4. november er det forventet lanseringsdato av det nye Flåklypa-spillet som slippes på Nintendo Switch og PC. Ved forrige lansering ble det raskt revet bort fra hyllene, og allerede nå kan du sikre deg nyheten til Nintendo Switch.

I fjor ble Playstation 5 utsolgt på rekordtid og de som ikke hadde forhåndsbestilt fikk ikke kjøpt. Det samme forventes med det nye spillet til Flåklypa. Det er kun et begrenset antall som blir produsert opp i høst, og når det er tomt, er det tomt. Derfor kan det lønne seg å forhåndsbestille for å være sikker på å få tak i et eksemplar.

Her kan du forhåndsbestille spillet

At spillet gjør stor suksess blant oss nordmenn er det flere årsaker til, mener Stine Wærn i Ravn Studio.

- Flåklypa Grand Prix er en av Norges sterkeste merkevarer, og appellerer på tvers av generasjoner. Historien og karakterene i Flåklypa er allemannseie, en virkelig kulturskatt. Innholdet har engasjert og underholdt spillere i alle aldre, noe som er ganske unikt i sitt slag, sier hun.

Wærn er en av personene bak spillsuksessen, og vi ønsker å vite alt om den kommende nyheten, og hvorfor spillet bør sikres som årets julegave.

Her kan du forhåndsbestille til Nintendo Switch

Her er 5 spørsmål og svar som vi var nysgjerrige på:

- Ved lansering av spillet i 2000 ble det utsolgt med en gang. Hva skjedde?

- At markedet kastet seg over spillet forrige gang det ble lansert, har både med kvalitet og timing å gjøre, samt at dette var noe helt nytt, sier Wærn og fortsetter:

- Det var ytterst få familiespill på markedet på det tidspunktet og Flåklypa-universet var kjent, kjært og tilgjengelig - selv uten all verdens spillerfaring. Flåklypa-spillet bidro faktisk også til at salget av PC-er fikk en økning.

- Hva er nytt i spillet nå?

- For det første så blir det en helt ny racing-opplevelse! I motsetning til top-down-spillet fra tidligere, er nå alt av baner bygget i 3D, og spilleren kan selv sette seg bak rattet på Il Tempo Gigante og oppleve det famøse «magasuget». Racing-spillet har fått mange nye baner, biler og karakterer som spilleren vil få tilgang til etterhvert som man spiller. Spiller får også i større grad oppleve det legendariske Flåklype Grand Pris-racet. I tillegg kan man kjøre og konkurrere to stykker sammen på samme konsoll.

- I stedet for statiske 3D-scener har vi bygget og utvidet miljøene på en måte som gjør at man får en sterkere følelse av å være til stede sammen med Solan, Ludvig og Reodor. Minispillene er også alle bygget i 3D, med flere nye gameplay-elementer og en helt ny vinkling i enkelte av dem, sier Tinka Town i Ravn Studio.

Her kan du kjøpe Flåklypa Grand Pris til Nintendo Switch

- Hva slags teknologi og effekter kan vi forvente nå?

- I tett samarbeid med Caprino Filmcenter har vi igjen jobbet hardt for å gi spillet den velkjente Flåklypa-stemningen, og den grafiske kvaliteten er nå gjennomgående oppgradert til dagens standard. Spillet er utviklet i spillmotoren Unreal, noe som har gitt oss mange nye muligheter for effekter som gjør scenene mer levende, som raslende blader, røyk og lys/skygger. Også bilkjøringen blir en gnistrende opplevelse i både full sol, overskyet vær og solnedgang, sier Town.

Forhåndskjøp spillet her

- Hva er det med innholdet i spillet som gjør at det treffer så godt?

- Det er fremdeles et ganske begrenset utvalg av familiespill på markedet, så det i seg selv tilsier at Flåklypa-spillet dekker et behov. Men, vi ser jo definitivt at det varierte og familievennlig innholdet gjør at alle finner noe de synes er gøy. Det er stadig nye elementer å vinne eller låse opp. Forskjellige vanskelighetsgrader, samt muligheten til å spille turneringer med familie og venner, er helt klart også noe som gjør at man sammen kan få en god spillopplevelse - uavhengig av alder og spillerfaring, sier Wærn.

Her kan du forhåndskjøpe Flåklypa-spillet

- Hvor stor pågang forventer dere når spillet slippes?

- Vi forventer en stor pågang fra sluttbrukere så fort markedskampanjen kommer i gang. Veldig mange som spilte PC-utgaven på begynnelsen av 2000-tallet vil ha et stort ønske om å spille denne nye versjonen, sier Øivind Thoresen i Pan Vision, som er distributør av spillet.

- Og, siden originalspillet den gang ble revet ut av hyllene før Blodstrupmoen rakk å si «Time will show», kan det være lurt å sikre seg et eksemplar allerede i dag, avslutter Tinka Town.

Her kan du sikre deg et eksemplar til Nintendo Switch