Det kan være en utfordring å kjøpe gave til barn - enten du er bestemor, forelder, tante, onkel eller bestefar. I denne julegaveguiden gir vi deg derfor våre beste tips til julegaver til barna.

Et Legosett gir timesvis med glede, og er en perfekt julegave til barna som har alt. Det første vi skal innom vil sannsynligvis være stas for de voksne også, i alle fall de som har vokst opp med en viss sjarmerende rørlegger.

Lego Supermario

Årets desidert største Legonyhet, er Lego Supermario. Ja, du leste riktig - Supermario, bare i fysisk Legovariant! Her tjener du virtuelle mynter ved å flytte Lego Mario fra startrøret til målstangen via roterende plattformer, og LCD-skjermer og høyttalere gir umiddelbar respons.

Her finner du startbanen til Lego Supermario.

Husk å sjekke alderen på Legosettet du kjøper, så du kjøper til riktig aldersgruppe. Det er ikke så gøy med Lego som er alt for vanskelig, og for lett kan gjerne bli kjedelig.

Frost-Lego

Frost 2-produktene er fortsatt i vinden, og nå som filmen er enda lettere tilgjengelig på streaming får garantert disse en ny boost. Elsas magiske isslott kommer helt sikkert til å ligge under mange norske juletrær i år.

Andre populære Legosett, er Ninjago, slik som denne tøffe varianten, eller Lego Star Wars.

Gaver fra Forskerfabrikken

Har du lyst til å gi julegaver litt utenom det vanlige i år - gaver som får barna til å bruke hodet og som gjør læring gøy? Hos Forskerfabrikken finner du en mengde spennende og lærerike julegaver innen temaer som blant annet astronomi, dinosaurer, eksperimenter og geologi.

Dette er populære gaver som kan være vanskelig å finne i leketøysbutikkene.

Dette mikroskopet for nybegynnere fra Forskerfabrikken er på tilbud nå.

Les også: Er dette drømmebilen for barn?

Popkornmaskin

De aller fleste barn elsker popkorn, og popper du det selv i maskin er det fullt mulig å lage popkornet sunt på en enkel måte. Maskina fra Severin er enkel å bruke, og gir deilige ferske popkorn på null komma niks. Garantert en populær julegave.

Her finner du herligheten.

Hodetelefoner

Når barna skal spille spill, er det en fordel for både små og store om det gjøres med et headset. Med et kult headset blir også opplevelsen enda morsommere!

Razer Kraken V3 Green Gaming-headset er et av de beste alternativene vi har funnet til gaming. Lyden er rå, hodetelefonene ser kule ut, og prisen på 999 er ikke avskrekkende.

Her får du tak i hodetelefonene.

Er du ute etter hodetelefoner til små barn, kan Jlab Jbuddies være det du ser etter. Dette er supert til de mindre barna, og de er av såpass god kvalitet at prisen ikke er til å tro.

Her finner du hodetelefonene for barn.

Airpods Pro

For litt større barn er gjerne Airpods Pro det som står øverst på ønskelista når det kommer til headset.

Her kjøper du de populære pluggene.

STIX veggpynt

Har du kreative barn, er det viktig å bygge oppunder dette. Og hva er vel bedre enn en julegave som gjør nettopp det? Med disse stilige brikkene kan barna skape fantasifulle kunstverk og stolt vise dem frem på veggene. Veggpynten STIX består av selvheftende brikker i forskjellige farger som kan settes sammen til kule mønstre og morsomme motiver.

Her finner du pynten.

Vindfleece

En vindfleecejakke er genialt til de små. Jakka er myk og god, holder barna varme, og beskytter mot vind. Med en slik er barna klare for eventyr og lek! Perfekt som ytterste lag høst og vår, og mellomlag om vinteren.

Her finner du vindfleece fra merket Kuling.

Nettbrett fra Huawei

Dere har kanskje allerede en iPad eller et annet nettbrett i familien, men har dere ikke en egen til barna er dette en lur investering - og ikke minst en garantert populær julegave. Slutt på slossing om nettbrettet!

Her finner du det

Fluffy Slime

Slimtrenden er kommet for å bli. Det er selvsagt ikke egnet for barn under tre år, men kjempemorsomt for de over. Barn elsker jo å ha noe å pille på, og denne er bare veldig elastisk og formbar.

Her finner du det morsomme slimet.

Gravemaskin

Det er ikke få små som elsker gravemaskiner. Dette kan du styre, så her er det bare å grave i vei. Den perfekte gaven til barna som liker maskiner.

Her finner du gravemaskina.

Barbie

Barbie er fortsatt like populær som da vi selv var små. For å glede en liten barbiefan, er både prinsessebarbien fra bildet over og Barbies Drømmehus gode valg.

Elegant gaveboks til de aller minste

Det finnes mye søtt å gi bort til spedbarn. Dette gavesettet inneholder en sutteklut, en ball med rangle og et par tøfler. En koselig og søt gave til de aller, aller minste.

Her finner du settet.

Balansesykkel

En balansesykkel er helt genialt, da det lærer barna nettopp balanse på en overlegen måte. Øver barnet på balansesykkel, kan mest sannsynlig støttehjulene droppes helt når det er tid for å lære vanlig sykkel.

Her finner du balansesykkel fra Stoy.

Tipitelt fra Bloomingville

Tipitelt har eksplodert i popularitet de siste årene, og det ikke vanskelig å skjønne hvorfor barna elsker de søte teltene. Her kan man lage sin egen hule, og kose seg med alt fra boklesing til lek med bamser og dukker.

Dette er i tillegg pent å se på, noe foreldrene gjerne setter pris på.

Vil du ha en helt annen type telt, kan du ta en titt på dette runde teltet med stjerner på.

Barnebøker

Spennende barnebøker slår aldri feil. Se stor oversikt over barnebøker her.

Bildet over er fra boka Brillebjørn blir henta i barnehagen.