Skibriller beskytter deg for mer enn sterkt lys i skibakken. Du vil helst unngår å få snø og småstein i øynene, så solide skibriller som i tillegg ser bra ut, er et must!

Riktig linse på riktig dag øker opplevelsen i bakken. Det er så klart fint om goggles ser bra ut, de skal passe både ansiktet ditt og hjelmen - men først og fremst skal de gi deg den beste sikten i ulike forhold.

Farge på linser

Det er viktig å huske at dette er generelle råd og anbefalinger, og at det kan være forskjell på syn.

Gull eller brune linser: passer best for dårligere lysforhold, som overskyet vær eller regnfulle dager. Kan brukes på dager det er flatt lys. Disse linsene gir god kontrast og reduserer blått lys.

Røde eller rosa linser: passer best for medium lysforhold, som solskinn og delvis skyer. Også linsene gir god kontrast og reduserer blått lys.

Blå linser: Hvitt lys som ofte oppstår på vinteren, består av alle farger egentlig. Blå glass fjerner blått, og gjør fargene ute mer behagelig og til og med skarpere.

Gjennomsiktige eller klare linser: passer best for godt lys, som solskinn og blå himmel. Disse linsene gir minimal reduksjon av lyset ettersom de ikke har farger

Speillinser: passer best for svært godt lys, som solskinn på snø eller vann. Disse linsene gir god reduksjon av lyset og gir god beskyttelse mot refleksjoner.

Størrelsen på brillene spiller også en rolle, men her er det du som bestemmer om du liker store briller eller om du foretrekker litt mindre. Flere modeller gir deg valg.

Her er noen goggles du kan titte på:

Sweet Protection

Modellen ved navnet Surden er en helt ny og en av team-favorittene. Brillen har maksimalt synsfelt, RIG® linseteknologi og tydelig ramme. Du finner de her.

Sweet Protection

Gogglesmodellen som heter Clockwork er en kompakt brille som skal hjelpe deg med å se bedre når du står på ski eller snowboard. muliggjør et synsfelt ulikt alle andre på markedet.

Du kan titte på den her.

POC

Disse Hedvig Wessels signaturbrillene hyller lyset og himmelen fra Lyngsalpan.

Brillene passer til å brukes under forskjellige lysforhold og er utstyrt med anti-dugg og anti-ripe linsebehandling, slik at brillene holder seg pene lenger. Her finner du brillene.

Oakley

Alle kjenner til modellen Flight Tracker. Dette er en klassisk skibrille med stilsikker form og et stort, heltrukket kantdesign med optimert synsfelt i alle retninger. Brillene kan fås i flere størrelser, og passer dermed alle ansiktstyper.

Du finner brillene her.

Oakley

Nyheten fra Oakley er utviklet i samarbeid med vinneren av seks X Games-medaljer og olympisk sølvmedalje, snøbrettkjøreren Ståle Sandbech. Brillemodellen er laget for å gi deg det ultimate sidesynet og en brille som sitte godt fast på ansiktet. Her finner du denne modellen.

Oakley

Du blir raskt klar for snøeventyr iført disse brillene. moDELLEN Flight Deck inspirert av skjermen på hjelmen til en jagerpilot. Det er ganske så kult i seg selv. Brillene ser ikke bare tøffe ut- designet gir med dette maksimalt utsyn. Titt på brillene her.

Sweet Protection

Enda en modell fra sweet Protection som skiller seg ut fra mange andre. Brillene er både kompakte og tettsittende som muliggjør et synsfelt ulikt alle andre på markedet. Brillene sitter godt inntil ansiktet og holder seg fast under kjøring. Du finner de her.

Oakley

Lyst på skibriller som oppfyller dine strenge krav? Ta en titt på denne modellen som er utviklet i samarbeid med den norske alpinisten Aleksander Kilde. Denne modellen passer til bruk på ethvert fjell og under alle forhold og L-størrelsen gjør at du får maksimalt synsfelt i alle vinkler. Her finner du brillene.

Oakley

Enda et samarbeid for Oakley og denne gangen er det vinneren av 21 X Games-medaljer, samt to olympiske medaljer, snøbrettkjøreren Sage Kotsenburg. På nettsien til Oakley står det: Grafikken er et topografisk kart over fjellet han vokste opp med å kjøre på, mens jordtonene forteller en personlig historie om Sages ønske om at vi skal ta bedre vare på jorden vår.

Her finner du skibrillene.

Oakley

Visste du at A-Frame er en av de lengst levende modellene i Oakleys goggle-program? Denne modellen har fått en velfortjent oppdatering, men det er snakk om små estetiske endringer da Oakley vet at det ikke er noen vits i å tukle for mye med noe som funker. Brillene har fått en bredere strikk og er utstyrt med Prizm-glass. Denne modellen passer til dagen med sol. Du finner de her.

Oakley

Enda en variant av den populære Flight Deck-modellen. Her hedres vinterens største eventyr med egen Unity kolleksjon. Her finner du disse skibrillene.

ELLA&IL

Ser du etter store, mørke skibriller kan du ta en titt på disse. Veldig kule på.

Skibrillene finner du her.

Salomon RADIUM PRO SIGMA

Du visste kanskje ikke at Salomon produserte briller? Skibrillene er designet for alle som ser etter høy nytelse og god kvalitet. Disse rammeløse brillene finner du her.

Fusalp

Er du glad i Fusalp-merket, kan du ta en ekstra titt på disse skibrillene. Sorte, rammeløse og passer til dager med sol. Her finner du disse.

Louis Vuitton Vintage

Er du opptatt av merker og litt mye penger på kontoen, kan et par vintage Louis Vuitton-skibriller falle deg i smak. Du finner de her.