Vår betyr at det er på tide å gjøre klar hagen for alt som skal skje de neste månedene.

Og det beste av alt? Du kan få alt du trenger levert helt hjem.

Her kan du se alle hagerelaterte varer hos Byggmax.

Hagestell

En fin hage er en velstelt hage. Det første du bør begynne å tenke på er å samle sammen alt løvet som har samlet seg i løpet av det siste halve året. Får å kunne gjøre det trenger du en løvrake. Denne passer utmerket til raking og rensing av gressplenen. En trillebår gjør jobben med å fjerne løvet du har samlet opp, og en med punkteringsfritt dekk har god holdbarhet.

Hvis du ønsker å få maks utnytte av din ryddige plen, så kan du gjødsle den etter raking. Det gjør at den blir fin og grønn til sommeren. Her finner du mineralgjødsel som passer.

For at plenen skal holde seg gjennom hele sommeren, trenger den ukentlig stell. En gressklipper gjør det lekende lett, og her kan du finne mange forskjellige typer etter ditt ønske.

Når det gjelder selve hagen må du også samle opp løv og ugress som har samlet seg her. Til det trenger du en liten lukelo (plantespade) slik at du kommer til rundt alle plantene og blomstene dine. Det er også lurt med hansker.

Her finner du diverse hageredskap

Når du har fjernet det gamle løvet og ugresset kan du plante nye planter, eller fortsette å ta vare på de du allerede har. Husk å fylle på med ny plantejord i blomsterbedet, da mye forsvinner i løpet av en vinter. Hvis du har lyst til å prøve å lage din egen grønnsakshage, så finner du flere forskjellige frø her. Roser, planter og andre busker må ofte beskjæres med en beskjæringssaks. Hvis du har en større hage, så har du kanskje behov for en hekksaks eller en gresstrimmer. Hagemaskiner kan du se her.

Om du kun har en terrasse, så kan du lage din egen lille hage med en moderne blomsterkasse.

En hage trenger vann, og med riktig redskap er det ingen problem å få vannet det fine grønne gresset og de blomstrende plantene. Her er et utvalg vannslanger og vannspredere som kan hjelpe deg.

Grill

Gjør deg klar for sommeren med en splitter ny grill! Ingenting smaker bedre enn en hjemmegrillet hamburger toppet med grønnsakene og dressingen du liker best.

Det finnes flere forskjellige typer griller, alt ettersom hva du foretrekker. En kullgrill er en klassiker og flere mener at det er den eneste riktige måten å grille på. Landmann Kullgrill Grillchef er en kullgrill med stor grillflate som varer lenge. Om du ønsker en bærbar grill som også kan brukes på balkongen er denne et utmerket alternativ.

Bakeren og Kokken har et stort utvalg av griller, og du finner garantert en som faller i smak. En litt større gassgrill er kanskje det de fleste har lyst på. Den starter lett og du kan kontrollere temperaturen under hele grillingen. Disk opp alskens deilig mat til både deg selv, familien og naboen!

Og hvis du vil sikre deg seieren som nabolagets grillmester er dette definitivt grillen du skal gå for.

Her finner du alle gassgriller

Gjerder og levegger

For å forhindre at barna stikker av, eller at hunden løper på jakt, er et gjerde en god løsning. Du får kjøpt gjerder i ferdige seksjoner som monteres direkte på stolper, slik at det blir lett for deg å sette det opp. Det er også en fin måte å ramme inn hagen på.

Om du kun ønsker skjerming på terrassen er en levegg et godt alternativ. Du kan velge mellom flere vakre skjermer, slik at du får din drømmeterrasse.

Se alle gjerder og levegger her

Her finner du alt du trenger hvis du skal male utendørs

Hagemøbler

Du har uendelige muligheter når du skal velge hagemøbler og da er det viktig å tenke på hvor mange du vil ha plass til, og hvor komfortabelt det skal være.

Det er ingen tvil om at rottingmøbler er svært trendy for tiden. Grunnen til det er at de tåler det norske klimaet svært godt, men det lønner seg selvfølgelig å oppbevare de tørt om vinteren. I tillegg ser det veldig bra ut. Med gode puter oppi er vi klare for sene sommerkvelder.

Her kan du se alle møbelgrupper

Det er kjekt å ha et benkbord hvis du skal invitere gjester på besøk. Da kan dere sitte sammen, nyte et deilig glass vin og spise god mat. Husk å ha et par klappstoler i tilfelle det skulle komme flere på besøk enn du hadde tenkt.

Her kan du se et godt utvalg hagemøbler

Denne kule hengekøyen er en bestselger hos Gardenstore. Den er dobbel, som betyr at der er plass til to personer. Her kan du ligge hele dagen og slappe av i solen.

Drivhus

Har du en drøm om å få grønne fingre? Med et drivhus kan det være at drømmen går i oppfyllelse. Her har du mulighet til å bli selvforsynt med dine egne, deilige grønnsaker, frukt og andre vekster. La fantasien flyte og lag din egen oase.

Her finner du alt du trenger til et drivhus

Uteleker

En stor hage fortjener glade barn som kan leke hele dagen lang. Både lekestuer og huskestativ vil garantert sette stemningen, mens du kan slappe av i de fine, nye hagemøblene dine.

Her kan du se et stort utvalg uteleker til barn.