Det er mange markeder i London og det er gjerne de store som Camden Market og markedet i Portobello Road i Notting Hill det skrives mest om.

Et alternativ er Old Spitalfield Market mer kjent som «Spitalfields» like ved kjente Liverpool Street Station øst i London. Det ligger ikke langt fra kjente turistattraksjoner som Tower of London og Tower Bridge.

For alle som skal ta flyet fra Stansted Airport så er markedet ypperlig i påvente av søndagsreturen med Stanstead Express direkte fra Liverpool Street Station. Markedet har blitt kåret til Londons beste to år på rad.

Finn billige flybilletter, overnatting og leiebil her.

Et juggelfritt marked
Ærlig talt så er langt på vei de fleste markeder fulle av juggel og ting man slett ikke trenger eller ønsker å ha med seg hjem. Spitalfields er befriende langt unna dette. Markedet er i hovedsak innendørs så du slipper å være prisgitt Londons noe uberegnelig klima.

Markedet består i hovedsak av to store haller med boder som tilbyr klær fra unge ukjente, men ambisiøse designere, produsenter og importører av økologisk mat, plakatkunstnere og glassmakere. Naturligvis finner du nok av rariteter og krimskrams her også.

Prisene er slett ikke ille, og det er mye morsom og kreativ design å finne. Kanskje gjør du et virkelig kupp hvis en av utstillerne en gang i nær fremtid slår seg opp på Londons motehimmel.

Få gratis reiseguide om London her.

Fastfood med stil
Det er også herlig befriende å finne gode cafeer og fastfood-restauranter på markedet. Det serveres kvalitetsmat på spisesteder som gjør det innbydende og fornuftig å innta lunsjen her. Et alternativ er Leon Restaurants som har fått lovord fra flere engelske matkritikere og aviser. Leon byr på en rekke spennende småretter av økologisk mat. Det finnes i skrivende stund åtte Leon-restauranter i London. Les mer på Leonrestaurants.co.uk.

Brushfield Street
Gaten Brushfield Street som leder inn til Old Spitalfields Market har greie hyggelige spisesteder og en typisk Londonpub. Også kirken Christ Church som ble bygget på tidlig 1700-tallet er verdt et besøk og et bilde, i alle fall for deg som er litt arkitekturinteressert. Les mer på Christchurchspitalfields.org.

Petitcoat Market
Like ved Old Spitalfields Market ligger Petitcoat Market, som på mange måter er alt Spitalfields ikke er. Her selges klær av utgåtte modeller til en rimelig penge og overprisede suvenirer. Pass på at du ikke blander disse markedene.

Fakta om Spitalfields:
Spitalfields har vært marked siden 1638 og holder åpent alle dager. Den store dagen er først og fremst søndager hvor det meste er åpent fra 0900 til 1700. Adressen er 105a Commercial Street. Les mer på Visitspitalfields.com.

Se videofilmer, bildegallerier, klimatabeller og mye annet om London hos Reiseplaneten.
Se topp 10-liste over Londonmarkeder hos Reiseplaneten.