Det kan være utfordrende å finne julegaver til alle du skal gi til, og mange orker ikke tanken på å stresse rundt på måfå i stappfulle kjøpesentre på jakt etter gaver til foreldre, besteforeldre, søsken, venner, kjæresten eller kollegaer.

Da er det mye enklere å kjøpe opplevelsesgaver på YouWish. Der finner du Norges beste opplevelser på ett sted, og du kan kjøpe disse som julegaver helt frem til julaften.

Opplevelser er en gaveform som også blir stadig mer populært i Norge. Hele 91 prosent av nordmenn ønsker seg opplevelser eller gavekort til jul, skrev Journalen i 2018.

Finn over 500 opplevelsesgaver på YouWish.no

Gi bort en julegave som knytter mennesker sammen

Opplevelsesgaver er gaver som kan oppleves: en aktivitet, reise, attraksjon, et opphold eller lignende. Det er gaver som betyr mer enn bare en god tanke fordi du legger til rette for å skape nye minner. Minner tar ikke plass i hjemmet eller støver ned på boden. De blir en følgesvenn for resten av livet og bidrar til å knytte sterkere bånd mellom mennesker.

Økt interesse for opplevelsesgaver

En studie gjort av Cassie Mogilner og Cindy Chan fra UCLA Anderson School of Management og University of Toronto Scarborough (2016) viser at forhold styrkes om man gir opplevelser i julegave.

Mogilner og Chan har sett på hvordan forholdet mellom giver og mottaker ble berørt i en gave-situasjon gjennom fire separate studier. Disse fire studiene viste at opplevelsesgaver er mer effektive til å forsterke relasjoner fra mottakerens perspektiv sammenlignet med materielle gaver.

– Årsaken til at opplevelser fungerer bedre til å styrke bånd mellom mennesker, skyldes at de i større grad har en tendens til å være mer følelsesvekkende, skriver Chan i studiet.Norges beste opplevelsesgaver finner du på YouWish.no

Gi bort et minne for livet

Som du selv sikkert vet er ikke shopping i siste øyeblikk alltid den beste strategien. Men hos YouWish.no er dette intet problem!

- YouWish.no tilbyr gavekort på opplevelser i samarbeid med utvalgte arrangører. Nå er det enkelt, trygt og raskt å gi bort en gave som huskes, sier Björn Trolin, daglig leder i YouWish.no.

- På YouWish.no finner du 500 opplevelser - alle levert på 5 minutter. Du velger mellom spesifikke opplevelser eller en valgfri sum, kjøper på nett, tilpasser gaven med eget design og legger til en personlig hilsen. Siden gavemottaker booker opplevelsen selv, trenger du ikke å tenke på noe mer enn å bare gi bort opplevelsen, fortsetter han.

De beste gavene til ham

Slik ga Mia (25) bort en gave som ble tatt imot med glede.

Mia ga bort opplevelsen Ferrari vs Lamborghini speedtest til sin kjæreste i julegave.

– Hos kjæresten min har det alltid vært bil for alle penga, så han ble overlykkelig da han åpnet gaven, og smilet gikk fra øre til øre. Han mente det var verdens beste gave, og sendte skrytebilde av gavekortet til kompisene sine, forteller Mia.

Her finner du flere fartsfylte opplevelsesgaver!

Slik overrasket Karina (29) sin kjære med en svevende opplevelse.

– Jeg ga kjæresten min Flysimulator i julegave. Jeg kunne gjerne tenkt meg å fortsette med å gi flere slike opplevelser i gave, fordi jeg ser gleden det gir! Stian så ut som et lite barn på julaften der han satt, så jeg er mer enn overbevist over at det var en skikkelig ‘hit’ å få en opplevelse som dette! Jeg skulle gjerne vært mottaker av en slik gave selv. Så det er tommel opp herfra!

Her finner du flere opplevelsesgaver i kategorien fly og luft!

Slik fikk Eirik (30) og samboeren lage et fantastisk minne ute i det fri.

Eirik Hoel fra Toten fikk opplevelsen Svevetelt med friluftspakke i 30 års gave av sin beste venn. Eirik tok med seg samboeren sin på opplevelsen.

– Det var en veldig fin opplevelse fordi jeg og samboeren fikk ungefri den dagen – med andre ord så fikk vi litt tid for oss selv. Etter en herlig kanotur koste vi oss foran bålet helt til vi la oss under åpen himmel når det ble mørkt. Det er vel det beste minnet jeg sitter igjen med fra denne turen: å sove under åpen himmel og kanopadlingen i knallvær. Det var veldig flott å få en opplevelse i gave, og absolutt noe jeg kunne gitt bort i gave selv!

Her finner du flere opplevelsesgaver i kategorien friluft- og utendørsaktiviteter!

De beste gavene til henne

Slik ble Rebecca (25) overrasket med en romantisk tur på Oslofjorden.

– Jeg fikk Rekecruise for to i gave. Opplevelsen var kjempebra, selv om vi hadde litt dårlig vær. Det var kjempe god service og mer enn nok mat. Det beste med opplevelsen var utsikten og bare det å kunne nyte denne kvelden med mannen min. Det var utrolig koselig! Jeg synes det var en skikkelig romantisk tur. Jeg elsket å få dette i gave! Håper jeg får det igjen.

Her finner du flere opplevelsesgaver i kategorien vann og sjø!

Slik ble Elin (47) og Leif Erik overrasket med en personlig og gjennomtenkt gave.

– Jeg og mannen min, Leif Erik, fikk opplevelsen Middag for to av vår datter, Stine i gave. Det var en kjempefin opplevelse! Det beste er jo å få en personlig og gjennomtenkt gave fra ei vi er glad i, og kunne gi tilbakemelding om at opplevelsen ble vellykket.

– Det var gøy å besøke et sted vi ikke har vært før og å få så god kvalitetsmat! Det var en rolig kveld på restauranten med god tid til hverandre – akkurat det vi trengte. Den behagelige atmosfæren og flotte beliggenheten var som prikken over i-en.

– Skuffer og skap er fulle i den alderen vi er i, og opplevelser er derfor de gjeveste gavene jeg får. Jeg gir sjeldent gaver som ikke kan drikkes eller spises til voksne selv, for jeg syns det er så viktig å tenke på forbruk og kvalitet. Eventuelt massasjer, behandlinger eller annet som kan brukes opp. Det er bærekraftig rett og slett!

Her finner du flere opplevelsesgaver i kategorien mat og drikke!

Slik fikk Marit (37) og venninnene være med på en sjelereise.

– Dette var en helt fantastisk opplevelse. Møte med alpakkaer er virkelig rene sjelereisen! Alpakkaen er et utrolig underholdende og underlig dyr, så det ble mye latter på vandringen. Jeg kan se for meg at mange av mine venner og familie kan ha glede av dette, og vil absolutt vurdere å gi dette videre til noen andre.

– Opplevelser er helt perfekt å gi bort til de som har alt! Alle var enige om at alpakkavandring er noe flere burde oppleve. Vi sitter igjen med gode minner om de utrolig søte dyra, de rare lydene de lager, og den myke ulla. Er man glad i dyr er dette absolutt et minne for livet!

Her finner du flere opplevelsesgaver der man møter dyr!

Gjør som venninna til Berit (48) - Gi bort kvalitetstid for to.

– Jeg var så heldig å få opplevelsen, Middag for to fra min gode venninne. Hun insisterte på at jeg skulle ta med meg mannen min. Tiden går bare fortere jo eldre man blir - det er ikke ofte vi får satt av tid til å gå ut å kose oss sammen bare vi to, så dette var en virkelig fin gave. Middagen var kjempegod, lokalet var sjarmerende og jeg kunne ikke spurt om et bedre selskap. Tommel opp!

Her finner du flere opplevelsesgaver i kategorien mat og drikke!

Gjør som foreldrene til Morten (21) og Julian (24) - Gi bort en gave som gir mersmak.

– Jeg og broren min fikk Indoor skydive av foreldrene mine i julegave. Vi hadde ikke forventet å få en opplevelse siden vi så og si alltid får ting. Men det var en super kul gave! Vi hadde det skikkelig gøy! Og veldig kult at jeg og broren min fikk oppleve det sammen. Det ga mersmak! Opplevelser er virkelig noe jeg ønsker å få mer av, og også veldig flott å gi bort i gave.

Les mer om Indoor skydive her

Gjør som mannen til Kari (58) - Overrask med en uventet kveld.

– Jeg fikk et salsakurs i gave av min mann. Vi har alltid vært veldig glad i å danse begge to, men det er lenge siden vi har vært ute å svingt oss, så dette var virkelig gøy! Det var en herlig kveld med dyktige instruktører, hyggelig atmosfære og samvær, og mye latter. For en flott kveld!

Les mer om salsakurset her!

Populære opplevelser

Ølsmaking for to
Icebar experience for to
Dome glamping
Fangene på Fortet
Indoor Skydive
Spøkelsesvandring for to
Flysimulator 737-800
Massasje
Parfloating
Wallmans Dinnershow
Stand up-kveld for to
Sjokoladesmaking
Ost og vin i kombinasjon
Middag for to
Harry Potter Escape
Vinsmaking

Gaver etter kategori

Helse og Velvære
Eventyr og Action
Mat og Drikke
Kultur og Moro
Motorsport
Overnatting og Weekend
Sport og Fritid
Dyr og Natur
Barn og Familie

Gaver etter sted

Oslo
Akershus
Aust-Agder
Buskerud
Hedmark
Hordaland
Møre og Romsdal
Nord-Trøndelag
Nordland
Oppland
Rogaland
Sogn og Fjordane
Sør-Trøndelag
Telemark
Troms
Vest-Agder
Vestfold
Østfold