Går du en tur ned Champs-Elysses vil du se et konditori som er mer enn bare litt innbydende. Navnet er Ladurée. Her jobbet vår egen Sverre Sætre i 2018 med å lage en egen julekolleksjon av deilige smaker.

En av hans kreasjoner den gangen var et tradisjonelt norsk vaffelhjerte. Med en særdeles velsmakende vri. Sætre forklarer det selv slik:

Dette er hvit sjokolade som vi på konditoriet varmer forsiktig over lang tid til 120 C under omrøring, slik at melkesukkeret karamelliseres som i brunost. Vi har laget et fyll med malte hasselnøtter, sprøstekte, knuste vafler, du vet den ytterste delen av vaffelen som blir litt ekstra sprø og god, og for å få en ekstra dybde i smaken har jeg tilsatt en klype norsk havsalt.

Første gangen jeg smakte dette vaffelhjertet skal jeg ærlig innrømme at jeg var litt skeptisk. Ikke det at jeg ikke visste at Sverre Sætre lagde deilig sjokolade, og kunne sine saker. Min skepsis gjaldt rett og slett at jeg var usikker på om det virkelig kunne være så godt. Det kostet 169 kroner, og da skulle det også smake godt.

Her finner du vaffelhjertene

Som du sikkert har skjønt med tittelen på denne saken så smakte det så godt. Det smakte faktisk så godt at jeg med hånden på hjertet kan si det er den beste sjokoladen jeg har smakt. Det er en smaksopplevelse som fyller munnen, og hvor du kan bite av en liten bit av gangen, nyte den og så spise videre om du vil.

Derfor ba jeg vår nettbutikksjef om å spørre Sverre Sætre når vi kunne ta inn vaffelhjertet i vår nettbutikk. For som med så mye annet som er så godt blir det ofte utsolgt. Det fikk vi nå i januar 2022. I et begrenset utvalg.

Her finner du vaffelhjertene

Toppen av kransekaken, eller vaffelhjertet om du vil, er at vi også har fått en rød versjon og en versjon som kommer med en konfekteske med Sverre Sætres beste biter. De bitene vi ga 10/10 i vår test av julekalendere før jul.

Vaffelhjertet er en perfekt gave. Bare kjøp en til deg selv også. Det har du fortjent.

Her finner du vaffelhjertene

PS! Se vårt store sjokoladeutvalg her

Kjære vaffelhjerte,

Jeg vet at jeg ikke har godt av å spise deg. Mer enn at det gjør meg glad, og veldig lysten på dele opplevelsen med andre. Fordi dette er sjokolade slik jeg drømmer om, de gangene drømmene handler om sjokolade. Det har vært en del ganger i det siste, siden jeg prøver å gå ned i vekt som halve Norge etter nyttår.

Men, nå, som Norge igjen åpner igjen så skal jeg spandere på meg et vaffelhjerte til. Et slikt laget i sjokolade. Av Sverre Sætre.

Glad i deg, vaffelhjerte.

Pål