Skjønnlitteratur

Livet - illustrert av Lisa Aisato

Dette er en nydelig bok som mange virkelig vil elske å få til jul. En klar anbefaling, og en bok som vil glede mange. En sikker julegave, og en av de sterkeste anbefalingene før jul i 2019.

Her finner du boken

Julestjerner - vårt fineste julehefte av Unni Lindell og Anne B. Ragde

Humoristisk og sjarmerende julehefte fra våre to forfatterdronninger. Anbefales til alle fans av Lindell og Ragde, og deg som vil ha et litt annerledes julehefte.

Her finner du heftet

Gileads døtre av Margaret Atwood

Om du elsker serien "The Handmaid's Tale" så må denne leses. Boken er en spenningsroman og følger livet til bl.a. Hannah Bankole/Agnes Jemima som er June Osbornes førstefødte datter. Perfekt til en Handmaid's Tale-elsker.

Her finner du boken

Kniv av Jo Nesbø

Kniv er nummer 12 i serien om Harry Hole av Jo Nesbø. Boken er godt skrevet, og er en aktuell gave både for de som har fulgt serien og for nye lesere. Naturligvis vil noe kontekst mangle dersom man ikke har fulgt serien. Dog viktig å nevne at denne boken kun bør gis til personer man er sikker på at liker krim, da den er sterkt skildret og dermed ikke for alle.

Her finner du boken

Ikke tenk på meg av Tegnehanne

Den nye boken til Tegnehanne er en dagbok i tegneserieform og vi kunne ikke vært mer fornøyd. Her skildrer hun hverdagslivets gleder og sorger så morsomt overdrevent at det er umulig å legge fra seg boka. Den er rett og slett en fornøyelse fra start til slutt.

Her finner du boken

Ritualer av Kristin Hauge

Boken tar for seg en families ritualer, men får deg også til å tenke på at det er viktig å ta vare på hverandre mens vi kan. Anbefales.

Her finner du boken

Ekte kjærlighet

I disse Tinder-tider er det fint å kunne sette seg ned med en bok som denne og lese litt om ekte kjærlighet.

Her finner du boken

Dokumentar og fakta

Mitt liv som mann i likestillingens hjemland av Øystein Stene

En strålende bok som står som en påle. Vil provosere mange, men er verdt for mange å lese. Handler om mannens posisjon i dag.

Her finner du boken

Den ubeboelige planeten av David Wallace-Wells

Viktig bok mtp. dagens klimakrise. Her får du vite alt du trenger om hva som skjer med jorden og hvorfor. Visste du for eksempel at jorden har sine sykluser og at alt har blitt utslettet flere ganger? Det skremmende er at denne gangen skjer det i en mye raskere hastighet. Må leses!

Her finner du boken

Annes julequiz av Anne Gaathaug

En godtepose av en quiz-samling for hele familien. Utmerket som underholdning under familiesammenkomster.

Her finner du boken

Kan alle sjekke kalenderen? av Tusvik, Furuseth, Kristiansen og Wessel-Holst

"Kan alle sjekke kalenderen?» ble elsket fra start til slutt. Denne må alle kvinner lese - morsom og gøyal! Og du trenger heller ikke være superfan av Sigrid, Else, Siri og Benedicte for å like den - anbefales!

Her finner du boken

Krigens arvinger av Nanna Segelcke

Litt krøkkete skrevet noen ganger, men historiene er så sterke at de bør leses. Personlig og fint. Anbefaling.

Her finner du boken

Makeupbibelen av Eveline Karlsen

Makeupbibelen er et must-have for alle sminke- og skjønnhetsinteresserte. Her får du tips og triks til alt fra sminkekoster og hudpleie, til sminke og forskjellige looks. Passer til både13-åringer og 30-åringer. Perfekt gave!

Her finner du boken

What is love av Odd-Magnus Williamson

Odd-Magnus Williamson forteller historier om selvopplevd kjærlighet, og om hvordan kvinner og menn tenker. Morsom og smart, god parforhold-bok!

Her finner du boken

Alt jeg ikke lærte på skolen av Erling Kagge

Erling Kagge deler av sine erfaringer som polfarer og villmann og trekker paralleller til det normale liv. Han deler opp boken i 16 deler der han tar for seg hva som driver han både som en som driver med ekstremsport, men også som familiefar og forfatter.

Her finner du boken

Skikk og bruk - praktisk folkeskikk for moderne mennesker av Sigrid Sollund

Skikk og bruk av Sigrid Sollund er en særdeles moderne og humoristisk vri på skikk og bruk-litteraturen. Selv om det brukes humor i bøttevis, er det allikevel praktiske og nyttige tips Sollund kommer med, da hun gjennomgår alt fra oppførsel i barnedåp til arveoppgjør.

Her finner du boken

Dette kommer til å gjøre vondt av Adam Kay

Veldig morsom bok om livet som lege, og som forfatteren selv sier: "konstant tsunami av kroppsvæske og blodsøl". P.S. Vær forsiktig med å gi i gave til den som allerede er litt skeptisk til leger og sykehus ;)

Her finner du boken

Kamerakuren av Dr. Torkil Færø

Med bakgrunn som lege og fotograf, skildrer han en interessant måte å reflektere på. Boken forklarer hvordan det å ta bilder kan gjøre en lykkeligere, mer kreativ og løsningsorientert.

Her finner du boken

Streik for klimaet av Greta Thunberg

En samling av Greta Thunbergs taler og innlegg. Fin for ungdom, men best for klimaforkjemperen.

Her finner du boken

Oslo - byens historier fortalt gjennom 53 kart av G. T. Steigan

For alle som bor i Oslo er dette årets julegave med supre historier om en by de fleste ikke kjenner godt nok.

Her finner du boken

Livet bare er av Åse Frafjord Johnson

Etter at mannen Per døde, bestemmer Åse seg for å lage en liten Åse-bok. Hun fyller den med ting som gjør henne glad, og bearbeider sorgen på best mulig måte. En bok som gir både håp og inspirasjon, i form av fine tegninger og tekster.

Her finner du boken

Jegere av Reidar Andersen og Espen Søilen

Skal du kjøpe en gave til en jaktglad mann eller kvinne? Denne er perfekt!

Her finner du boken

Trines hverdagsmat av Trine Sandberg

Spennende oppskrifter med mye smak og glede. Anbefales virkelig for de som trenger ny inspirasjon på kjøkkenet. Ble veldig sulten av å se i den.

Her finner du boken

Kokken, bakeren, hun komikeren og mat de elsker av Anne-Kat Hærland, Björn Svensson og Martin Fjeld

Flott kokebok for den som ønsker noe mer enn bare oppskrifter. Her får du også samtaler om mat, enkle tips og historier fra kjøkken, bakeri og scene.

Her finner du boken

Litt kjøtt, mer fisk, mest grønt - en fleksitarianers bekjennelser av Aicha Bouhlou

Smaksrike retter som gir vann i munnen. Som tittelen sier får du en god del grønne retter, litt kjøtt og litt mer fisk. Passer supert til den som ønsker å kutte ned på kjøtt, men trenger inspirasjon til nye retter å lage.

Her finner du boken

Tatt på fersken av Monica Csango

Burgere, sandwicher, pasta, asiatisk, meksikansk, kaker og drinker. Hvis du kun skal kjøpe én kokebok i år, trenger du ikke lete lengre. Gled deg og NYT!

Her finner du boken

Mer eventyrlig oppussing av Halvor Bakke

Glad i både oppussing og hytter? Da er denne boka perfekt. Halvor pusser opp hytter i forskjellige stiler, og her er det inspirasjon i massevis.

Her finner du boken

Norske utedoer av Thor Gotaas og Roar Vingelsgaard

Morsom bok med masse spennende fakta. Hvem visste at et samfunns utvikling var så nær knyttet til doens utvikling? Artig og bra skrevet. Er på 250 sider så spørs om det kan bli litt mye utedo. Riktignok veldig morsom bok å lese i etapper.

Her finner du boken

Trettifem votter av Maja Karlsson

Fin bok å gi bort til en strikkeglad slektning eller venninne.

Her finner du boken

Som hund og katt av Mari Grydeland

Skal du finne gave til en person som er over gjennomsnittet interessert i hunder eller katter? Denne kjøper du!

Her finner du boken

Barne- og ungdomsbøker

Visste du at barn som blir lest for har et stort fortrinn? Forskning viser at de i snitt har et ordforråd som er 3000 ord større enn de som ikke blir lest for. Det er et stort forsprang med tanke på læring og forståelse av verden.

De utrolige dyrene av Ben Hoare

Den perfekte bokgaven til nysgjerrige barn som liker dyr. Til og med utsiden av boka er en fryd for øyet med illustrasjoner delvis farget i gull og gullkantede boksider. Innsiden byr på faktatekster om 104 forskjellige dyr, akkompagnert med nydelige illustrasjoner. Tekstene er utformet med et enkelt språk, og fremstår som både lærerike og morsomme.

Her finner du boken

Oscar Wildensky og den fantastiske gå-seg-bort-dagen av Maria Lillebo

En sjarmerende bok som 4-åringen kjente seg godt igjen i. Det var veldig spennende med tyvene, og da hun ble spurt om hva som var det morsomste i boka: "Alle sidene!".

Her finner du boken

Julosaurusen av Tom Fletcher

En morsom bok for de som begynner å bli litt større. Super humor blandet med nok jul. En super gave til jul eller til tiden før jul.

Her finner du boken

Snøfall av Hanne Hagerup & Hilde Hagerup

Julevinner. Strålende og super bok!

Her finner du boken

Der Agnes bor av Marit Larsen

Der Agnes bor er en søt bok, med et tema mange barn kan kjenne seg igjen i. 4-åringen syntes det var veldig spennende at de to jentene skulle bli venninner, og likte veldig godt de fantasifulle elementene mot slutten av boka. Boka er akkurat passe kunstnerisk, og speiler på mange måter hvordan et barn ser verden.

Her finner du boken

Minsten nusser av Mervi Lindman

En veldig søt bok, med morsomme illustrasjoner. Testet på en 1,5-åring som er veldig glad i å nusse selv, og boka falt - som forventet - i smak.

Her finner du boken

Syng av Janicke Paus Hellebust

Super bok for barnefamilier som folk vil elske å ha med i senga når små skal sove. Fine tegninger og kjente sanger.

Her finner du boken

Hvordan lager man en baby av Anna Fiske

En pedagogisk og ufarlig fremstilling av hvordan en baby lages, fra unnfangelse til fødsel. Tegningene er naive og humoristiske, og forklarer alt det et barn måtte lure på angående temaet. Noen av sidene er kanskje litt flaue å lese for foreldrene, men ikke mer enn at man tåler det. Boka går rett på sak, og forteller det slik det er.

Her finner du boken

Harry Potter og Ildbegeret illustrert av J. K. Rowling

Som de andre bøkene i den illustrerte serien av Harry Potter-bøker, er denne helt nydelig. Et must for Harry Potter-fans.

Her finner du boken

Lik meg av Anne Wisløff

Denne boken bygger på NRKs serie med samme navn om utfrysing og mobbing. Boken er skrevet akkurat som en dagbok, der man følger en jente i 7.klasse som skildrer utfordringene i livet sitt. Gjennom jenta sine opplevelser får leseren mer innblikk i utfordringer ungdom møter på i puberteten og sosial utvikling.

Her finner du boken

Helt sant! Utrolige hendelser fra verdenshistorien av Tarje Holtvedt og Åshild Skadberg

En godt skrevet bok med mye artig fakta og nyttig info. Veldig fin å gi til et nysgjerrig barn som vil lære om historie og fakta.

Her finner du boken

#Vågåvære av Helsesista

Denne boken er like mye til foreldre som til ungdommen. Helsesista, hele Norges helsesøster, tar opp forskjellige temaer om tanker og følelser, og kropp og kjønn, med spørsmål og svar fra ungdommer.

Her finner du boken

Faglitteratur

Presentasjonsteknikk av Karla Smith

En lettlest bok om hvordan man skal holde en presentasjon. Fine tips som er enkelt å huske. Anbefales til den som ønsker å bli bedre i å holde foredrag.

Her finner du boken