De fleste av oss undervurderer hvor viktig lamper er for belysningen. Lampen og belysningen skal passe til rommets mange funksjoner, samtidig matche de behovene man har og passe interiørstilen din.

Med koronapandemien er enda viktigere å gjøre det lunt og ha riktig lys i hjemmet. Skal du fornye hjemmet med én ting, er lampe et godt utgangspunkt.

Her har vi sett på noen av årets trender, og valgt frem populære lamper under hver kategori.

Lamper til hjemmekontoret

Godt arbeidslys øker effektiviteten og reduserer tretthet. Med godt arbeidslys gjelder blant ennet god generell belysning i hele rommet, samt godt og sentrert lys ved arbeidsrommet. Lyskilden til arbeidslyset bør være omtrent på høyde med blikket, og lyse direkte opp arbeidsområdet.

Bordlampe fra Arccio Liak

LED-skrivebordslampen Liak skaper et spesielt lyst og konsentrasjonsfremmende dagslys. Den har elegant design og er veldig funksjonell.

Her finner du den

Skrivebordslampe fra Lindby

Multifunksjonell LED-skrivebordslampe Ludmilla med integrert display, dimmer, USB-port og regulerbar fargetemperatur.

Her finner du den

Banklampe fra Clayre&Eef

Lampen Verda leverer blendefritt lys for behagelig arbeid ved skrivebordet. I tillegg er den også en slags pyntegjenstand med helt egen karakter.

Her finner du den

Sørg for godt leselys

Nå er det tid for å lese bøker, magasiner eller kanskje lese en e-bok på en kindle (som for øvrig har innebygd lys).

Riktig belysning skaper gode leseforhold, og skader ikke på øynene. For svakt lys gjør det vanskeligere å se ordene. Dermed må du anstrenge deg mer og du blir fortere sliten. Juster leselampen etter dine behov og leserom. Til stuen anbefaler vi en gulvlampe. Til soverommet er det fint å ha vegglampe bak sengen.

Vegglampe fra Lindby

Denne vakre LED-vegglampen scorer med sitt enkle design og sin funksjonalitet. Metallstangen til Navina er bygget delikat og har en nikkel-finish i en moderne stil.

Her finner du den

Gulvlampe fra Lindby

Sveri er en klassisk, tidløs vakker buelampe som passer perfekt ved siden av sofaen.

Den tunge marmorfoten sikrer at lampen står stødig, og den hvite akrylskjermen sørger for et jevnt, behagelig og koselig lys.

Her finner du den

Vegglampe fra Fischer & Honsel

LED-vegglampen Sten med innovativt design er svært anvendelig. Den er lett å skru opp på veggen, f.eks. over sengen på soverommet, og sørger for et varmhvitt, utrolig koselig lys.

Her finner du den

Ta naturen inn i hjemmet

Skap en lun og varm stil med lamper i materialer som tre og rotting. Stikkordet er å la naturen inn for mer ro.

Lampen du velger skal passe perfekt inn i den naturlige stilen med både motiver og farger fra skogen. Enten det er til stuen, gangen eller kjøkken.

Bordlampe fra Nave

LED-plantelampen har et spesielt lysspekter som fremmer plantevekst. Den innebygde timeren justerer lysforholdene perfekt. Slik får hobbykokker også friske urter å lage mat med om vinteren.

Her finner du den

Pendellampe fra Lindby

Lian bringer en naturlig stil inn i stuen eller spisestuen fordi den lange lampeskjermen er laget av lyst eikefiner.

Lyset til LED-indikatorene er lyst og varmhvitt som de tradisjonelle glødepærene, slik at du får en lyskilde med en koselig utstråling som utmerker seg med svært god effektivitet,

Her finner du den

Stållampe fra Kare

Hyttestilen har lenge vært svært populær. Stålampen Scultra har en enkel, kremfarget stoffskjerm og et stativ under i ekte akasietre.

Her finner du den

Jordlig palett

Med naturen som stikkord, gjelder det også fargepaletten. Jordtoner som brunt, grønt og burgunder er veldig trendy i lampefronten. Varme farger gir lune og trygge rom og skaper en intim atmosfære.

Hengelampe fra Lindby

De fire forskjellige fargene utfyller hverandre med et helhetlig konsept. Sammen passer de fint sammen og spesielt den gule skjermen skiller seg ut.

Her finner du den

Taklampe fra Laurentz

Stoffskjermene i denne taklampen er alle runde og relativt flate. Størrelsen og fargen på de enkelte skjermene gir en balanse. Hvit, lysegrå og lysebrun er ganske jordfarget og derfor kan kombineres med det meste du har i hjemmet.

Her finner du den

Bordlampe fra Flos

Bordlampen fra Flos har et ikonisk design med veldig praktiske funksjonaliteter. Den har en ekstremt kraftig LED-lampe med en rettet, asymmetrisk lysstråle og en integrert, smart USB-port ved bunnen.

Her finner du den

Speillampe til hjemmets viktigste rom

Badet har blitt til et av de viktigste rommene i mange hjem og fungerer som velværerom. Det betyr at det er fritt frem for stemningsfulle lamper.

Kanskje du trenger en mer målrettet lys for sminking og barbering, samtidig at du skaper en luksustilværelse? Da er det perfekt med en speillampe.

Speillampe fra Astro

Denne lampen lyser opp badespeilet like perfekt og profesjonelt som på teateret. Den kan monteres over speilet eller en lampe på hver side av speilet. Den lyser uten å blende og sprer en behagelig atmosfære på badet.

Her finner du den

Speillampe fra Lucande

Denne lampen er motstandsdyktig mot smuss og fukt og perfekt til montering på badet. Takket være den avlange, flate formen og det jevne lyset passer Julie utmerket som speillampe.

Her finner du den

Mange fordeler med glasslamper

Glass er en av de mest brukte materialene - også blant lysdesignere. Og det ikke uten grunn. Dette materialet har mange fordeler og kan ha uttallige uttrykk.

Som bord-, pendel-, eller vegglampe – glasslampene er et must have i ethvert hjem. Uansett valg av uttrykk vil en lampe i glass være et iøyenfallende innredningselement.

Hengelampe fra Lindby

Lampe med tre lyskylder. Ettersom skjermene er av klarglass, får lyspærene en stor tilstedeværelse og bør passe inn i hengelampens totalbilde. Filamentpærer med LED-teknologi egner seg spesielt godt.

Her finner du den

LED-pendellampe fra Lucande

Med tre lyskilder passer Hayley godt over spiseborder, hvor den gir en slags glamourfaktor. Dette kommer av det glitrende bobleglasset og metallelementene i gull.

Her finner du den

Bordlampe fra Fischer & Honsel

Bordlampen Regi i glass minner om 60-tallet da røykglass var høyeste mote. Denne trenden kommer stadig tilbake, og bordlampen Regi med sin spesielle glasskjerm er et godt eksempel på dette.

Her finner du den

For å lyse opp enda mer

En god generell belysning består av flere lag med lys. Unngå mørke kroker og flater, for lys skaper dybde og liv. Bruk gjerne spotter mot bilder, hyller eller annet du vil fremheve.

Bildelampe fra Lucande

Strukturen på denne LED-bildelampen er helt rettlinjet. Fra det kantede veggfestet går det et smalt firkantrør, i dette sitter de seks LED-pærene av merket Citizen som lyser med en varmhvit fargetemperatur.

Her finner du den

Taklampe fra Lindby

Denne slanke taklampen er ideell for å belyse korridorer, inngangsområder og stuer. Med de tre lyskildene kan den også belyse større områder.

Her finner du den

Innfellingsspott fra Arcchio

Denne lampen tar ikke så mye plass. Den runde og enkle designen gjør den allsidig. Den kan festes med andre lamper, men fungerer fint også alene.

Her finner du den

Gjør sofaområdet koseligere

Gulvlamper en god og fleksibel måte å lyssette rommet på. De kan fungere som generell belysning, sette stemningen og være dekorative gjenstander som blir som et møbel i seg selv.

Plasser en gulvlampe i et hjørne i stuen, som belysning ved sofa og salongbord, ved lenestolen og sammen med annet møblement som for eksempel bokhyller eller sittegrupper.

Gulvlampe fra Lucide

Buelamper blir stadig mer populære, noe som skyldes deres allsidige bruk. Denne passer utmerket for lesing. Den fleksible posisjoneringen gjør det mulig å bruke den som ekstra belysning på mange områder.

Her finner du den

Gulvlampe fra Gubi

Denne ble designet av Louis Weisdorf tilbake i 1972. Den består av to innvendige sylinderformete skjermer, mens de to kvarte kuleformede skjermene danner den utvendige skjermen og kan roteres individuelt rundt senteraksen.

Her finner du den

Gulvlampe fra Woud

Cono Gulvlampe Black er bygget opp som en klassisk kjegleformet lampeskjerm, men med et asymmetrisk snitt, som gir lampen en moderne look. Det stilrene og skarpe designet passer inn i ethvert hjem.

Her finner du den

Et morsomt blikkfang

Nettbutikkene bugner nå av lamper som fester blikket. Det kan være noe unikt som en morsom fargekombinasjon, eller en sjelden lampe som fungerer som en pyntegjenstad.

Bordlampe fra Seletti

Blant Selettis mest suksessfulle lamper finner vi Seletti Wonder Times, designet av Uto Balmoral. Den er et flott eksempel på dekorativ design med personlighet og humor.

Her finner du den

Bordlampe fra Seletti

Det italienske firmaet Seletti knytter popkunst med et lekent design inspirert av hverdagens gjenstander, men alltid med en uventet tvist, slik som Street Lamp.

Her finner du den

Pendel fra Seletti

Denne pendelen er en superrealistisk gjengivelse av kuppelen til San Pietro-katedralen i Roma. Pendelen er en hyllest til kunsten og skjønnheten i italiensk historie, klassikere og kultur.

Her finner du den