Planer om å ta bilen på langtur? En roadtrip er et eventyr, og alle eventyr krever litt planlegging. Her kommer 17 ting under 1000kr du ikke vil gå glipp av å ha med deg på road-tripen i sommer.

1. Mobilfeste

I en ideell verden ville vi ikke brukt mobilen i det hele tatt under kjøring. Realiteten er likevel slk at mobilen er kilden for alt fra navigasjon, informasjon, musikk, og telefonsamtaler. Da er det godt å slippe å måtte glane ned til koppholderen eller høyrehånda - og mest av alt tryggere. Denne mobilholderen kommer med en magnetisk plate som festes bak på telefonen, slik at du lett kan ta den av og på.

Her finner du denne.

2. Solbriller

Når du skal kjøre med solbriller ønsker man nemlig å få minst mulig distorsjon av lys og unødvendige filter - her er det viktig med minst mulig farge i glasset. Samtidig er det greit å ha et par som er lette og ikke er ubehagelige å bruke over lang tid.

Her finner du disse.

3. Kjølebag

En elektrisk kjøleboks er en massiv luksus på lange bilturer. Norge er heldigvis ikke kjent for å all verden med fast-food restauranter langs bilveiene - da er det utrolig godt å kunne pakke med seg smørbrød, vann, brus og andre godsaker og alltid være trygg på at det vil være kjølig og preservert. Denne kjøleboksen får strøm fra 12V-adapteret i bilen.

Her finner du denne.

4. Vannavvisende rutecoating

Dette er rett og slett helt genialt. Du smører denne væsken på frontruta, og vipps så blir sikten kraftig forbedret i regn- eller snøværet. Væsken gjør at vann samler seg i små dråper og raskt triller av frontruta.

Her finner du den.

5. Reisepute

Vi vil kanskje ikke anbefale sjåføren å sitte med en reisepute under kjøring, men dette er et gode alle andre passasjerer kan nyte. Dessuten er en reisepute noe man kan få bruk for på fly, tog, buss - og andre former for reise hvor du ikke kan legge beina høyt og sove i en seng. Denne puten er vår favoritt, da den kan foldes som en vanlig skulderpute, men også brettes ut til å ta form av en mer alminnelig pute.

Her finner du putepølsa.

6. Termokopp

Om du er en av oss som ser på kaffe i kroppen som likestilt med bensin i bilen burde du gå til innkjøp av en termokopp. Mer glad i vann? Termokoppen holder også mye lenger på kulden.

Her finner du den.

7. Nettbrett-mount til baksetet

Når bilturene blir lange og temperamentet til baksete-passasjerene forværres, er det kjekt å ha en slik man kan feste nettbrettet eller mobilen i.

8. Våtservietter

Om du planlegger å bruke mye tid i bilen er en pakke våtservietter verdt sin vekt i gull. Ikke bare er det utrolig forfriskende å vaske seg selv i ansiktet eller kroppen, men de kan også brukes til å vaske bort andre typer søl, om uhellet først skulle vært ute.

Her finner du våtservietter.

9. Reisespill

Når du velger et spill til å ta med i bilen er det åpenbart viktig at det ikke trengs å gjøres så mye. 'Du tror du kjenner meg?' er vår favoritt, da spillet utelukkende går ut på å snakke. Spillet går ut på at man skal f.eks. spørre 'hva er drømmeferien din?', så skal de andre deltagerne gjette hva de tror hadde vært drømmeferien til vedkommende. Dette kommer garantert til å sette i gang samtalen i bilen.

Her finner du spillet.

10. Instant-kamera

Har du tenkt over hvor få fysiske bilder du har liggende fra de siste 10 årene? Det er noe underlig nostalgisk over å kunne knipse et bilde, og få ut et fysisk fotografi. Dessuten er det ikke usannsynlig at de flere titalls tusen bildene vi har på mobilen og skyen én dag vil forsvinne. Bildene blir også utrolig fine!

Her finner du dette kameraet.

Her finner du hele utvalget instantkameraer

11. Kikkert

Denne ganger er du forberedt. Nå - endelig. Nå skal vi kunne se moskus fra bilen på Dovre.

Bortsett fra å frantisk lete etter moskus fra bilvinduet er en kikkert kanskje ikke en nødvendighet, men det er uansett ikke dumt å ta med seg. Med en slik kan du stoppe å se på havørn med det blotte øyet, eller ta en nærmere titt på den fullstendig avsidesliggende gården langt oppe i fjordsiden. Her trenger man ikke noe fancy, denne gjør jobben.

Her finner du den.

12. Piknik-teppe

På et punkt må man bare komme seg ut av bilen og strekke beina, få litt frisk luft, og beundre landskapet. Et piknik-teppe er derfor perfekt å ha til å sette seg ned langs en avisesliggende vei og dele et måltid.

Her finner du dette

13. Hodelykt

Uansett om du planlegger å sove utendørs eller ikke er det ikke dumt å ta med seg en hodelykt. Denne er f.eks. kjekk å ha når det begynner å mørkne ute - og du må frantisk lete rundt i bagasjerommet for å finne f.eks. nye bleier.

Her finner du denne hodelykten.

14. Headset

I disse dager er støydempende hodetelefoner en av livets største luksuser. Denne er nyttig om du begynner å gå mektig lei av samtaletemaet eller volumet i bilen, eller om du skal sove på et sted som er mer bråkete enn du skulle ønske. Dessuten er de ypperlige å ha til f.eks. tog- fly-, og bussturer hvor du har ingen kontroll over andres støynivå.

Her finner du den

15. Mikrofiberhåndkle

Enten du har en stor familie eller liten bil - det er utrolig lett å pakke altfor mye. Fiberhåndkler er derfor ypperlige, da de absorberer mye vann, tørker raskt, og tar mye mindre plass enn vanlige håndklær.

Her finner du denne.

16. Høyttaler

En mini-bluetooth høyttaler er en perfekt liten dings å dra fram om man først skulle tilbringe kvelden utendørs, eller bare vil ha litt god musikk for å lystne stemningen i lunsjen i en kjørepause.

Disse er på 31% rabatt nå! (20.07)

17. Powerbank

En powerbank er uvurdelig om du planlegger å gå mye eller sove ute. De nyeste powerbankene har nok kraft til å kunne vare i mange dager, og lade mobilen din flere ganger. Denne har til og med solcellelading!

Her finner du denne.