Det kryr av turbukser og friluftsmerker, så det kan være lett å gå seg vill i alle alternativene - vi har funnet frem de aller beste turbuksene så kan du i alle fall gå deg vill i gode bukser.

Ifølge flere natur- og sportmagasin er dette noen av de beste turbuksene du finner. Alle har fått enten terningskast seks eller fem i testene som er blitt gjort på dem. Vi har blant annet gått ut ifra tester fra klikk.no og utemagasinet.no.

For herrer:

Lundhags Authentic

Her har vi testvinneren av alle turbukser hos klikk.no. Klikk.no og Villmarksliv har sammen fått 9 personer til å teste forskjellige turbukser i 450 døgn, og denne var å finne helt i toppen.

Lundhags Authentic II er utviklet for tøffe villmarksturer, men fungerer like bra til litt roligere turer. Buksen har god stretch og fleksibilitet slik at du får god bevegelighet.

Her kjøper du buksen.

Houdini Motion

Klassisk Houdini utendørsbukse til helårsbruk. Det lette mykshell-stoffet passer perfekt til gåturer, langrenn, fjellsport eller enhver annen aktivitet. Stoffet er et ettlags, mykt skall laget i Japan. Det har en glatt utside og en myk, deilig innside.

Mens Lundhaugs Authentic er testvinner hos utemagasinet.no, er Houdini Motion best i test hos klikk.no.

Her finner du buksen.

Lundhags Makke

En lett, fullverdig trekkingbukse med en slank passform og moderne kutt for aktive brukere. Enda en slager fra Lundhags.

Her finner du buksen.

Norrøna Svalbard

Oppdatert utgave av bestselgeren Svalbard Flex. En slitesterk, vannavstøtende og elastisk softshellbukse med meget god pusteevne.

klikk.no: "Et robust og teknisk godt plagg med kul design. "

Her kjøper du buksen.

For damer:

Black Diamond W Alpine Light Pants Cherrywood

Alpine Light Pants er en lett stretchy turbukse med fokus på bevegelighet. Stoffet beskytter mot vindt, og lett nedbør og puster dessuten godt.

Kjøp den her.

Light Softshell Vent Pants

Softshellbuksen Light Vent er laget for å ha så lav vekt og så høy bevegelsesfrihet som mulig, slik at du kan gå uten forstyrrelser på alle turene dine.

Buksen er vindavstøtende og hurtigtørkende, samtidig som den har glidelåser som kan åpnes for å gi deg optimal ventilasjon og komfort.

Med høy stretch og en smal passform sitter buksen godt, og med forsterkede områder gir den ergonomisk komfort.

Kjøp den her.

Svalbard Flex1 Pants

Svalbard flex1 Pants er de mest allsidige, middels tykke soft shell-bukse til et variert friluftsliv.

Disse buksene er laget av et resirkulert og slitesterkt dobbeltvevd flex1-materiale, og har svært god pusteevne og værbestandighet. De gir også utmerket bevegelse og komfort og har en standard passform. Disse buksene har vært en bestselger i en rekke år, og vi er sikre på de vil bi en ny favoritt.

Kjøp den her.