Ekte kasjmir er et av de dyreste og mest eksklusive tekstilene i verden. For mange kan prislappen være i det stiveste laget, men de som velger en kasjmirgenser betaler for et kvalitetsprodukt som vil vare i mange år. Kasjmirgensere kan arves nedover i generasjoner ved riktig behandling og holder på både kvalitet og fargen i lang tid.

For deg som trenger påfyll i garderoben etter sommeren vil du gå en komfortabel høst i møte med kasjmir-ull. Vi har laget listen over 8 kasjmirgensere for menn av 100% kasjmir-ull som er lett tilgjengelig for norske kjøpere.

Se utvalget av kasjmirgensere hos Care of Carl, Miinto, og MyTheresa.

Hvorfor er kasjmir-ull så spesielt?

Den eksklusive tekstilen har fått navnet sitt fra en region mellom Kina, Pakistan og India. Kashmir-området var opprinnelig ikke et produksjonsområde, men et viktig handelsområde for stoffet.

Ulla kommer fra fjellgeiter som utvikler underpels med syltynne hårfibre på grunn av de kalde vintrene i fjellene i området. Hver geit utvikler ikke så mye av denne ulla så det må brukes ull fra flere geiter for å produsere et plagg, noe som gir stoffet sin eksklusive natur.

8 gensere i kasjmir-ull

Det er ikke alle nettbutikker som selger klær i kasjmir. Kasjmirgensere produseres ofte i eksklusivt opplag, og nettbutikkene har derfor ikke så mange eksemplarer av hvert plagg på lager. Her er våre valg.

Zegna Oasi i kasjmir-ull

Denne friske og varme genseren funker bra som overgenser med skjorte eller bare på egenhånd. Ull i overlegen kvalitet som vil vare deg i flere tiår ved riktig håndtering.

Her finner du den.

Etro crew neck i kasjmir

Super genser med formelt preg produsert i Italia. Myk og behagelig, for deg som både vil gi og få gode klemmer.

Her får du tak i den.

Les Tien hettegenser i kasjmir

Denne eksklusive hettegenseren blir fort en favoritt i klesskapet. Garanterer komfort og mange nysgjerrige hender som vil kjenne på stoffet.

Her bestiller du den.

Ballantyne kasjmir med strikkemønster

Tettstrikket kasjmirgenser som gir deg følelsen av å være en prins. Sikre deg denne før den blir utsolgt - få igjen.

Her finner du den.

Holzweiler Beige i kasjmir

Tykk genser med hals. Litt som å ta på seg en god klem. Produsert i 100% kasjmir til en pris som ikke er så verst med stoffet i mente.

Her får du tak i den.

Pure Cashmere NYC - Turtleneck

Svært anvendelig turtleneck som oser selvtillit. Hvem skulle tro at denne har opphav fra en fjellgeit?

Denne finner du her.

JIL SANDER kasjmirgenser

Oversized genser i deilig blåfarge fra det eksklusive merket Jil Sander. Passer veldig godt til hverdag og kontorbruk, og kan brukes nesten hele året.

Her shopper du den.

RLX Ralph Lauren hettegenser i kasjmir

Kongen av komfort. God passform og sofistikerte detaljer. Sitter som et skudd på golfbanen.

Her kjøper du den.

Se utvalget av kasjmirgensere hos Care of Carl, Miinto, og MyTheresa.