Å finne riktig pære er ikke alltid like lett. Det kan også være irriterende å velge mellom en jungel av lyspærer der ute.

Det er flere argumenter på hvorfor du bør gå for LED-pærer fremfor andre typer.

Se stort utvalg av LED-pærer her

Den svenske Energimyndigheten har gjort en omfattende test av levetid på LED-lamper. Her fant de ut at halvparten av LED-lampene fortsatt lyste etter 10 000 timer.

Les mer: Slik finner du riktig lyspære

Gode grunner til å velge LED-pære:

  • LED- lys har en lang levetid på omtrent 20.000 timer sammenlignet med vanlige lyspærer som har en gjennomsnittlig leve tid på 1000 timer.
  • Man sparer mange tusen dersom man skifter helt over til LED. Du reduserer lyskostnadene dine med 60 prosent.
  • LED påvirkes også lite av hvor mange ganger du skrur dem av og på, med sparepærer og lysrør er det motsatt.
  • Et stort pluss er også at LED-lyskilder ikke inneholder kvikksølv som gjør pærene miljøvennlig og kan kastes i vanlig restavfall.

I tillegg finnes det smarte LED-pærer. Med smarte lyspærer kan du styre lyset i hele huset, ved hjelp av noen få trykk på en fjernkontroll eller en app på telefonen.

Disse er svært praktiske, og kan også gjøre at du sparer en god del strøm. Ikke bare er det godt for strømregningen – det er også godt for miljøet.

Disse merkene har vunnet best i test.

Philips LED-pære 6-pk

Prisgunstig pakke med seks dimbare LED-lys. Levetid er på 15 000 timer. Denne vant nylig best i test av svenske radron.se.

De har blant annet testet om lysstrømmen (den lysmengden som per tidsenhet stråler ut fra en lyskilde) samsvarer med informasjonen på pakken, hvor energieffektiv den er, fargegjengivelse og om energiklassen tilsvarer det som står på emballasjen.

Philips scorer høyest på lysstrøm og fargetemperatur med karakter 9.

Her finner du pakken

Philips Hue Colour Ambviance Smart LED-pære

De smarte LED-pærene fra Philips gir et mykt, varmhvitt til kaldt dagslys og kan også lyse i opptil 16 millioner farger.

LED-pærene tilpasses etter musikk, brukes som wake up-light og synkroniseres med andre lyspærer/lamper. Dissse vant best i test av Tek.no i 2021 med karakter 9.

I begrunnelsen står det blant annet at Philips Hue er kongen av smarte LED-pærer.

Smart LED-pærene er kompatibel med fleste smarttelefoner og har et godt og fyldig økosystem. Med både Bluetooth og Zigbee-støtte får du flere tilkoblingsmuligheter.

Her finner du de

Se flere LED-pærer her