Vi har laget den ultimate guiden for julegaver 2019. Her bør du kunne finne noen interessante tips uansett om det er barn, voksne, besteforeldre, venner eller perifere slektninger du skal kjøpe gave til.

Det er ingen faste frister for levering av post i Norge, men Postens råd er å beregne god tid til å sende pakker i juletiden. Skal det til Europa er sendefrist 13. desember for brev og små pakker, og 16. desember for ekspresspost. Hvis du overholder disse fristene, er sannsynligheten stor for at gavene når frem til mottakerne i god tid før jul.

Våre 35 beste julegavetips:

Trådløst hygrometer med værstasjon

Værstasjon for inne- og utetemperatur samt luftfuktighet inne. Viser prognosen for de kommende dagene. Grafikken viser også hvilke klær som passer for gjeldende vær. En rimelig julegave som mange kan ha bruk for. Se flere nyttige julegaver her!

Lysestake fra Georg Jensen

Denne delikate lysestaken fra anerkjente Georg Jensen er det mange som ønsker seg til jul. Du får den billigst hos Bakeren og Kokken akkurat nå. De har flere gode julegavetips innen kjøkken og hjem - sjekk her.

Blindeforbundets valpekalender 2020

Dette er en perfekt julegave til dyrekjære slektninger og venner. Kalenderen med de yndige førerhundene pynter opp hjemmet og sprer glede, og pengene går til et meget viktig formål. Se bildene fra 2020-kalenderen og bestill her!

Eksklusive leker til barn

Har du lyst til å gi en ekstra spennende leke i julegave i år, bør du sjekke ut nettbutikken Villakids.no. Der finner du blant annet elektriske biler som barna kan sitte i, dukkevogner, leketelt, husker og mange andre kvalitetsleker. Prisene er ganske høye for denne typen leker, men heldigvis finner du mange bestselgere på salg hos Villakids akkurat nå.

Gavesett fra Kicks

Denne flotte gavepakken er den perfekte gaven til en venn eller et familiemedlem som elsker velvære- og skjønnhetsprodukter. Inneholder dusjskum, kroppsskrubb, kroppskrem og mini-duftpinner. Se flere julegavealternativer hos Kicks.

Smykker og ringer

Hvis du synes kjæresten eller en du er glad i fortjener noe ekstra denne julen, er smykker, juveler og ringer noe du vil treffe bra med. Hos Gullmagasinet er det for tiden et stort julesalg der du kan finne ringer og smykker til svært hyggelige priser. Du finner et tilsvarende salg hos Diamanthuset. Her kan du spare store beløp på øreringer, halsbånd og ringer.

Legosett fra Frost 2

Legosettene fra den første Frost-filmen var uhyre populære, og det er nok mange småjenter som ønsker seg Frost 2-lego til jul (filmen har norsk premiere første juledag). Hos den offisielle legobutikken finner du ikke bare det største utvalget av Frost 2-lego, du risikerer heller ikke å finne utsolgte varer. Finn flere populære legosett her!

Smarthøyttaler fra Sonos

Sonos One (Gen 2) er en smarthøyttaler med meget god lydkvalitet. Den er forberedt for stemmestyring av Google Assistant og Amazon Alexa og har et design som passer inn i ethvert hjem. HiFiKlubben har kampanjepris og prismatchpå høyttaleren i skrivende stund. Sjekk flere julegavetips fra HifiKlubben her.

Grotesk krim fra Stockholm anno 1793

Denne debutromanen fra Niklas Natt och Dag (etternavnet er adelig) har fått strålende kritikker og gjorde dypt inntrykk på undertegnede. Et meget bisart krimplott danner bakteppe for en mørk, men likevel vakker historie om det fattige og brutale samfunnet i Stockholm på slutten av 1700-tallet. Man trenger ikke å være krimfan for å sette pris på denne perlen, men den er ikke for sarte sjeler. 1793 får du til en svært hyggelig pris hos ARK nå. Se flere gavetips fra ARK her.

KitchenAid kjøkkenmaskin

KitchenAid er kjent for god kvalitet og nydelig design. Den nye premiumutgaven av Kitchen Aids Artisan mixers kommer i denne søte pastellrosa modellen og en mengde andre innbydende farger. Gjett om noen i huset kommer til å bli glad for å få denne! Bakeren og Kokken har flere gode julegavetips innen kjøkken og hjem - sjekk her.

Brødrister fra Smeg

Smeg er et annet meget populært merke innen kjøkkenapparater. Denne lekre brødristeren er en flott julegave. Sjekk ut flere potensiell Smeg-gaver hos Royal Design.

Årets hodetelefon - Sony WF-1000XM3

Dette er små ørepropper med full støydemping slik man er vant til fra store øreklokker. Ble kåret til årets hodetelefon fra Elektronikkbransjen i 2019. Du kan ikke bomme med denne gaven. Se flere julegavetips hos NetOnNet her.

Ullundertøy fra Kari Traa

Ullundertøyet i Rose-serien fra Kari Traa er det mange kvinner som kan tenke seg å få som julegave. Se det store utvalget av Kari Traa-produkter hos Get Inspired her. Du finner flere gavetips hos Get Inspired her.

Lue fra Polo Ralph Lauren

Den klassiske vinterluen fra det kjente motemerket er det mange menn som kunne tenke å få som julegave. Se flere julegavetips innen mote til herre fra kvalitetsbutikken Care of Carl her.

Northug-briller

De nye brillene fra “kungen” har vært utsolgt flere ganger etter lanseringen i høst, og kvaliteten på brillene er så god at Petter Northug har inngått en avtale med Skiforbundet som leverandør av sportsbriller til landslaget. Denne meget populære og julegaven finnes i modeller både for dame og herre. Se flere sporty julegavetips hos Milrab her.

Gavesett fra Kicks for menn

Mange menn er også opptatt av skjønnhetsprodukter. Her får du en komplett topp-til-tå-rutine for den moderne mannen, som inkluderer såpe, scrub, rens og en fuktighetsgivende krem. Sjekk ut gaveesken her eller finn flere julegaver hos Kicks.

Delikate hansker i hjorteskinn

Denne myke og smidige skinnhansken med dekorativ lammepels i mansjetten blir garantert mamma eller bestemor glad for. Hos Anton Sport finner du flere julegavetips.

Leker som gjør barna smartere

Hos Forskerfabrikken finner du spennende og lærerike julegaver som barna kommer til å elske. Hva med et magnetisk byggesett, mikroskop eller en ekte megalodon-tann? Alt dette og mye mer finner du her hos oss!

Fleecepleddet Snug Rug

Snu Rug er en perfekt julegave til venner og familiemedlemmer som fryser lett om vinteren. Det lange og behagelige fleecepleddet finnes i en rekke farger og har vært en absolutt bestselger hos Coolstuff i mange år. Du finner flere julegavetips hos Coolstuff her.

Hodelykt

Hodelykt er noe nesten samtlige nordmenn trenger, i alle fall alle som i blant beveger seg utendørs i mørket om vinteren og høsten. Milrab har et bredt utvalg av hodelykter fra kjente leverandører. En del av modellene er også på salg akkurat nå. Se flere sporty julegavetips hos Milrab her.

Robotstøvsuger

Hadde det ikke vært deilig å slippe unna støvsugingen? Det synes garantert samboeren din også, så hvorfor ikke gi bort en robotstøvsuger til jul? Hos Roboteksperten finner du et stort utvalg av robotstøvsugere, robotgulvvaskere og robotgressklippere.

DNA-test som avslører hvor slekta stammer fra

Mange nordmenn er opptatt av slektsforskning og familiens bakgrunn. MyHeritage tilbyr en populær DNA-test som gir svaret på hvor forfedrene stammer fra blant 42 etnisiteter.

DNA-testen er både sikker og enkel å gjennomføre. Brukeren vil få en liste over de regionene forfedrene – fra begge sider av familien – stammer fra. Vedkommende får også vite hvor stor prosent av DNA-et som kommer fra hvert område. En genial gave til besteforeldre eller andre personer i slekta som er opptatt av historie og slektsforskning. Les mer her!

Luksuriøs morgenkåpe

Denne fargerike og behagelige morgenkåpen fra Missoni Home er det mange kvinner som ønsker seg til jul. Du finner den i den eksklusive motebutikken Høyer. I Høyers interiøravdeling finner du mange andre stilige julegavetips.

Boksershortser fra Bjørn Borg

På utkikk etter en gave til en mann som ikke koster for mye? Boksershortser fra Björn Borg er en sikker vinner. Hos Stayhard får du en pakke med tre boksere til meget en overkommelig pris. Noen av pakkene er også på tilbud. Se flere julegavetips hos Stayhard her.

Nintendo Switch

Barna elsker den håndholdte spillkonsollen fra Nintendo som man både kan kobles til TV-en og bæres med seg for spilling i bilen, på flyet eller sofaen. Finn flere harde julegaver hos CDON.

Opplevelsesgaver

Opplevelsesgaver er gaveform som blir stadig mer populært i Norge. Opplevelsesgaver kan være en reise, aktivitet, attraksjon, et opphold eller lignende, og det en type gave som kan knyttet bånd mellom giver og mottaker på et annet nivå enn tradisjonelle gaver.

Hos YouWish.no finner du over 500 ulike opplevelsesgaver, og du finner garantert en gave som passer alle du skal gi til. De siste fem årene er det ølsmaking for to som har vært den mest solgte gaven hos YouWish.

Vanntett og trådløs høyttaler

Ungdommen digger disse bluetooth-høyttalerne fra JBL. De er robuste, tåler vann, ser kule ut og har meget bra lyd. En sikker vinner under treet! Se flere julegavetips hos NetOnNet her.

Garmin Fenix 5 Plus Sapphire

Denne toppmodellen fra Garmin er en av de beste sportsklokkene på markedet. Du får den nå til rabattert pris hos Milrab. Se flere sporty julegavetips hos Milrab her.

Pakke med fire Castle Glass

Disse allsidige, whiskyinspirerte glassene rommer 28 cl. Glassene leveres i en pakke på fire, og passer dermed perfekt som julegave. Meget hyggelig pris hos Christiania Glasmagasin. Se flere julegaver hos Christiania Glasmagasin.

Pondus-kalenderen 2020

En superpopulær kalender for alle som elsker fotball (spesielt Liverpool-fans) og god tegneseriehumor. Se flere gavetips hos ARK her.

Nattserum fra Estée Lauder

Meget populært produkt fra den amerikanske skjønnhetsgiganten. Sjekk ut flere julegavetips hos Kicks her!

Kule julegensere

Morsomme julegensere har tatt Norge med storm de siste årene, og hos Julegenserbutikken blir de heteste plaggene revet vekk fra lageret nå i desember. Et must til romjulsselskapene! OBS: I år har også salget av julepysjer tatt av.

Playstation Classic

Denne klassikerkonsollen med gamle spill fra den virkelig tidlige tiden til Playstation er en perfekt nostalgigave til spillinteresserte som vokste opp med maskinen. Finn flere harde julegaver hos CDON.

Gaveeske med Baileys-trøfler

Kjenner du noen som elsker Baileys eller sjokolade? Her får du melkesjokoladekuler med myk og kremet Baileys-fyll – en uslåelig kombinasjon i pen gaveeske! Velg mellom smakene Original Irish Cream og Salted Caramel. Prisen er like søt som gaven. Sjekk ut flere gavtips fra Coolstuff her.

Gaveeske fra Kicks for menn

Vi tar med en gaveeske til helt på tampen. Den populære parfymen L’HOMME fra Yves Saint Laurent kommer i et flott sett med 60 ml EdT, 50 ml All-Over Shower Gel og 50 ml After Shave Balm.Se flere julegagevetips hos Kicks.