(SIDE2): Tjenesten Inzpire.me ble lansert i slutten av januar og er i første omgang en tjeneste som samler de mest populære produktene fra nettbutikker over hele verden basert på hvor populære de er i sosiale medier.

Vil gi en ny type inspirasjon
- Vi har bygget en «crawler» som vi sender ut til 20 forskjellige nettbutikker verden over. Gjennom disse finner vi ut hvor mange likes, pins, tweets eller annen sosial aksjon hvert enkeltplagg i hver butikk har hatt. Vi samler inn den dataen og bruker dem til å vise forbrukerne hvilke produkter som er mest populære i verden akkurat nå, sier grunnlegger Even Aas-Eng fra Venture Factory.

Mer fra Side2.no: Sjekk forsiden nå

- Resultatet for deg som bruker er at om du går inn på produktsiden til Inzpire.me så vil du til enhver tid kunne se hvilke produkter som har vært mest populære i løpet av de siste 24 timene, sier han.

Dette er ingen nettbutikk, for det selges innen varer gjennom tjenesten, men de som står bak håper å være en kilde til inspirasjon.

- Tanken bak tjenesten var at shopping fungerer godt på internett når du vet hva du skal ha, men når du ikke vet hva du leter etter så kan det være vanskelig å drive med såkalt «vindusshopping» på internett. På denne måten blir produktene presentert på en ny måte, ved å vise hva andre brukere over hele verden har likt, og vi håper at netthandlingen gjennom dette blir mer inspirerende, sier Aas-Eng.

Akkurat nå er det 17 registrerte butikker som er lagt inn til feeden, blant annet Victoria`s Secret, Urban Outfitters, River Island, Nelly, Asos og Net-a-Porter.

Aas-Eng forteller at de legger til nye butikker fortløpende, og at de også kommer til å satse på mer lokale butikker, for eksempel fra Norge eller i Sverige - hvor tjenesten lanseres denne uken. Senere i år blir nettstedet også lansert til andre europeiske markeder.

Nettverk for shoppere
Nettstedet har fått 1500 registrerte medlemmer siden den nye versjonen ble lansert for 14 dager siden, i april kommer de til å ende på rundt 50 000 brukere og 300 000 sidevisninger.

Brukerne kan opprette en profil hvor produktene de liker blir liggende, man kan lage lister og dele med venner og man kan følge sine venner eller stilikoner og få produktene de liker i en egen shopping newsfeed.

- Det er blitt et sosialt nettverk ut av det. Du kan opprette en egen profil hvor du kan lage lister med produkter du liker, og du kan følge eller bli fulgt av de som inspirerer deg. Når du er logget inn vil du se en feed, som på Facebook, og der kommer alle plaggene til de du følger, sier Aas-Engh.

- Vi bruker også Instagram for å skape inspirasjon, så vi har tatt eierskap til hashtaggen «inzpire» eller «inzpireme», og alle som tagger bildene sine med dette blir synlig på siden vår.