For mange barn er adventskalender, eller julekalender om du vil, noe av det mest magiske med førjulstiden. Lage selv, skrive små beskjeder, kjøpe ferdig - valgene er mange.

Under har vi laget en guide til ferdige adventskalendere for barn i 2019, og utvalget er bredt. Nederst i saken kan du også finne utstyr og tips til hva du trenger for å lage en egen pakkekalender.

Forskerfabrikken

Kalenderen fra Forskerfabrikken får terningkast 6 år etter år, og i fjor vant den TV2s test av adventskalendere. Det skjønner vi godt, her får nemlig barna hver dag en ny gave som fremmer nysgjerrighet, forskertrang og kreativitet. På alle måter en adventskalender du kan stå inne for. Beregnet fra seks år og oppover.

Her finner du Forskerfabrikkens adventskalender.

Se også vår store guide med alle årets julekalendere.

Brio adventskalender

En julekalender som oser kvalitet og som barn vil elske er Brio adventskalender. 24 luker med tog, dyr og pynt som passer til din Brio-togbane. En super gave til de minste barna. Passer til barn over 3 år

Her finner du Brio julekalender

Brio har også denne varianten.

LEGO Harry Potter julekalender

En vinner i årets advent er garantert julekalenderen fra Harry Potter-universet, som Lego har laget for julenedtellingen.

Harry Potter Lego adventskalender kan komme til å bli årets vinner.

Her kan du kjøpe den direkte fra LEGO

LEGO Friends julekalender

Lego er populært hvert eneste år, og LEGO Friends julekalender sikrer en advent som mange barn vil elske.

Her finner du LEGO Friends adventskalender

Hva med Lego Star Wars? Her finner du den

Sikker vinner for LEGO-elskeren: Lego City julekalender

Pippi adventskalender

Pippi sin adventskalender er en super gave til alle små og store barn.

Pippi adventskalender er den sterkeste julekalenderen du kan kjøpe. Det garanterer vi. Den har mange fine figurer, og er en super kalender for veldig mange barn. Her får du både Pippi,

Du finner den her

Les også: Vi kårer årets beste adventskalender.

Mummitrollet adventskalender

Kalenderen fra mummitrollet minner litt om kalenderen fra Pippi, med massevis av fine figurer barna kan samle på. Her får du hele mummifamilien, i tillegg til flere av de andre kjente og kjære vennene fra Mummidalen.

Her finner du den.

Sjekk også Mummi-kalenderen med godteri her

Jernbane julekalender i tre

En jernbanekalender med 24 deler, som gir en førjulstid hvor man sakte, men sikkert bygger opp en liten adventsjernbane. Nostalgisk og herlig.

Her finner du den.

Playmobil Christmas in the forest

Den søte kalenderen fra Playmobil er det helt sikkert mange barn som vil sette stor pris på å få åpne hver dag frem til jul.

Her finner du kalenderen fra Playmobil.

Disney Frozen 2 kalender

Kalenderen fra Frozen 2 er det sikkert mange som vil bli veldig glade for å få som årets julekalender. Her får du hårpynt, figurer, viskelær og smykker.

Her finner du Disney Frozen 2 adventskalender.

Frozen har også denne varianten, med 24 overraskelser som inkluderer sminke og smykker.

Puslespillkalender

Puslespillkalenderen med 1000 biter kanskje for de litt store, og de helt store. Det er i hvert fall en veldig underholdende julekalender.

Du finner den her

Popcorn adventskalender

Det er nesten umuli å ikke like popcorn. Like umulig er det å hate julen. Hva skjer hvis du blander adventskalender, jul og popcorn? Da får du denne geniale julekalenderen: Popkorn adventskalender. Hver luke inneholder en pose med poppet popkorn med tilsatt smak

Klikk her for å se popkorn adventskalender 2019

Schleich farm animals adventskalender

Denne kalenderen inneholder en rekke gårdsdyr og tilbehør noe som de aller fleste barn synes det er kjempegøy å leke med. Denne er av skikkelig høy kvalitet.

Du finner den her.

Ta også en titt på varianten med jungeldyr.

Les også: Her er de beste kalenderne med sminke og velværeprodukter.

Andre barnefavoritter:

Paw Patrol 2019

Peppa Gris 2019

Fortnite Funko

Baby Born Advent Calendar

Hatchimals adventskalender

Disney Princess advent calendar

Bamse adventskalender

HotWheels adventskalender

Disney biler 3 - en julekalender for den som liker Cars-filmene

Minipixi - 24 luker med 24 små bøker om julen

Fortnite adventskalender - perfekt for den som liker spill og gaming.

Godterikalender fra Toms - Skikkelig godtekalender til tysk pris!

Milka julekalender

Haribo adventskalender

Lakridsfabriken adventskalender - for den som liker lakris

Ute etter en skikkelig god sjokoladekalender? Denne: Simply Chocolate Advent Calender har 30 (!) godbiter på veien mot julaften.

Alternative julekalendere for barn

Vil du ikke kjøpe en vanlig ferdigkalender hvor man åpner én og én luke, finnes det andre alternativer. Du har for eksempel bøker, som Julekrybben - en adventskalender som bok som forteller historien om Jesus i 24 historier.

Snøsøsteren av Maja Lunde er en perfekt bok for advent, hvor du leser et kapittel hver dag. Garantert en bok barna får lyst til å lese år etter år. I kategorien bokkalender finner du også Disney julekalender med 24 magiske bøker.

Ta også en titt på denne adventskalenderen hvor du lager små hus du kan pynte til jul med. Gøy for de barna som liker å lage ting, og hvem gjør vel ikke det? Vil du gjøre det på en litt annerledes måte og ikke ha en typisk kalender, kan du også vurdere dette klassiske adventslyset som brennes ned dag for dag

Pakkekalender og rampete nisser

En hjemmelaget kalender er noe du gjerne tar frem år etter år, og noe som virkelig skaper julestemning. Skal du lage kalender selv, kan du for eksempel bruke disse sekkene til å lage adventskalender med fra Hotex, som gir en klassisk og tidløs kalender. Du får også denne vertikale varianten, med små søte lommer. Eller hva med en elg (ja, elg!), med 24 klyper til å henge gaver på?

Denne fra OYOY er også skikkelig fin og nostalgisk, men med bare fire ringer blir det en gave hver søndag i advent, og ikke en hver dag.

Har du lyst til å bringe naturen inn i stua, blir det riktig flott med en grein som du kan henge gaver på.

Rampenissen har blitt en stadig mer populær adventstradisjon, hvor du finner på små rampestreker som barna må oppdage hver dag. Hva har nissen funnet på i dag? Denne boka er perfekt for tips og inspirasjon til rampenissen.

Les også: Dette er årets erotiske julekalendere.