Nå som vinteren er rett rundt hjørnet, i tillegg til hjemmekontor og mer innetid for mange, er det veldig viktig med riktig lys. Lampen har mye å si for den visuelle interiørstilen, samtidig er den med på å skape en god stemning og lun følelse.

Noen av årets lampetrender du bør bemerke deg er; multifunksjonelt, naturlige materialer, høyteknologisk, leken eleganse (messing og gull) og minimalisme med glødelampen i fokus.

Nå er det kampanje på Flowepot-lamper fra &tradition - sjekk tilbudet her

Vi guider deg gjennom populære lamper til stuen, kjøkkenet, hjemmekontor og soverom.

Lamper til stuen

Når det gjelder belysning i stuen, er det flere ting å tenke på. Tenk flere lag med lys i rommet. Det bør være god mulighet til leselys, gjerne med en lenestol.

Du bør unngå at TV-en blir eneste lyskilden i rommet. Unngå mørke kroker og veggflater - lys skal skape dybde og liv. Bruk gjerne spotter mot bilder og lignende. Og sist men ikke minst, bruk en dimmer for å en enklere hverdag.

Se stor oversikt over lamper til stuen her

2097 50 Led Pendel i sort fra Flos

Dette er en utrolig vakker lysekrone som gir en industriell estetikk. Lampen er designet av Gino Sarfatti i 1958 og er blitt en klassiker innen design.

2097-serien er tilgjengelig med 18, 30 eller 50 lyskilder, som med fordel kan brukes i en trappeoppgang eller over et stort spisebord. Den er nå også laget med 18 lyskilder, slik at den brukes i rom der taket ikke er så høyt.

Her finner du flere lamper fra Flos

&tradition Flowerpot VP1 Pendel

Lampene fra &tradition har fokus på bæredyktigt design av høy kvalitet som sikrer produktene et langt liv, noe som også er fordelaktig for miljøet. Lampene fra danske &tradition er for deg som elsker tidløs og klassisk design.

Se flere lamper fra &tradition her

By Rydéns

Lampe fra svensk merke med moderne og unikt design. Dette er virkelig et blikkfang i hjemmet. Kommer med 24 lyskilder og takoppheng av metall.

Her finner du flere lamper fra By Rydéns

AJ gulvlampe fra Louis Poulsen

Lampen er designet av Arne Jacobsen i 1960 til SAS Royal Hotel i København (Radisson Blu). Gulvlampen ble en del av hotellets designkonsept.

Her finner du flere lamper fra Louis Poulsen

Lamper til kjøkkenet

Det første du bør tenke på når det gjelder lampe over spisebordet er: hva bruker du spistebordet mest til? Spise, lese eller arbeide? Spisebordet har ofte flere bruksområder.

Ønsker du en lampe som lyser ned på bordet eller en lampe som lyser ut i rommet? Et tips er å montere en dimmer på taklampen, slik at du har muligheten til å dempe og heve belysningen etter eget ønske.

Lamper til kjøkken finner du her

Planet taklampe av By Rydéns

Lampen Planet er en unik interiørdetalj som lyser pent i ditt rom. Denne har flere plater som til sammen ser ut som et solsystem.

Her får du tak i den

Octo 4241 fra Secto

Akkurat som den større versjonen er 4241 i et nordisk design der uttrykket understrekes av lampens tremateriale. Perfekt over spisebordet enkeltvis eller i par.

Se flere lamper fra Secto her

Bellissimo Grande fra By Rydéns

Vakker lampe i tynt glass med tvistet kabel. En enkel, men samtidig unik lampe som passer både til stuen og over spisebordet.

Her får du tak i den

Light-point Surface Pendel

Pendelen er vakker og enkel og passer perfekt over spisebordet, der man har bruk for et godt lys fra en lampe som hverken fyller opp rommet, eller skjermer for den som sitter på motsatt side.

Her får du tak i den

Se flere Light-point pendler her

Lamper til soverommet

Soverommet er et hellig sted hvor det er viktig med riktig belysning i hele rommet. Her trenger du faktisk flere forskjellige type lys. Generelt en god taklampe med god spredning til når rommet skal vaskes og du skal kle på deg.

Det er viktig med lys inn i garderobeskap og leselys over eller ved sengen. Bruk med fordel dimmer for stemningsbelysning.

Lys ved sengen kan du velge mellom leselamper montert på vegg eller nattbordslamper. En kreativ løsning er også å henge pendler over nattbordet, eller ha en stor bordlampe stående på gulvet uten nattbord.

Her finner du flere lamper til soverommet

Louis Poulsen bordlampe

Louis Poulsen PH 2/1 bordlampe er en klassisk lampe som er designet av Poul Henningsen. Varianten med ravfarget glass lages i et begrenset opplag og gir et meget varmt og lunt lys i rommet. Lampen har en skjult lyskilde og avgir derfor kun reflektert lys.

Her får du tak i lampen

Se flere lamper fra Louis Poulsen her

Panthella fra Louis Poulsen

Denne lampen er designet av Verner Panton 1971, og er i dag en av hans mest populære.

101 Copenhagen gulvlampe

Lampe inspirert av det ikoniske Art Deco-mønsteret. Et fint tilskudd som pynt hvis du har god nok plass i rommet.

Se flere lamper fra 101 Copenhagen her

Taklampe fra Philips

Philips Hue Being Taklampe er en meget enkel og stilren lampe, som er helt ideell til gangen, soverommet eller kontoret.

Taklampen gir både et direkte nedoverrettet lys og lys ut av sidene, noe som gjør at lyset treffer taket, for så å bli reflektert ned og ut i rommet.

Her får du tak i den

Lamper til hjemmekontoret

I 2020 er det flere og flere som har hjemmekontor. Her er det viktig å tenke på at hele rommet skal ha god belysning. Samtidig skal det være godt, integrert lys ved arbeidsbordet.

Innfallsvinkel på arbeidslyset bør være fra motsatt side av hånden du skriver med. Lyskilden til arbeidslyset bør være omtrent på høyde med blikket, og lyse direkte opp arbeidsområdet.

God belysning på taket er et godt ungtangspunkt. Deretter en tradisjonell arbeidslampe med lang, regulerbar arm og skjerm er best til skrivebordet.

Her finner du stor oversikt over lamper til hjemmekontoret

Markslöjd Study Led til skrivebord

Enkel, klassisk skrivebordslampe med 3-trinns dimmer.

Her finner du den

Eglo Amerika bordlampe

Amerika er en klassisk skrivebordslampe i mahogny utførelse med messing. Grønn glass skjerm som kan vippes for å styre lyset.

Denne lampen omtales gjerne som «Advokat lampen». Leveres med ledning og på/av bryter på ledningen.

Her finner du den

Taklampe Lorenzo fra Ellos

Lampene er i metall med børstet messingfinish og transparente glasskupler.

Her finner du den