Her er en oversikt over produkter som det er kjekt å ha i hjemmet.

1. Antibakteriell håndsprit

Antibakteriell håndsprit fjerner virus og bakterier, og er derfor kjekt å ha i lommen til når man ikke har håndvask tilgjengelig. Mange er for tiden utsolgt for håndsprit, men Proteinfabrikken har nå fått inn et begrenset antall flasker.

Her finner du håndspriten.

2. Smertestillende og febernedsettende medisin

Feber, hodepine, muskelsmerter og andre typer smerte kan dempes ved hjelp av smertestillende.

Klikk her for å bestille.

3. Powerbank

Powerbank finnes i mange ulike størrelser og ulike kapasiteter. Denne powerbanken fra Hyperjuice har 27000 mAh og har dermed stor nok kapasitet til å lade opp en PC, og den kan også lade flere enheter samtidig. Powerbanken trenger kun 1 til 1,5 timer på å bli fullstendig fulladet.

Skal man ha powerbank til nødjuice i vesken/ lomma eksempelvis, er det kjekt at den er liten og får plass i lommen. Denne powerbanken fra Fresh n Rebel har 6000 mAh, som skal holde til å lade opp mobilen 2-3 ganger.

Her finner du et utvalg av powerbanker til alle behov i ulike størrelser.

4. Lommelykt

Til vanlig funker nok mobilen som lykt, men mobilen krever strøm, derfor ønsker man nødig å ha mobilen som eneste lyskilde dersom strømmen skulle gå. Denne lommelykten fra Ledsavers kan både lades opp og brukes med batterier.

Her finner du lommelykten.

5. Saltvannsløsning

Hvis noen i familien får noe i øyet, er det best å skylle med saltvannsløsning og bruke en øyebadekopp. Saltvann brukes også ved infeksjoner for å holde øyet rent. Saltvannsløsning kan også brukes til å rense og vaske sår.

Klikk her for å bestille.

Se også stort utvalg av apotekvarer hos Apotekhjem.no

6. Plaster, strips og kompresser

Plaster gir beskyttelse så vi ikke får infeksjoner i kutt, skrubbsår og andre sår i huden. Strips er kjekt å ha i tilfelle kuttskader for å holde såret sammen. Det er smart å ha ulike størrelser av plaster og kompress. Alt-i-ett-kompress, selvklebende kompress, er klare til bruk med èn gang og gjør at du effektivt og raskt kan forbinde et sår.

Klikk her for å bestille.

7. Gnagsårplaster

Gnagsår er hverken farlig eller alvorlig, men gjør bare forferdelig vondt. Et gnagsårplaster vil lindre øyeblikkelig og danne et beskyttende lag over såret.

Klikk her for å bestille.

8. Aloe Vera

Aloe Vera kjøler, beroliger, lindrer og virker gjenoppbyggende på solbrent hud, rifter, insektstikk, røde utslett og andre hudirritasjoner. Gel sprayen er perfekt førstehjelp å ha i medisinskapet! Hvis du brenner deg, skyll først under lunkent vann i noen minutter, og legg så på et lag med Aloe Vera. Denne sprayen og gelen fra Avivir er gode å ha.

Klikk her for å bestille.

9. Lokalbedøvende og kløestillende krem

Sommeren er vidunderlig, men sommer plagene kommer vi ikke unna - det stikker, svir og klør. Brennesle, brennmanet, insektstikk som mygg og veps er ubudne sommergjester som det ikke er så kjekt å hilse på. Xylocain gir lokalbedøvende og smertelindrende effekt innen 30 sekunder.

Klikk her for å bestille.

10. Medisinsk kull

Medisinsk kull kan være nyttig å ha ved forgiftningsuhell og brukes som motgift. Medisinsk kull binder mange legemidler, gifter og andre stoffer, og kan redusere opptaket av disse stoffene i kroppen. Dette kan forhindre alvorlig forgiftning. Det er viktig å gi kullet så raskt som mulig etter uhellet.

Klikk her for å bestille.

11. Febertermometer

Et febertermometer er et godt hjelpemiddel til å måle kroppstemperatur hos barn og voksne for å finne ut om man har feber. Det finnes ulike febertermometer. Vanlige digitale febertermometer, pannetermometer og øretermometer.

Klikk her for å bestille.

12. Jod-tabletter

Etter anbefaling fra myndighetene bør alle under 40 år, samt gravide og ammende ha jod-tabletter i huset. De er laget for å forebygge radioaktivt jod på skjoldbruskkjertelen ved tilfelle av radioaktivt nedfall.

Her finner du jod-tablettene.