Skyhøye strømregninger, rentehopp og enorm prisøkning på treverk. Dette er tre overskrifter som har skremt oss de siste ukene, og derfor har vi samlet syv enkle grep som kan gjøre at vi ikke havner i minus på matbudsjettet i hvert fall.

Matkasse

Ukeshandler du så unngår du unødvendig impulshandling. I tillegg til at du handler kun det du trenger med en matplan, så blir det også mindre matsvinn. En matkasse kan være løsningen for gode og kreative middager.

HelloFresh

Med HelloFresh kan du velge hvilke oppskrifter du vil ha og skreddersy matkassen din sånn at den blir akkurat som du ønsker.

Nettavisen har fått en unik rabattkode på fire bestillinger. Bruk koden HELLONETTAVISEN for å få rabatt i kassa. Rabattkoden gir totalt fire rabatterte matkasser. To bestillinger gir deg 30 prosent rabatt, og ytterligere to bestillinger gir 20 prosent rabatt.

Bestill din første matkasse her.

Slik gikk det da vi testet Hello Fresh:

Adams Matkasse

Denne matkasse-leverandøren har vi ikke testet ut ennå, men menyene ser veldig gode ut!

Orden i kjøleskapet

Ved å sortere og ha orden i kjøleskapet kaster du mindre mat. Et genialt triks er for eksempel å ha en egen eske med "Mat som snart går ut på dato". Tar du utfordringen?

Oppbevaring

Hos Christiania Glasmagasin og Bakeren og Kokken finner du et stort utvalg oppbevaringsbokser som skaper orden i skap og kjøleskap.

Det er også lurt å velge gjennomsiktige bokser for å kunne se innholdet og raskt kunne vurdere om noe bør kastes.

Kitchencraft oppbevaringsboks er 100% lufttett og kommer med et plastlokk med skyvbar luftventil. En fordel med disse boksene er materialet i robust glass som tåler både ovn, mikrobølgeovn, fryser, kjøleskap og oppvaskmaskin.

Her finner du boksen.

Merkelapper

Lag et system som passer deg. Merk for eksempel boksene i kjøleskap eller skap for å få bedre oversikt.

Legg inn en dag i uken som heter "restemiddag" - altså lager du middag ut ifra matvarer som snart går ut på dato - spennende og utfordrende.

Her finner du en hendig maskin som trykker ut merkelapper.

Smarte produkter

Vi har saumfart nettet etter smarte produkter som kan spare både lommeboka og miljøet.

Gjenbrukbart bakepapir

Gjenbrukbart bakepapir som kan brukes ca. 1000 ganger med non-stick effekt som tåler opp til 260 ° C. Digg å slippe å gå tom for bakeark!

Her finner du bakearket.

Matbokser

Å ta med lunsj på kontoret eller å ta med mat i farta trenger ikke være så komplisert. Kanskje du har noen rester liggende fra gårsdagens middag?

Det myke lokket til matboksen til Lékué former seg etter maten uten å mose den, så sandwichen din er akkurat som den nettop ble laget.

Her finner du matboksen.

Kaffemaskin

Noen ganger må man gjøre en investering, for å spare penger over tid. Det høres ikke fornuftig ut, men bare tenk på dette regnestykket. Kjøper du en kaffe latte til 45 kroner på kaffebar, si fire dager i uken, er det 8640 kroner i året. Ja, et irriterende og kjedelig regnestykke - for god kaffe er et must i hverdagen for mange av oss. Men, investerer du i en god kaffemaskin har du både tilgang til god kaffe oftere - pluss du kan ta med en kopp til jobben også. Her finner du kaffemaskin - og her finner du fine take away-kopper.

Gjenbruksfilter

Dersom du har eller skal gå til innkjøp av en kaffemaskin med filter, kan man spare miljøet og lommeboka med dette filteret.

Filteret er laget av rustfritt stål og plast, og passer til de fleste kaffetraktere. Ved gjenbruk så fjernes filteret fra den integrert reimen og vaskes enten for hånd eller i oppvaskmaskinen.

Her finner du det.

Våre beste tips til ukeshandlingen

- Planlegg godt og handle for hele uken. Legg inn hygge og kos til helgen - så skeier du ikke ut når fredag og lørdag nærmer seg - du har jo alt godt klart.

- Har du barn i hus så legg inn to litt større middager i uka, da har du nok mat den dagen barnet tar med en venn hjem fra skole/barnehage.

- Legg inn et måltid som du har i fryseren. For eksempel torsk, fiskepinner, kyllingfilet. For selvsagt skal du ha rom for impulsivitet eller take away, og da kan frysemiddagen spares til uken etter.

- Legg inn også to raske og enkle middager i uken. Er det fotballtrening eller annet, så rekker du slenge sammen middagen.

- Tenk på gamle, gode klassikere. For eksempel pannekaker og tomatsuppe, toast og salat - det kan være gøy å utfordre seg selv til en skikkelig billig middag i uken.

- Skriv ned oppskriftene du liker, da kan du enklere få ideer til senere uker og være sikker på at hele familien liker middagen.