Elsker du også å shoppe når du er på ferie? Da er du ikke alene.

Ja, vi vet at det finnes spesialbutikker og markeder med mer sjarm, men på en hektisk weekendtur er det greit å finne alt på et sted. Og de største shoppingsentrene er nesten en turistopplevelse i seg selv. Vi har her samlet noen av de største og beste shoppingsentrene i Europa.

Her finner du rimelig flybilletter, overnatting og leiebil.

Europas største og beste shoppingsentre:

Barcelona og Lilla Diagonal
Lilla Diagonal er et av Barcelonas største shoppingsenter og et utmerket alternativ til «La Rambla» med sine overprisete butikker og enorme mengder turister. Her finner du alle typer butikker under ett og samme tak.

På senteret finner du blant annet Body Shop, Sephora parfymeri, Hallmark, Intersport, Bershka, H&M, Mango, Nike, Springfield, Massimo Dutti, Lacoste, Rip Curl, Levis, Zara og hundrevis av andre kjente og ukjente merker. Senteret ble bygget som et av Barcelonas største investeringsprosjekter i forbindelse med de olympiske leker i 1992. Les mer på lilla.com.

Få gratis reiseguide om Barcelona her.

London og Westfield
Westfield shoppingsenter åpnet i London oktober 2008. Senteret har i underkant av 300 butikker og en flott sentral beliggenhet seks metrostopp fra Oxford Street, nærmere bestemt Shepherd's Bush Station.

Lokalene er flotte, moderne og ikke minst romslige og luftige i motsetning til mange andre senter hvor man kan føle seg varm og utilpass. Utvalget er enormt og prisene er rimelige med alle de store merkebutikkene som Zara, Gap, Toppman, HMV, River Island, Timberland og Debbenhams. Les mer på westfield.com/London .

Få gratis reiseguide om London.

Få flere tips og informasjon om London hos dinlondonguide.no.

Göteborg og Nordstan
Nordstan i Göteborg er faktisk Nord-Europas største innendørs handlesenter. Nordstan har et gulvareal på 306.700 kvadratmeter, og kan tilby shoppingopplevelser i rundt 170 butikker. Senteret besøkes normalt av 70.000 mennesker hver dag, og har et besøkstall på rundt 29 millioner i året. Senteret ligger i gåavstand fra hovedtogstasjonen midt i Göteborg sentrum. Les mer på nordstan.se.

Få gratis reiseguide om Göteborg.

Paris og Lafayette
Det enorme shoppingsenteret Lafayette i hjertet av Paris har vært et av Europas største i flere tiår. En av de store forskjellene på dette senteret i forhold til mange av sine europeiske konkurrenter er mangelen på vegger mellom de ulike butikkene. Her ligger de fleste butikker i en åpen flate og overlapper hverandre.

Av og til kan det nærmest være vanskelig å se hvilket prøverom og kasse som hører til hvilken butikk. Utvalget er det ingenting å si på, og heller ikke selve lokalet som minner mer om interiøret på et slott hvor det avholdes en glamorøs kongelig gallakveld. På Lafayette kan du shoppe i ni etasjer. Les mer på galerieslafayette.com.

Få gratis reiseguide om Paris.

Manchester og The Trafford Centre
The Trafford Centre er et stort shoppingsenter som ligger ni kilometer utenfor sentrum av Manchester. Senteret åpnet i september 1998 og har over 30 millioner besøkende per år. The Trafford Centre har over 230 butikker og et omfattende utvalg. Les mer på traffordcentre.co.uk.

Hent reiseguide om Manchester hos Reiseplaneten.

Newcastle og Metro Center
Metro Centre i Newcastle ble for noen år siden regnet som Europas største med en flate på 157.935 kvadratmeter. Tar du turen over til Newcastle, og Gateshead, har du til sammen 324 butikker, kafeer, barer og restauranter, i tillegg til et underholdningssenter med 11 kinosaler. Senteret har åpent syv dager i uken. Les mer på metrocentre-gateshead.co.uk.

West End i Budapest
West End shopping mall i Budapest sies å være Øst-Europas største. Uansett er det et enormt shoppingsenter med hele 400 butikker. Her finner alt fra internasjonale klesbutikker til ungarske matbutikker samt bokhandel, parfymeri og mye annet nyttig og unyttig til en rimelig pris, men like fullt av god kvalitet. West End har åpent fra mandag til lørdag og er lett tilgjengelig med offentlig transport. Les mer på om senteret her.

Få gratis reiseguide om Budapest her.

Colombo i Lisboa
Lisboa har noen av Europas største shoppingsentre, Armazens do Chiado ligger mest sentralt mens Amoreiras er det eldste i byen. Colombo er det største og i likhet med sine to konkurrenter finner du flere internasjonale butikker på senteret, for eksempel den spanske kleskjeden Zara.

På Colombo finner du også en rekke restauranter gokart og bowling bane med mer, med andre ord både shopping og fornøyelser og noe for enhver smak. Les mer på colombo.pt.

Få gratis reiseguide om Lisboa her.
Les egne shoppingguider for en rekke storbyer i Europa hos Reiseplaneten.