Folkehelseinstituttet anbefaler at alle personer med symptomer på korona, og alle som mistenker at de kan være smittet, testes for covid-19.

Det norske helseselskapet Tigeni og Legevakten Vest har inngått et samarbeid om hjemmetesting for covid-19. Prøven som tas, er den samme CE-godkjente testen som tilbys av norske helsemyndigheter.

Her kan du bestille covid-19-testen

Smittefaren reduseres

Testen bestilles på Tigenis hjemmeside, og under prøvetakingen blir du veiledet av kvalifisert helsepersonell på en live videokonsultasjon. Dette gjøres for å sikre at testen blir utført på riktig vis.

Ved å ta testen hjemme slipper du å reise til et testsenter eller legekontor.

- Tigenis hjemmetest av covid-19 reduserer risikoen for smittespredning i forbindelse med selve testingen, siden den foretas uten fysisk kontakt med helsepersonell, forteller Kari Lise Eidjar, daglig leder i Legevakt Vest.

Det innebærer også at det ikke vil bli brukt smittevernutstyr - som er et knapphetsgode - under prøvetakingen.

- Dette er testen for deg med lang reisevei til nærmeste teststed, eller som av ulike hensyn ikke kan oppsøke det sosiale rommet nå under covidperioden, understreker Edjar.

Her kan du bestille covid-19-testen

Tigeni tilbyr også prøven til bedrifter og foreninger som ønsker å teste sine ansatte eller medlemmer. Les mer her.

Se også: Slik sjekker du om du har vært smittet av korona

Hvordan ta covid19-prøven?

Prøven gjennomføres med nasopharynx SWAB-metoden. Den tas enkelt fra munn og neseslimhinnen av pasienten selv.

1. Hvordan få testen
Bestill testen på www.tigeni.com.

2. Motta prøvesett i posten
Testen sendes med post til deg som du mottar to-tre virkedager etter bestilling. Velger du DHL Express, mottar du testen neste virkedag.

3. Prøvetaking med videokonsultasjon
Når du har mottatt testen, må du bestille en videokonsultasjon med helsepersonell for gjennomføring av testen i Tigenis kalender med Bank-ID. Denne konsultasjon er inkludert i prisen.

Kvalifisert helsepersonell i Norge overvåker prøvetaking. Husk å påfør navn og personnummer på tuben.

Se også: Her får du tak i munnbind på nett

4. Returner prøve til laboratoriet
Når du har fullført prøvetaking med videokonsultasjon, pakker du prøven i medfølgende returemballasje. Lever prøven på nærmeste postkontor.

5. Motta svar og oppfølging
Du får prøvesvar innen tre virkedager etter at prøven er sendt fra deg. Alle tester journalføres i pasientjournal av helsepersonell, og laboratoriet varsler pasient og smittevernansvarlig i din kommune dersom prøven er positiv.

Pasienter som har tatt covid-19-test, kan finne resultatet av prøven på helsenorge.no Ved positivt svar vil du bli oppringt av helsepersonell. Alle tester journalføres i pasientjournal av helsepersonell og varsles til helsemyndigheter.

6. Smitterisiko og karantene
Tigeni anbefaler alle å følge myndighetenes informasjon og oppdateringer om korona på www.helsenorge.no.

Etter eksponering eller mistanke om eksponering blir mange satt i karantene i ti dager, siden dette er inkubasjonstiden for korona. En negativ covid-19-test vil ikke medføre at man kan bryte karantenen, da testen ikke forutser om sykdommen kan bryte ut etter at prøven er tatt.

Her kan du bestille covid-19-testen

Test om du har vært smittet av korona tidligere

Har du tidligere hatt influensa eller symptomer som kan være forenlige med en covid-19-infeksjon? Tigeni tilbyr også en covid19-antistofftest som du enkelt kan utføre hjemme i din egen stue.

Testen gir svar på om du har antistoffer mot korona i kroppen, og dermed også om du har vært smittet av viruset.

Les mer om antistofftesten og bestill her

Hvordan scorer du på diabetes, kolesterol og vitaminer?

I tillegg til de to covid-19-testene tilbyr Tigeni et bredt spekter av personlige helsetjenester som du kan ta i ditt eget hjem, enkelt og trygt. Ved bruk av selvtestene hjelper Tigeni deg til å få innsikt i egen helse og hva som skal til for å ta skritt i riktig retning.

Med en enkel fingerprikktest kan du få innsikt i hvordan du scorer på diabetes, kolesterol, vitamin D, vitamin B12, jern og magnesium.

Les mer om nytten av testene og hvordan du bestiller dem her.

Her bestiller du covid19-testen for hjemmetesting

Tigeni tilbyr også covid19-teste til bedrifter og foreninger som ønsker å teste sine ansatte eller medlemmer. Les mer her.