Det er mange som ønsker å ta ferien i vårt langstrakte land som lovprises i utlandet. Hver landsdel har sine egne spesialiteter å by på, og det er en rekke fordeler ved å ta ferien i egne hender. Bokstavelig talt.

Du kan dra hvor enn du vil, når du vil og oppdage skjulte perler i Norge på veien til feriemålet. Det er tid for en fleksibel ferie!

Du kan leie bil fra de fleste byene i Norge. Alle utleieportalene tilbyr ulike utleveringssteder i byene - alt fra flyplasser til sentrum og togstasjoner.

Holiday Cars

Holiday Cars sammenligner over 800 forskjellige leverandørsider som Hertz og Avis. De hjelper deg med å finne den perfekte leiebilen for deg og de du reiser med. Dette basert på både personlig reisebehov og budsjett. I tillegg til god kundeservice og hjelp får du også inkludert alle tradisjonelle forsikringer, ingen kortgebyrer og ubegrenset kjørelengde.

Sjekk ut Holiday Cars her.

Auto Europe

Den tyske bilutleieeksperten Auto Europe har en oversiktlig bookingside hvor de viser deg de ulike selskapene og deres billigste pris på den valgte leiebilen.

De viser tydelig informasjon om «fuel policy» og egenandel på forsikring. Husk at biltyper alltid kun er eksempler. De har også gratis avbestilling frem til 48 timer før avhenting.

Du finner Auto Europe her.

Booking

Nettsiden Booking.com, som er mest kjent for hoteller, vil også imponere deg med utvalget når det gjelder bilutleie. Det er enkelt, oversiktlig og søkeportalen sammenligner priser hos ulike aktører.

Prisen som vises inkluderer: tyveribeskyttelse, Kollisjonsbeskyttelse (CDW) og obligatoriske avgifter (som enveisgebyr, flyplasstillegg og lokale avgifter).

Her kan du søke etter leiebil hos Booking.com.

10 tips for leie av bil


1.
Bestill tidlig. Leiebilen blir dyrere og dyrere jo nærmere du kommer leietidspunktet. Det er også begrenset utvalg av de beste bilene.

2. Bestill på nett. Å leie bil etter landing og lokalt vil nesten alltid være dyrere enn å forhåndsbestille på nett.

3. Helgeleie kan oftest være billigst. Selv i våre ferier er det ofte billigere i helgene enn ellers.

4. Prøv å unngå å leie bil fra flyplass. Har du annen transport til hotellet vil du slippe å betale avgiften leiebilfirmaene må betale på flyplassen.

5. Sjekk forskjellige leielengder. Noen ganger kan en uke være billigere enn fem dager.

6. Sjekk klassene på bilen. Det kan lønne seg å gå opp en klasse og sjekke diesel(billigere)forbruket på bilene. Har du for liten bil kan det koste mer uansett.

7. Prøv alltid å hente og levere samme sted. Prisen går gjerne oppover hvis du ikke gjør det.

8. Sjekk drivstoffreglene. Utleiefirmaene tar skyhøye priser for å fylle tanken din.

9. Bestill ekstrautstyret på forhånd, og ta evt med egen GPS. Det å leie GPS er dyrt, men det å fly med barneseter kan også være det. Bestill uansett det du trenger på forhånd.

10. Bestill med kredittkort. Da skal du være godt forsikret også (sjekk kredittkortets regler).

Prisene er inkludert fri km, skatter og forsikringer med mindre annet er oppgitt. Ofte skiller betingelsene som egenandel på forsikring og regler rundt bensin («fuel policy») mellom de ulike leverandørene.

Vi anbefaler å lese betingelsene nøye for å unngå uventede ekstrakostnader. Agentene samarbeider med både kjente utleieselskaper som Hertz, Europcar, Avis, SIXT, Alamo, og mindre lokale aktører.