Prisrekorden knuses mandag – aldri har strømmen vært dyrere, skriver Nettavisen. Mellom 17.00 og 18.00 søndag kveld må innbyggere i Sør-Norge punge ut over 4 kroner per kilowattime, før moms. Snittprisen for mandag under ett vil bli på 2,56 kroner per kilowattime i Sør-Norge, og 2,25 kroner per kilowattime i Midt og Nord-Norge.

Å bytte strømleverandør kan være en god løsning, for å få en lavere strømregning.

Et annet alternativ er å investere i strømsparende produkter som både er gunstig for lommeboka og miljøet.

Her finner du et utvalg store og små dingser for å spare strøm.

Varmepumpe

Luft-til-luft-varmepumper kan installeres i nesten alle hjem og varmepumpene kan redusere energikostnadene til oppvarming. I følge produsenten opp til fem ganger mindre enn oppvarming med strøm.

En luftvarmepumpe passer i hjem som har direkte elektrisitet med høye energikostnader. Fujitsu Norgespumpe er spesielt utviklet for nordisk klima. De tre modellene har nominell effekt ned til -15˚C og har garantert drift ned til -25˚C.

Her finner du varmepumpen.

WiFi-panelovn fra Mill

Smarte panelovner med varmestyringssystem kommer med lovnader om en oppvarming som er smart, strømsparende og miljøvennlig.

Den store fordelen med WiFi-ovner er nemlig at strømforbruket kan reduseres i perioder der boligen ikke behøver å varmes opp – for eksempel om natten, når du er på jobben, eller når du er bortreist.

I appen kan man sette opp et ukentlig program basert på dine daglige rutiner og temperaturen vil automatisk bli justert etter dine behov.

For eksempel kan man velge å ha lavere temperatur når man sover og er borte. Samtidig som man kan stå opp og komme hjem til komfortabel varme. Varmeovner med app er en lur investering som vil gjøre deg bedre kjent med strømforbruket ditt, samt at det bidrar til å redusere strømregningen.

Les mer om de populære WiFi-ovnene fra Mill her

Tettelist

Ting må ikke være veldig komplisert og teknisk for at det skal funke. En god, gammeldags tettelist stopper trekk i huset, som igjen medfører at man ikke trenger fyre for kråkene. Her finner du løsningen.

Smart ladekabel

Denne smarte ladekabelen kutter strømmen når batteriet er fulladet. Dette forlenger batterilevetiden, og reduserer risikoen for brann.

Batteriet i din mobile enhet slites ut over tid. Hvordan batteriet lades har stor innvirkning på hvor raskt batteriet blir dårlig. Denne norske smartkabelen kutter strømmen automatisk, og hindrer dermed at batteriet er koblet til lader lengre enn nødvendig. Et smart produkt av flere grunner!

Her finner du ladekabelen.

Powerbank med solcellelading

For å kunne lade mobilen enda smartere kan man bruke dette bærbare solcelle-panelet. Det kraftige ekstrabatteriet passer for lading av mobil, nettbrett og andre USB-enheter.

Produktet har kapasitet på 8000 mAh, som er nok til å lade opp en mobil ca. 3 ganger. Panelet er utstyrt med lommelykt, to USB-porter (totalt 2,1 A) og ladeindikator.

Her finner du solcelle-laderen.

Solcelledrevet LED-lampe

Kuleformet og solcelledrevet LED-lampe som lyser i varmhvitt lys. Disse lekre lyskildene passer fint til hagen med innebygd skumringsrele som gir mulighet for belysning om natten.

Ved hjelp av jordspydet kan du enkelt sette lysene ned i bakken. Høyden kan reguleres. Solcellepanelet lader opp batteriet og er godt egnet for utendørsbruk. Akkurat nå sparer du i tillegg 25 prosent på disse.

Her finner du utelyktene.

Solcelledrevet lyslenke

Dersom du bor i leilighet og er så heldig å ha balkong passer denne lyslenken perfekt. Solcelle-panelet er lett å stikke i jorda, for eksempel ved verandakassene.

Solcellelenken har seks varmhvite og kuleformede LED-pærer, som lager et behagelig stemningslys. Perfekt i hagen, på balkongen eller på altanen.

Her finner du lyslenken.

Hagebelysning med solceller

Miljøsmart solcellelampe som blir ladet av solen om dagen og lyser opp om kvelden.

Hagebelysningen kan festes til de fleste myke overflater som f.eks plenen eller rabatten.

Her finner du lysene.

Sparepære

Energisparepærer eller sparepærer kan være en lur måte å bruke mindre strøm.

Philips Genie ESaver E27 har en wattstyrke på 11 W som faller under kategorien lavenergilamper. Denne varianten er økonomisk rimelig i drift og har (energiklasse A), samt en ekstra lang levetid på 10000 timer.

Her finner du pæren. Her finner du flere varianter av sparepærer.

LED-pærer

LED-pærer bruker mindre strøm. Hos LED-lyskilder finner du et stort utvalg LED-belysning som kan redusere strømforbruket.

Her ser du det store utvalget.

Koblingsur

Et koblingsur benyttes til å koble strømmen av og på til faste tider. Koblingsur kan være digitalt eller mekanisk, og det finnes flere varianter å velge mellom til både inne- eller utebruk.

Her finner du et utvalg koblingsur.

Sparedusj

En dusj med sparefunksjon kan bidra til å redusere vannforbruket. Denne hånddusjen med Grohe DreamSpray-teknologi gjør at vannet fordeles jevnt til alle dysene.

Dusjen er utstyrt med vannsparingsfunksjon som reduserer vannforbruket med opptil 35 % sammenlignet med normalt forbruk, uten at det skal påvirke den optimale vannstrømmen.

Her finner du dusjhodet.

Fyll opp med ved

Ved er en kjent strømsparer til kalde dager. Hos Byggmax kan du fylle opp behovet når enn du måtte ønske.

Her finner du veden

Les også: 5 gode tips til deg som vil bytte strømavtale