Det vi elsker med Lego er at det er en morsom gave å gi bort - uansett alder, pris eller interesse.

I 2020 ble mange av de nyeste Lego-settene raskt utsolgt, og vi regner med at det samme vil skje igjen i år.

Les også: Disse julegavene blir fort utsolgt

Vi har sett på ti bestselgende Lego-sett fra Legos offisielle nettside.

Lego Masters Norge har premiere 15.oktober på TV 2. Hos Strim kan du prøve 14 dagers gratis prøveperiode med dine favoritt serier, filmer og TV-programmer.

1. Colosseum

Alder: 18 +

Deler: 9036

Dette settet inkluderer alle detaljene fra et av verdens mest kjente monumenter. Alt fra søylene til den mystiske strukturen som strekker seg under hele Amfiteateret Colosseum i Roma.

Her finner du det

2. Disney-slottet

Alder: 16+

Deler: 4080

Magsiske Disney-slottet har rom fylt med magiske øyeblikk. Settet inkluderer fem figurer; Daisy Duck, Donald Duck, Mickey Mouse, Minnie Mouse og Tinkerbell.

Denne flotte Lego-kopien av Walt Disney World Resort Cinderella Castle har mange autentiske detaljer som du kan utforske.

Her finner du det

3. Star Wars

Alder: 18+

Deler: 3292

Lego-fans har stemt for at denne byggbare modellen skal bli et Ultimate Collector Series-sett. Modellen inkluderer en utstillingssokkel med informasjonsskilt og minifigurer av en klonekommandør og Mace Windu.

Dette settet er kopi av et av republikkens kampskip (75309), som vekker til live og minner om det episke slaget ved Geonosis fra Star Wars: The Clone Wars.

Her finner du det

4. Skrivemaskin

Alder: 18+

Deler: 2079

Et nostalgisk element inspirert av skrivemaskinen som ble brukt av Lego-gruppens stifter, Ole Kirk Kristiansen. Den fungerer og lyder akkurat som en ekte skrivemaskin.

Du kan også mate et papirark inn i modellens valse, akkurat som i virkeligheten.

Her finner du det

5. Politistasjon

Alder: 18+

Deler: 2923

Bytt ut en kjedelig hverdag med en verden full av forbrytere, etterforskere og smultringer. Dette settet er stappfullt av skjulte funksjoner og smarte designdetaljer.

Her finner du det

6. Leilighetene i Friends

Alder: 18+

Deler: 2048

Er du, eller kjenner du noen som er fan av Friends? Dette settet er en hyllest til den populære TV-serien.

Utforsk de mange detaljene og referansene til de mest populære episodene – som den med høsttakkefesten og Monicas kalkun, Chandler og Joeys liggestoler, kyllingen og anda, Phoebes dukkehus og mange flere.

Her finner du det

7. Stor kranbil

Alder: 11+

Deler: 2017

Perfekt gaveidé til alle som liker lastebiler og store maskiner. Kranbilen er stappfull av imponerende detaljer.

Åpne panseret for å se nærmere på den sekssylindrede rekkemotoren med bevegelige stempler. Vri på pluggen på taket for å styre bilen. Aktiver kranen, hev bommen, trekk ut vinsjen og kjør ut støttebena.

Her finner du det

8. Star Wars

Alder: 10+

Deler: 1336

Fans av Star Wars: The Mandalorian, sesong 2 vil like dette settet. Dette kvalitetssettet inneholder Lego-minifigurer av mandalorianeren, Cara Dune, Fennec Shand, Moff Gideon og en Dark Trooper samt en Lego-figur av Barnet (Grogu), også kalt Baby Yoda.

Her finner du det

9. Volkswagen

Alder: 18+

Deler: 2207

Drøm deg bort til musikkfestivaler og surfeturer med en 60-tallsklassiker. Få en engasjerende byggeopplevelse, hvor du tar deg tid til å utforske campingbilens detaljerte interiør. Campingbilen fra ikoniske Volkswagen er også en fin utstilling å ha i hjemmet.

Her finner du det

10. Porsche 911

Alder: 18+

Deler: 1458

Med dette settet kan du bygge en hyllest til den klassiske samlerbilen Porsche 911.

Interiøret er imponerende og omfatter fungerende styring, girspak, nødbrems, vippbare seter og en fargedesign i mørk oransje og nougat.

Her finner du det

Se flere populære Lego-sett her