Det kommer nye og stilige dingser på markedet hele tiden. Vi har tatt en kikk på dingsene som har kommer i butikk, og funnet våre klare favoritter. Her er det en god del nyheter, men også noen gamle kjenninger som fremdeles gjør god nytte for seg.

Vi har plukket ut 24 produkter som kan være til stor nytte i hverdagen. De kan spare deg for penger, tid, styr og mas, og ikke minst gjøre hverdagen litt enklere.


1. Wheelfix - dekkskift har aldri vært lettere

Denne lille dingsen holder dekket på plass og sparer ryggen din. Wheelfix er to praktiske dekkholdere i metall som gjør det enklere å bytte dekk på bilen. De to metallstøttene gjør at du enkelt kan føre dekket på plass, og de gir deg frie hender til å skru det nye dekket raskt på plass. Les mer om Wheelfix her.


2. Apias Smart ladekabel - gjør ladingen både tryggere og smartere

Den norskutviklede ladekabelen er virkelig genial. Den er ikke en nyhet i seg selv, men fortjener virkelig å være med på denne listenettersom den gjør ladingen både tryggere og smartere.

Ladekabene kutter strømmen når batteriet ditt er full-ladet og hindrer dermed at batteriet er koblet til lader lengre enn nødvendig. Dette e med på å forlenge batterilevetiden og redusere risikoen for brann. Du finner ladekabelen her.

3. Sugru - reparerer nesten alt

Sugru er en liten leirklump som kan reparere nesten hva som helst - alt fra skoene dine og mobilladeren eller den ødelagte saksen. Form Sugru med hendene dine, og sett den på det stedet du vil reparere. La den tørke i 24 timer. Ferdig! Du finner Sugru her.

Genialt produkt, jeg synes det er flott at det er å få tak i her i Norge igjen. Kan reparere ALT!

Heidi Lyshol


4. Vindusviskerblad - lydløst blad som holder tre ganger lenger

Disse vindusviskerbladene av ren silikon holder opptil tre ganger lenger enn tradisjonelle viskerblad. De holder seg myke og effektive også når det er kaldt. Med silikonbladet trenger du bare å bytte ut viskebladet og ikke hele armen - dette er både økonomisk og mer miljøsmart. Viskerbladene kommer i to størrelser, og du klipper selv til den lengden du trenger.

Se nærmere på dem her.

5. Ecoegg - det geniale vaskeegget

EcoEgg har vunnet flere priser for både miljø, hudvennlighet og innovasjon. Med Ecoegg vasker du klærne både rimeligere og mer skånsomt enn med vanlig vaskepulver, uten å ofre vaskekraft. Ecoegget kan redusere kostnadene dine til vaskemidler, men også bruk av elektrisitet da klærne kan vaskes på lavere temperaturer. Vaskeegget kan brukes igjen og igjen, og holder til 70 vask før du kjører refill.

Du finner Ecoegg her.

Sjekk også ut tørketrommelegget her.

6. SiGN Smart Plug - styr strømforsbruket fra mobilen

Den trådløse wifi-strømbryteren måler strømforbruket, og i appen kan du se strømforbruket både i sanntid og over tid. Du styrer strømbryteren direkte i smarttelefonen din, og du kan kontrollere alt fra lamper til kaffetrakteren og TV-en, uansett hvor du befinner deg. Perfekt for deg som ønsker å redusere strømforbruket ditt!

Se nærmere på den her.

7. Zacky lastesekk for bilen - beskytt bagasjerommet

Skitne transportturer gjør verken bilen eller bileieren glad. Zacky holder bagasjerommet rent når du kjører hageavfall, henter ting fra byggeplassen eller kjører søppel til gjenbruksstasjonen. Denne baggasjesekken gjør det enkelt og raskt å laste inn og ut av bilen, samtidig som du beskytter bagasjerommet mot riper og skader.

Sjekk den ut her.

8. ghd Duet 2-in-1 hot air styler - en revolusjonerende nyhet

Dette er den første 2-i-1-styleren som forvandler håret fra vått til stylet uten å skade det. Stylene bruker en banebrytende innovasjon som muliggjør at du kan føne og style håret samtidig med bare ett verktøy. Du kan oppnå fantastisk glatt og glansfullt hår med enestående mykhet i opptil 48 timer.

Se nærmere på den her

9. Tubeklemme - klem ut det siste av tuben

Med denne smarte lille saken klemmer du alt ut av kaviar-, kremost- eller tannkremtuben, så du får endelig utnytte siste rest i tubene som ellers kastes. Den fungerer både på metall- og plasttuber.

Du finner tubeklemmen her

10. Apponwall - for deg som ikke ønsker å bore i veggen

Med disse bildekrokene kan du enkelt henge opp kroker på gips, tre og betongvegger uten å måtte bore i veggen. Bildekrokene fra Apponwall er en svensk, patentert videreutvikling av den klassiske betongkroken fra 1960 og kommer med en del nye og har et funksjoner. Du kan dessuten enkelt hamre inn kroken uten å slå deg på fingrene.

Sjekk ut krokene her

11. SiGN wifi-brannvarsler - sender varsler i sanntid

Denne wifi-brannvarsleren kan gjøre smarthjemet ditt enda mer komplett. Hvis det oppstår brann eller røykutvikling, vil brannvarsleren sende deg varsel om det i sanntid på smarttelefonen din, så du kan gjøre noe selv om du ikke er hjemme. Den er dessuten kompatibel med Google Assistant og Amazon Alexa for stemmestyring.

Les mer om wifi-brannvarsleren her

12. Vannbesparende dyse til kranen - sparer opptil 98 % vann

Med denne dysen kan du spare opptil 98 % vann og ta vare på hver eneste dråpe. Du kan bruke vaskekranen som vanlig, og samtidig bidra til en mer bærekraftig verden og lavere strømforbruk. Produktet er enkel å installere, har to innstillingerer og er utviklet av det prisbelønte svenske selskapet Altered.

Se nærmere på dysen her

13. Sneglebaren - miljøsmart bekjempelse av brunsnegler

Sneglebaren er en smart liten innovasjon som hjelper deg med å bli kvitt brunsneglene i hagen. Legg litt sneglemiddel i sneglebaren og sett den ut i hagen ved blomsterbedet eller langs tomtegrensen. Når sneglemiddelet blir fuktig om natten, lokker det til seg snegler på mange meters avstand. Sneglebaren produseres i Sverige og er laget av PET-plast.

Les mer om produktet her

14. Storkløyver - kraftig, veggmontert og svensk

En veldig kraftig og håndsmidd vedkløyver som enkelt kløyver store vedkubber og spikker små pinner. Den er rustfri og monteres på veggen, og er perfekt å sette innendørs i nærheten av peisen eller i vedboden hvis du vil kløyve veden utendørs.

Du kan kløyve både korte og opptil 38 cm lange vedkubber. Kniven kan slipes akkurat som en vanlig kniv, og stålkonstruksjonen gjør at storkløyveren kommer til å holde i mange generasjoner. Et smart svensk produkt, håndlaget på Ekerö utenfor Stockholm!

Se nærmere på den her

15. Beeswax Food Wrap - et naturlig alternativ til plast og aluminiumsfolie

Dropp plasten og pakk i stedet inn maten i Beeswax Food Wrap - er et naturlig alternativ til plast og aluminiumsfolie! Disse gjenbrukbare bivokspapirene er laget av økologisk bomull, behandlet med bivoks, jojobaolje og kvae, som bidrar til å holde matvarene dine ferske. Bivokspapiret fungerer som en naturlig plastfolie kan brukes om og om igjen, mange ganger. Et smart produkt som er vennlig mot både mat og miljø!

Sjekk det ut her

16. Punkt takfeste - når du ønsker å henge lampen et stykke unna

Punkt er et svenskdesignet takfeste fra Örsjö belysning - veldig praktisk å ha når du ønsker å henge lampen i taket et stykke unna strømuttaket. Takfestet gir et penere festepunkt som enten kan brukes som takkrok rett over taklampen eller som festepunkt som holder oppe ledningen mellom stikkontakten og lampen. En utrolig stilig løsning!


17. EASYwaxer - bærbart smørestativ for alle langrennsski

EASYwaxer er et svenskprodusert og bærbart smørestativ som gjør det enkelt å smøre skiene dine uansett hvor du er. Smørestativet tar liten plass, er lett å ta med seg og trenger ikke skrus fast i bordet. Alt du trenger er en flat og ruskfri overflate å plassere de to profilene på, for å gjøre dem om til et effektivt smørestativ. Det an brukes på alle typer langrennski for både voksne og barn.

Se nærmere på smørestativet her

18. Smart Home - gå aldri glipp av besøk eller pakker på døren

Ha full oversikt over hvem som står ved døren med denne digitale dørklokken med kamera! Den smarte ringeklokken sender varsler til mobilen din når noen ringer på. Du kan både se og snakke med vedkommende i den tilhørende appen.

Les mer om produktet her

19. Dørtettingslist - en enkel måte å tette trekk under døren

Dette er en myk og bøyelig gummilist som du enkelt kan feste i nederkant på de aller fleste dører av standardstørrelse. Den øverste kanten av listen har en selvklebende overflate som gjør monteringen svært enkel. Du kan også klippe listen til ønsket lengde for å få perfekt passform til nettopp din dør.

Du finner det her

20. ZENS Dual Wireless Lader - lader to mobiler samtidig

ZENS er kjent for å lage produkter av høy kvalitet, og dette er intet unntak. Dette er en stilig, kraftig 20W trådløs lader som kan lade to mobiler samtidig. Den kan lage både Samsung- og Iphone-telefoner.

Sjekk den ut her.


21. ZlideOn - reparerer den ødelagte glidelåsen din

Du trenger ikke lenger å kaste en jakke, bag , kjole, eller et par jeans bare fordi glidelåsen har gått i stykker. ZlideOn erstatter den ødelagte glideren og klemmes enkelt på den eksisterende glidelåsen. Den kommer i en rekke forskjellige størrelser, og passer til så godt som samtlige glidelåser som finnes på markedet.

Les mer om ZlideOn her

22. Exentri - den geniale kortholderen

Dette er ingen nyhet, men et smart produkt som fremdeles er like populær! Da norske Jon Richard Skjelvand og Marius Schiøll startet opp i 2006, visste de neppe hvor populære de små lommebøkene deres skulle bli.

Det er ikke rart at Exentri-kortholderen har blitt en suksess, konseptet er nemlig helt genialt. Den lille kortholderen i kvalitetsskinn rommer både sedler og alle kortene du trenger, og du kan lett få tak i dine to mest brukte kort ved å skyve de opp via den lille åpningen foran.

Du finner den her

23. Qrylla - organiserer krydderglassene til perfeksjon

Dette er et svenskprodusert og innovativt krydderstativ som strukturerer og organiserer krydderglassene dine til perfeksjon. Det fiffige designet gjør at krydderstativet kan brukes på mange praktiske måter, og du slipper at krydderglassene ligger hulter til bulter i skuffen. Smart og praktisk!

Se nærmere på krydderstativet her

24. Bærereim for ski - forenkler bæring av alpinski

Dette er en praktisk og enkel bæreløsning for både store og må. Med denne bærereimen kan du henge skiene over skulderen og ha hendene fri til noe annet.

Du finner produktet her