En elektrisk tannbørste har mange fordeler en manuell tannbørste ikke har. Du er sikker på å pusse lenge nok, du kommer til flere steder og resultatet blir rett og slett bedre.

Vi har samlet noen elektriske tannbørster som er de beste i markedet nå. Disse har vunnet best i test, utført av eksperter i blant annet tek.no og best-i-test.nu.

1. Beste premiumvalg: Oral-B iO Series 9s

Denne elektriske tannbørsten vant beste premiumvalg av best-i-test.nu i 2022. Oral-B iO Series 9s gir rene tenner og her skal du visstnok føle stor forskjell med det samme. Denne kommer med Bluetooth og app, og sier faktisk fra hvis du er slurvete med pussingen. Hvert 30. sekund kjenner du en rask pause i vibrasjonen, som minner deg på at det er på tide å gå videre til neste del av munnen. Den har også ulike program du kan velge mellom, og kommer med et reiseetui som er ladet ferdig når du skal ut å reise.

Her finner du den

2. Imponerende: Oral-B iO 10

I 2022 utførte Tek.no en test av Oral-B iO 10 mot Philips Sonicare 9900 Prestige. Og, det ble en knepen seier til førstnevnte. Her trekker de frem egenskaper som både vibrasjoner og rotering, samt at det er mye lettere å korrekt dekke hele munnen med tannbørstens automatikk. Den er rett og slett smartest, og har høy gadgetfaktor. Selv om den ligger høyt i pris, vil du få mye for pengene.

Her finner du den

3. Beste budsjettvalg: Oral-B Pro 600

Ønsker du i utgangspunktet en rimelig, men god tannbørste anbefales denne. Den legger litt mindre vekt på ekstrafunksjoner, men gjør jobben på badet. Her følger det med et oppladbart håndtak, en ladestasjon og et børstehode. Brukstiden etter full lading er ca 30 minutter, noe som tilsvarer en uke hvis du pusser litt over to minuter både morgen og kveld. Denner er satt ned med 22 prosent hos CDON.com nå.

Her finner du den

4. Rimelig og anbefalt: Oral-B Pro 3


Oral-B Pro 3 anbefales i testen gjort av Tek.no over de beste elektriske tannbørstene under 1000 kroner. De er spesielt imponert over motorkraften, den er behagelig å bruke, samt at du får mye for pengene. Her vil den si fra hvis du pusser for hardt - da reduseres hastigheten og du blir varslet med at fargen skifter til rødt. I tillegg falmer børstehodet fra grønt til gult, noe som indikerer at det er på tide å bytte børstehode for å opprettholde 100 prosent pusseeffekt.


5. Hvitere tenner: Beconfident Sonic Whitening Toothbrush

Ifølge testen til best-i-test.nu, er denne svært komfortabel i hånden. For å få hvitere tenner har Beconfidents et eget utvalg av tannkrem med et relativt bredt utvalg av smaker. En timer varsler når det er på tide å bytte sone i munnen, samt at dette er en elektrisk tannbørste med et børstehode som er svært brukervennlig. Hvis du ikke liker de rundere børstene som mange konkurrenter har, vil du sannsynligvis like disse bedre.

Her finner du den

6. For barn: Oral-B Junior

Dette er en tannbørste for de minste. Denne kommer i grønn og lilla, og har stor brukervennlighet. Den elektriske tannbørsten vibrerer hvert 30.sekund for å minne barnet på at det er på tide å bytte børstesone i munnen. Den slår seg heller ikke av automatisk etter den siste vibrasjonen, som i følge testpanelet i best-i-test.nu er et stort pluss.

Her finner du den