Det er ikke lett å velge hodetelefoner. Store forskjeller i pris er basert på kvalitet og lyd. Du kan betale mye for å få det beste, eller spare en del penger om du ikke trenger at hodetelefonene har den ypperste hi-fi-lyden.

Vi guider deg til ørepropper og hodetelefoner som er best i test, gode kjøp og våre favoritter.

Testvinnende hodetelefoner: Sony WH-1000XM4

Anbefalt av tek.no med en førsteplass på topplisten. I testen blir Sony hyllet for den beste kombinasjonen av støydemping, lydkvalitet, bærekomfort og funksjoner. Den er nkel i bruk - en sikker vinner for deg som er villig til å betale prisen. Har opptil 30 timers batteritid.

Prisen er høy, men her får du det du betaler for. Nå er det satt ned til 2790 kroner hos Komplett.

Her finner du dem

Støydempende hodetelefoner: Jabra Elite 85H

En veldig god hodetelefon sett opp mot hva du betaler. Den lange batteritiden trekker opp, og lyden er mer enn god nok for de fleste.

Her finner du dem

Godt valg: Apple AirPods Pro 2

Trygt valg. Anvendelig for alle. God lyd med praktisk etui. Apple-produkter gir en viss forventning, og de innfrir stort sett hver gang, selv om de koster litt.

Her finner du dem

Rimelige hodetelefoner: Jabra 45H

Her får du mye for pengene! Selv om disse ikke har støyreduksjon, er lydkvaliteten og komforten veldig bra. Opptil 50 timers lyttetid per lading, og behagelig å ha på ørene.

Nå får du de til kun 899 hos Dustin Home

Luksus hodetelefoner: Bang & Olufsen Beoplay H95

Selv om prisen kan skremme bort de fleste, er dette virkelig hodetelefoner av topp kvalitet. Disse er anbefalt av tek.no som skriver at de leverer fabelaktig lyd, god støydemping og lang batteritid - hele 38 timer.

Her finner du dem

Vil du ikke bruke nærmere 9000 kroner på hodetelefoner, bør du sjekke ut det nyeste medlemmet i B&Os tidligere toppserie H9, nå kalt HX.

Personlig anbefaling: Sennheiser Momentum True Wireless 3

Veldig god lyd, lang batteritid og verdt pengene etter vår mening. Eneste klage vi har har er at mikrofonen plukker opp en del lyd av vind på sykkel eller ved bevegelse. Alt annet er toppen av klassen, og de brukes hver eneste dag.

Her finner du dem

Rimelige ørepropper: Sony WF-C500

Dette er Sonys rimelige valg, og gir høy lydkvalitet til en god pris. Lyd og bilde konkluderer med beste lydkvalitet i sin prisklasse, og for veldig mange er det mer enn nok.

Her finner du dem

Ørepropper til trening: Beats Fit Pro

Herlige ørepropper for både løping og vanlig trening. Tåler røff behandling, og har god lyd. God batteritid har de også.

Her finner du dem

Rimelige ørepropper til trening: Skullcandy Dime True Wireless

Rimelige, og fungerer fint til trening. Her får du en god lyd-til-krone-ratio. Tek.no gir vurdering på 8/10, og sier det rett ut: «Mye for pengene, rett og slett».

Her finner du dem

Hodetelefoner til gaming: Astro A50 Gen 4

Disse er kåret til best-i-test av tek.no av god grunn. Lyden er krystallklar og dynamisk. Den har en helt ny basestasjon som leverer klar talekommunikasjon med lav latens, samtidig som den gjør det enkelt å lade og pare med et headset. Perfekt for gamere!

Her finner du dem