Knapt noen annen storby har så stor konkurranse på flysiden fra Norge som London. Blant annet Norwegian, Ryanair, SAS og British Airways har daglige ruter til Londons forskjellige flyplasser. Dette gjør at du ofte kan finne tur-/returbilletter til under tusenlappen.

Finn billig flybilletter og hotell til London og andre reisemål med Nettavisens reisesøk.

Hvert år besøker 28 millioner mennesker storbymetropolen, og mange hundre tusen nordmenn reiser en eller flere ganger i året til den engelske hovedstaden. Regner du med de nærmeste forstedene har London over 15.000 drosjer og mer enn 40.000 butikker.

Se Reiseplanetens turistrangering av storbyreisemål.

Her er de ti viktigste grunnene for å reise til London:

1. Westfield shoppingsenter
Oxford Street er et ypperlig utgangspunkt for shoppinggale turister, men Westfield shoppingsenter er enda bedre. Det ligger kun 6–7 stopp med tuben fra Oxford Circus midt i London. Dette er et av Europas største shoppingsentre og åpnet dørene så sent som i oktober 2008.

Med nesten 300 butikker, en sentral beliggenhet, moderne og innbydende lokaler med et omfattende utvalg og rimelige priser, er senteret blitt den nye shoppingfavoritten i London. Nærmeste tube er Shepherd's Bush på Central line. Les mer på deres hjemmeside: http://uk.westfield.com/london.

2. Restauranter
Det finnes over 6000 restauranter i London, noe som utgjør utrolige 22 prosent av alle restauranter i hele Storbritannia. Restaurantene har mat fra over 70 forskjellige land, og det er nettopp denne variasjonen som gjør London til et mateldorado.

Her kan du vrake og velge i alt ifra den tradisjonsrike fish & chips til sterk indisk mat. Du kan gå på en ekte italiensk pizzeria eller spise franske snegler. I tillegg byr London på kjendiskokker som Gordon Ramsey og Jamie Oliver.

Få gratis reiseguide om London her.
Få gratis reiseguide til flere destinasjoner her.

3. Markeder
London har over 80 markeder som er spredt over hele storbymetropolen, og som daglig har mange tusen besøkende. Særlig lørdag og søndag er populære markedsdager. Noen av de mest populære markedene i London er Portobello Road, Camden Market, Borough Market, Colombia Road Flower Marked, Greenwich Market og ikke minst Spitalfields Market.

Les mer om Londons mange markeder hos Reiseplaneten.

4. Konserter
London er en magnet når det gjelder livekonserter med kjente artister, spesielt innenfor pop og rock. Her finner du jevnlig konserter med de aller største artistene som Madonna, U2 og utallige andre kjente artistnavn.

5. Fotball
London som fotballby trenger neppe noen nærmere presentasjon, men fotball er helt klart en av de viktigste grunnene til at så mange turister besøker byen.

I London kan du se topplagene Arsenal, Chelsea, West Ham, Fulham og Tottenham, og her spiller det engelske landslaget (Wembley). Du kan også se en rekke mindre lag som likevel har sjel, atmosfære og et engasjement mange av elitelagene kan være misunnelige på. Fotballsesongen i England varer fra august til mai.

6. Musikaler
London er en musikalby uten sidestykke, med over 150 teater. Her finner du teaterstykker og musikaler som har vært satt opp i en mannsalder. Det vil alltid finnes et stykke for enhver interesse og smak. Kjente klassikere som Grease, Dirty Dancing, Les Miserable, We Will Rock You og Mamma Mia er bare noen av de mange musikalene man kan oppleve i Londons West End.

Se tilbud på attraksjoner, konserter, musikaler og fotball i London.

7. Puber og uteliv
London må også oppleves om kvelden og natten. Byen har enormt tilbud for danseløver og andre partydyr som liker å se og bli sett på store nattklubber. Det er nok av puber for dem som foretrekker det. Totalt finnes det nesten 5000 puber og nattklubber i hovedstaden.

8. Attraksjoner
London kan by på et enormt utvalg av attraksjoner, enten du ønsker å se kjente landemerker som Big Ben og Tower Bridge, eller om du vil kjøre en tur med London Eye, besøke kjente voksfigurer i Madame Tussauds, bli skremt i London Dungeon eller nyte god kunst og historiske skatter på Tate Modern eller British Museum.

9. Fantastiske parker
London er en grønnere by enn mange tror. Du har sikkert hørt om enorme Hyde Park, ikke minst på grunn av Speaker's Corner. La oss også raskt nevne parker som Kensington Gardens, Richmond Park, The Regent's Park, The Green Park og Greenwich Park. Disse er alle attraksjoner i seg selv, og herlige oaser hvor man kan slappe av og se på folkelivet, spise litt mat eller drive sportsaktiviteter.

10. Londons størrelse
Det kanskje beste (og verste) med London er at byen er så stor. Ulempen er selvfølgelig at du må bruke litt tid på å bli kjent med byen og kunne manøvrere deg dit du vil. Fordelen er at du kan besøke byen gang etter gang og stadig oppdage nye attraksjoner, nabolag, restauranter og andre hyggelige opplevelser.