er du interessert i sportsklær? Ta turen til Willy Sport og du kan kjøpe kjente kvalitetsmerker for klær til alle typer sportslige aktiviteter og med gode prisavslag. Merker som Asics, Timezone, Icepeak, Ripcurl og Santacruize er blant utvalget. Adressen er Via Alfonso Lamarmora, 21.

Puma Concept Store
Er du glad i sportsmerket Puma så ta turen til deres outlet store som gir opp til 40 prosent rabatt. Adressen er Viale Montenero 22.

Les mer om shopping i Milano hos Reiseplaneten.

Priseksempel på flyreise til Milano fra Momondo:
3. -. 6. juni Sandefjord – Bergamo: 811 kroner t/r
3. – 6. juni Oslo – Malpensa: 1537 kroner t/r
11. – 14. juni Sandefjord – Bergamo: 368 kroner t/r
11. – 14. juni Oslo – Malpensa: 1075 kroner t/r

Prissøket er gjort mandag 31. mai med reisesøket Momondo. Hver oppmerksom på at priser og tilgjengelighet kan endre seg.

Marni
Det er ikke få motebevisste mennesker som tilbringer noen timer i Marni outlet hver gang de er i Milano. Åpent fra 10:00 til 17:00 alle hverdager, og en time lenger i helgene. Ring på klokken for å komme inn. Her finner du Consuelo Castiglionis, klær til hele familien, og noen ganger er prisene 50 prosent lavere enn listeprisene. Adressen er 3 Via Spartaco, nordøst for Milano sentrum.

Litt lenger utenfor Milano
Ta leiebil, tog eller buss og kom deg til Serravalle Scrivia, retningen er mot Genova. Her er nemlig en egen «landsby» med 150 butikker som selger fjorårets produksjon. Avslag opp til 70 prosent. Mange kjente merker, for eksempel Bulgari, Cerutti, Calvin Klein, La Perla, Prada, Versace, Dolce & Gabanna, Guess og mange flere. Åpent alle dager i uken fra 10:00 til 19:00, og en time lenger i helgen. Navnet er Serravalle Designer Outlet og adressen er Via della Moda, 1, Serravalle Scrivia. Avstanden fra Milano er 90 kilometer.

The Place er stedet hvor du kan handle blant annet Ermenegildo Zegna, Bellora og Gucci. Turen tar ca. i overkant av en time med bil da dette ligger 10 mil vest for Milano. Tar du tog fra Milano så gå av på Novara eller Santhia og fortsett videre med drosje. Også her kan du få varer med opp til 70 prosent rabatt. Åpent alle dager i uken fra 15:00 til 19:00 hverdager, fra 10:00 til 19:30 lørdager og 11:00 til 19:00 søndager. Adressen er Strada Trossi i Sandingliano.

Fidenza Village er viden kjent. Ikke bare er det fantastiske naturomgivelser, du kan også besøke attraksjonen Salsomaggiore som er en varm kilde. Fidenza Village byr på Ixos, Calvin Klein, Versace, Pinko og mye mer. Opp til 60 prosent avslag. Kjører du tog så tar du dette fra Milano til Fidenza. Fra her går det jevnlig busser til utsalget. Åpent alle dager i uken fra 10:00 til 19:00, og en time lenger i helgene. Adressen er Via San Michele Campagna i Fidenza, like nord for Parma. Avstanden til Milano er cirka 10 mil og retningen er sørøst.

Les mer om Milano og hent reiseguide om byen hos Reiseplaneten.