Store deler av landet opplever fortsatt unormalt høyre strømpriser, med få tegn til en tilbakegang til det normale med det første. Men du kan spare mye på å velge rett avtale for deg. Strømprisen varier hvor i landet du bor. Skriv inn postnummeret ditt og finn billigste strømavtale.

Et annet alternativ er å investere i strømsparende produkter som både er gunstig for lommeboka og miljøet.

Her finner du et utvalg store og små dingser for å spare strøm.

Ovnsvifte

Denne vifta brukes for å spre varmen fra ovnen eller peisen til hele rommet. Den drives av varmen fra ovnen, og gjør dermed oppvarmingen mer effektiv uten å øke strømregningen din. Med denne kan du roe ned litt på den elektriske oppvarmingen, og nyte at varmen fra peisen eller ovnen fordeler seg i hele rommet. Den passer dermed perfekt både for hus og hytte.

Her finner du ovnsvifta.

Varmepumpe

Luft-til-luft-varmepumper kan installeres i nesten alle hjem og varmepumpene kan redusere energikostnadene til oppvarming. Ifølge produsenten opp til fem ganger mindre enn oppvarming med strøm.

En varmepumpe av høy kvalitet, som også ser utrolig bra ut på veggen er Toshiba Signatur 25.

Her kan du få et uforpliktende tilbud på pris og installasjon av varmepumpe.

WiFi-panelovn fra Mill

Smarte panelovner, med varmestyringssystem ,kommer med lovnader om en oppvarming som er smart, strømsparende og miljøvennlig.

Den store fordelen med WiFi-ovner er nemlig at strømforbruket kan reduseres i perioder der boligen ikke behøver å varmes opp – for eksempel om natten, når du er på jobben, eller når du er bortreist.

I appen kan man sette opp et ukentlig program basert på dine daglige rutiner og temperaturen vil automatisk bli justert etter dine behov.

For eksempel kan man velge å ha lavere temperatur når man sover og er borte. Samtidig som man kan stå opp og komme hjem til komfortabel varme. Varmeovner med app er en lur investering som vil gjøre deg bedre kjent med strømforbruket ditt, samt at det bidrar til å redusere strømregningen.

Les mer om de populære WiFi-ovnene fra Mill her

Tettelist

Ting må ikke være veldig komplisert og teknisk for at det skal funke. En god, gammeldags tettelist stopper trekk i huset, som igjen medfører at man ikke trenger fyre for kråkene. Her finner du løsningen.

Powerbank med solcellelading

Kanskje ikke de store pengene å spare, men alt hjelper. Og denne er jo ganske kul.

For å kunne lade mobilen enda smartere kan man bruke dette bærbare solcelle-panelet. Det kraftige ekstrabatteriet passer for lading av mobil, nettbrett og andre USB-enheter.

Produktet har kapasitet til å lade mobilen cirka tre ganger. Panelet er utstyrt med lommelykt, to USB-porter og ladeindikator.

Her finner du solcelle-laderen.

Solcelledrevet LED-lampe

Kuleformet og solcelledrevet LED-lampe som lyser i varmhvitt lys. Disse lekre lyskildene passer fint til hagen med innebygd skumringsrelé som gir mulighet for belysning om natten.

Ved hjelp av jordspydet kan du enkelt sette lysene ned i bakken. Høyden kan reguleres. Solcellepanelet lader opp batteriet og er godt egnet for utendørsbruk. Akkurat nå sparer du i tillegg 25 prosent på disse.

Her finner du utelyktene.

Solcelledrevet lyslenke

Dersom du bor i leilighet og er så heldig å ha balkong passer denne lyslenken perfekt. Solcelle-panelet er lett å stikke i jorda, for eksempel ved verandakassene.

Solcellelenken har seks varmhvite og kuleformede LED-pærer, som lager et behagelig stemningslys. Perfekt i hagen, på balkongen eller på altanen.

Her finner du lyslenken.

Gulvteppe

Et teppe av god kvalitet er en smart løsning. Og også en enkel løsning for å slippe å skru på varme på gulvene. Et stort og tykt teppe, som også er av ull finner du her.

Koblingsur

Et koblingsur benyttes til å koble strømmen av og på til faste tider. Koblingsur kan være digitalt eller mekanisk, og det finnes flere varianter å velge mellom til både inne- eller utebruk.

Her finner du et utvalg koblingsur.