Mandag kom nye smittevernstiltak i Oslo, og fra og med torsdag inkluderer påbudet bruk av munnbind innendørs på offentlige steder som butikker og kjøpesentre, der man ikke kan opprettholde minst 1 meter avstand.

Det finnes flere forskjellige typer munnbind å få tak i, og de siste månedene har det dukket opp et stort utvalg av vaskbare tøymunnbind på det norske markedet. Det er imidlertid gjort få tester av de ulike merkene, og derfor kan det være vanskelig for forbrukerne å vite hvor god kvalitet det er på produktene de kjøper.

Tidligere i oktober avslørte TV 2 hjelper deg at filtreringsevnen, som er det viktigste parameteret for kvaliteten på munnbind, varierer veldig fra produkt til produkt. Ett av munnbindene i testen hadde en filtreringsevne på lave 56,5 prosent.

Filtreringsevne på over 98 %

Testene ble utført ved Forsvarets Forskningsinstitutt (FFI). Der er også tøymunnbindene fra Munnbindshop blitt testet. Der ble filtreringsevnen i snitt målt til hele 98,26 prosent etter seks runder i vaskemaskinen på 60 grader.

Det er derfor å mulig å spare store beløp på å velge denne typen gjenbrukbare ansiktsmasker fremfor engangsmunnbind.

Munnbindene fra Munnbindshop er av solid bomullcanvas som tåler mange vask. Ifølge produsenten gir munnbindene effektiv beskyttelse selv etter 60 vask. Husk at det er viktig å bruke filter med munnbindet for å oppnå optimal beskyttelse. Du kan kjøpe de samme munnbindene også i Nettavisens nettbutikk.

Her finner du tøymunnbindene fra Munnbindshop

Les også: Test deg for korona hjemme

Åtte lags beskyttelse og pusteventil

Ettersom tøymunnbind kan vaskes, er dette et rimelig og miljøvennlig alternativ til engangsmunnbind.

De vaskbare og gjenbrukbare tøymunnbindene hos Munnbindshop har til sammen åtte lags beskyttelse, og flere av modellene har en avanserte pusteventil som forhindrer damp. Maskene sitter sømløst over munn og nese, og de har en justerbar stropp som gjør dem komfortable å ha på seg.

Prisene på munnbindene hos Munnbindshop er svært konkurransedyktige, og du får også kvantumsrabatt som beregnes etter hvor mange du kjøper.

Dette er de tre mest solgte munnbindene hos Munnbindshop:

Sort tøymunnbind for voksne

Munnbindet i bomull har åttelags beskyttelse, og det følger med to filtere. Munnbindet er vaskbart og gjenbrukbart, og det har en avansert pusteventil. Kjøp samme munnbind i Nettavisens nettbutikk.

Blått tøymunnbind for voksne

Husk at du bør vaske hendene eller bruke hånddesinfeksjon før du tar av og på munnbind. Samme type som munnbind som beskrevet over, men fargen er blå. Sjekk den fine prisen.

Tøymunnbind for barn

Munnbindet er identisk med de to andre produktene, men størrelsen er tilpasset barn. Finnes i mange ulike farger. Sjekk den behagelige prisen.

Se alle munnbind hos Munnbindshop

Flere butikker som selger munnbind og tøymunnbind:
Mange apoteker og nettbutikker er utsolgt for munnbind, men disse butikkene har munnbind eller tøymunnbind på lager:

Nettavisen Nettbutikk (vaskbart) og ekstra filter

Apotera (medisinske)

Mystuff (alle varianter)

Munnbindtilalle (medisinske)

Modernhealth.no (medisinske)

Adidas (tøy)

Tights (medisinske)

Milrab (medisinske)

Coolstuff (munnbind med utskiftbare filter)

Apotekhjem (medisinske)

Mobilverkstedet (medisinske)

Amazon (alle varianter)

Boohoo (tøy)

Asos (tøy)

Les også: Test deg for korona hjemme

Supereffektiv hånddesinfeksjon uten alkohol

Hånddesinfeksjonsmidler er et av de viktigste tiltakene for å bekjempe koronaviruset, men de aller fleste produktene på markedet inneholder alkohol. Ulempen med håndsprit er at alkoholen tørker ut huden til brukerne, og den svir i tørr og oppsprukken hud. Væsken er i tillegg brennbar og kan føre til alvorlig øyeskade ved sprut i øynene.

Nå er det kommet et norskutviklet og norskprodusert hånddesinfeksjonsmiddel uten alkohol som ifølge studier fra anerkjente laboratorier har bredere effekt enn alkoholholdige produkter.

AntiVir fjerner blant annet kappekledde virus (som Covid-19, Herpes og HIV) på kun 15 sekunder, uten fare for forgiftning eller skade på hud og øyne.

Les mer om Antivir og bestill her!

Se alle munnbind hos Munnbindshop