Heftig snøvær i Norge gjør vi virkelig setter pris på en ordentlig dunjakke som både varmer og beskytter. Eier du ikke en allerede, er det flere gode grunner til hvorfor du bør investere i en.

Se flere dunjakker hos Care of Carl

Vi vet jo alle hvor lang vinteren er her til lands, og været skifter raskt. Plutselig er det snøstorm den ene dagen og regn og sludd den andre. Med en skikkelig dunjakke kan du føle deg komfortabel nok til å gå ut og gripe dagen - enten du skal i skibakken eller på jobb.

Her er noen av de mest populære dunjakke-merkene i markedet nå. Alle er laget av sertifisert dun og fjær basert på krav til dyrevelferd (rds).

Arc'teryx

Med Arc'teryx kan du forvente å få tidløs kvalitet, intuitivt design og enkelhet som gir det beste i ekstreme forhold. Det kanadiske merket holder til i Canada, og er ekstremt detaljfokuserte. Noen av jakkene er til og med laget med Gore-Tex.

Therme SV Parka - Cerium Hoody - Therme Parka

Woolrich

Det hele startet i 1830 da amerikanske Woolrich begynte å selge klær til de som bodde i Pennsylvanias villmark. Etter hvert gikk det over til tepper og uniformer til hæren.

I dag er de mest kjent for sine dunjakker og parkas med lang holdbarhet. Jakkene tåler mange kalde vinterdager fremover men blant annet eksepsjonell varmeisolasjon.

Luxe Long Parka - Arctic Parka - Sierra Padded Parka

Moncler

Motehuset Moncler ligger i Italia, men ble opprinnelig grunnlagt i Monestier-de-Clermont i 1952 - en liten fransk landsby. Varemerket produserte i utgangspunktet utstyr som soveposer og telt.

Montgetech - Peuplier - Armorique

Peak Performance

En gruppe skientusiaster grunnla merket i 1986 ved det svenske skianlegget Åre. Peak Performance kan skilte med sine kvalitetssjakker i dun. Velg mellom ulike design - de har noe for alle.

Rivel down - Frost down - Ground parka

The North Face

Du finner ikke et mer urbant jakkemerke enn The North Face. De er kjempepopulære og preget motebildet de siste årene.

Varemerket har fått navnet sitt etter den farligste delen av Mount Everest, men ble etablert på en strand i San Francisco. I 1966 startet de en butikk for klatrere.

Dryvent Rusta Parka - Diablo - Brooks Range Parka

Se flere dunjakker hos Care of Carl

Les også: Slik ble Patagonia et av verdens mest kjente friluftsmerker