Gå til sidens hovedinnhold

Kle deg stilfullt på budsjett

Du trenger ikke å bli blakk for å se bra ut.

Kvinner har langt flere alternativer når det gjelder mote på budsjett. Mens det florerer av butikker med dameklær til en billig penge, så må menn ofte velge mellom billig og dårlig eller dyrt og bra.

Men det finnes flere måter som gjør at du kan være stilig i tøyet, uten å tømme lommeboka. Her er våre tips.

Kjenn til de beste kjedebutikkene

Hennes & Mauritz er den perfekte kjedebutikken, både for kvinner og menn. Her finner du alltid trendy klær, og det er billig. Zara er et annet alternativ, klærne er stilfulle og klassiske. Litt høyere i pris, men fremdeles rimelig. Carlings har bra utvalg i jeans og røffe klær.

Fokuser på tilbehør

Skjerf, belter, hatter og smykker kan sprite opp og fornye det kjedeligste antrekket uten at det koster skjorta.

Ta vare på det du har

Du trenger nødvendigvis ikke å kjøpe noe nytt for å forbedre din stil. Det handler ofte om å ta vare på det man allerede har i skapet. Har du fått huller på albuene på en jakke kan du for eksempel sy på noen kule lapper. Du kan bytte ut gamle skolisser med nye, gjerne i en annen farge eller kanskje med mønster. Eller hva med å få sydd et helt nytt plagg av et gammelt? Dette gjør ikke bare at du sparer penger, men gir også klærne helt ny personlighet.

Kjøp vintage

Noen merkeklær er faktisk kulere som vintage. En gammel Levi's-modell kan være den perfekt jeansen, et par old-school Nike-sneakers kan gjøre ethvert antrekk kult. Flanellkjorter og gamle skinnboots er i vinden som aldri før, og kan finnes omtrent i alle bruktbutikker.

Nettshopping

På nett kan du handle klær i motebutikker som ikke eksisterer i Norge eller kjøpe designerklær til en rimelig penge på nettauksjoner som eBay.

Dra på salg

Vit når de forskjellige butikkene har salg og benytt anledningen. Bruker du i tillegg en størrelse som folk flest ikke gjør, kan du virkelig gjøre bargains.

Outlets

USA flommer over av outlets, men nå har det endelig også kommet noen til Norge. På Vestby utenfor Oslo finner du Outlet One og Norwegian Outlet som selger merkeklær fra blant annet Calvin Klein, Diesel, Dolce & Gabbana, Hugo Boss og Tommy Hilfiger til svært reduserte priser.

De fleste klesdistributører har også begynt med vareprøvesalg og restesalg flere ganger i året. Sett deg opp på mailinglister og følg med på Facebook for å få med deg når disse holdes. Her kan du gjøre store kupp.

Få deg en skredder

Finn en skredder som kan forvandle dine gamle klær til nye, eller som kan sette et personlig preg på billigdressen fra Hennes & Mauritz. Hør med stilfulle folk du kjenner eller ring til noen designerbutikk for å høre hvilke skreddere de bruker, så du ender opp med en som er virkelig god på faget.

Rot på loftet

Du vet aldri hvilke skatter du kan finne på loftet til din far eller bestefar. Let etter klassikere som trenchcoats, 50-tallshatter eller et par tweedbukser.

Reklame

Topp 10 salg i langhelgen

Kommentarer til denne saken