Julekalender er ikke lenger noe du raskt tar med deg fra en lokal dagligvarebutikk. Adventskalendere i 2021 er særdeles fine sjokoladekalendere fra de aller beste sjokolademakerne i Norge og verden, det er skjønnhetsjulekalendere som har innhold fra de beste merkene som finnes og det er julekalendere for barn med veldig høy kvalitet.

For å kunne guide deg i denne jungelen av julekalendere har vi testet for å kunne fortelle deg hvilken julekalender som er best i test.

Testen ble gjennomført på Hotel Bristol i Oslo, og julegensere og pysjer fikk vi fra Sillysanta.

Slik testet vi julekalendere

Julekalenderne i denne testen er utvalgt av oss som jobber med shoppingtips i Nettavisen. Noen er kjøpt, noen har vi fått av leverandører og noen har vi hentet ut fra vår egen nettbutikk. Dette vil du se under hver kalender.

Alle kalenderne ble åpnet, innholdet testet og spist, og kvaliteten på innpakning, innhold og julestemningen vurdert. Du kan se mer i videoen over. Alle karakterene er satt samlet av testerne.

Best i test julekalender 2021

Under er de seks kalenderne vi ga best karakter.

Lyko har 3 kalendere: 24K, Skinderella og Man-datories

Pris: 2499 kr, 799 kr og 599 kr
Oppgitt verdi: 9800 kr, 4400 kr og 3400 kr
Kjøpt hos og fått av Lyko (alle er utsolgt)

+ Du får utrolig mye for pengene i alle tre kalenderne.
- Lyko har laget alt for få av kalenderne sine i år.

Lyko har virkelig overgått seg selv når det gjelder kalendere i år. Med deres store Lyko 24K-kalender, er de på nivå med internasjonale skjønnhetsbutikker. Ja, prisen er høy men du får så utrolig mye for pengene. Og det er gode kvalitetsprodukter og merkevarer man nesten kan drømme om å ha råd til. Denne ble dessverre utsolgt på under 1 time. Man-datories for menn inneholdt kvalitetsprodukter i stor størrelse til en lav pris. Det var stor variasjon i produktene og passer for mange menn. Dessverre ble også denne utsolgt etter et par dager.

Skinderella inneholder en herlig blanding av 24 fine produkter innen hudpleie og sminke. Nøye utvalgt og noe for alle. Både store og mindre størrelser. En god nummer to om du ikke rakk å kjøpe 24K-kalenderen eller at den er i dyreste laget. Vi er virkelig imponert over alle tre.

Her finner du lese om kalenderne og kjøpe Skinderella

Sverre Sætre juletre

Pris: 1175,-
Fra Nettavisens Nettbutikk (utsolgt)

+ Et nydelig juletre som pynter opp. Muligens noe av verdens beste sjokolade.
- Koster en del.

Dette er en julekalender vi har tatt inn i vår egen nettbutikk, og det kan muligens virke rart at vi selv gir den en så høy karakter. Det er ikke rart i det hele tatt. Her får du konfektbiter som får vanlig konfekt til å virke som en vraket Lada på bilshow. Det er ellevilt godt, alt fra biten som smaker som verdens beste julegrøt til det som må være verdens beste sjokolade den 24. desember. Skal vi legge på oss av noe så er det denne sjokoladen.

Her kan du kjøpe din egen

Vitenkalenderen

Vi har vært så heldige og fått tilsendt Vitenkalenderen for 2021, til stor gleder for alle nerdene på kontoret (les: meg og én annen kollega). Gjennom instruksjonsvideoer veileder Andreas deg gjennom lukene og man får en smakebit av hvor gøy og viktig fysikk er!

Eksperimentene i denne kalenderen er primært ment for barn, men klarer like mye å engasjere oss voksne. Oppgavene er tilsynelatende ekle, men du må regne med å prøve et par ganger før du får det til. Et hett tips er å gå til innkjøp av en god limstift - du vil forstå hva jeg mener når du kommer så langt. Skru på tålmodigheten, ta med læringsiveren og ha det gøy med å lære fysikk i praksis.

Det er ikke mye igjen av året, men dersom du vil sikre deg tittelen «årets mor/far/onkel/tante» så er dette kalenderen du gir bort til et barn du er ekstra glad i.

Lego Harry Potter

Pris: 399 kroner
Kjøpt hos LEGO

+ LEGO med høy kvalitet. Blir et spill til slutt.
- Du må vente helt til den 24. desember med å spille

Det er ingen tvil om at LEGO-kalenderne er gode hvert eneste år, men samtidig har de også vært litt like i mange år. Litt av det samme, og det har selvfølgelig vært bra. Overraskelsen var stor, i positiv forstand, da vi åpnet denne kalenderen med Harry Potter-tema i år. Her blir det til slutt et morsomt brettspill! Perfekt for ventetiden på 24 .desember. Selve innholdet i kalenderen er også morsomt for alle som har lest bøkene eller sett filmene.

Her finner du kalenderen

Molton Brown

Pris: 2 300kr
Kjøpt hos Steen & Strøm men her kan du også få tak i den

+ Kvalitetsinnhold, veldig fine produkter
- Det er kun ett merke, selv om det er noe alle kan bruke.

Dette er en veldig vakker og stor kalender med særdeles fine ting. Kvalitet i både innpakning og innhold. Molton Brown er såpeprodukter som du faktisk bruker, og her får du størrelser som er perfekt for å prøve og for å ta med på tur. En kalender som passer for mange, og selv med høy pris er den verdt det.

Her finner du den

Rituals Advent Deluxe

Pris: 980 kr
Oppgitt verdi: 1630 kr
Kjøpt hos Rituals (utsolgt)

+ Vakker by som er lett å montere med lys, supre produkter.
- Tar litt plass, koster en del.

Denne adventsbyen er veldig vakker, og vil pynte opp de fleste hjem i tiden før jul. Meget fine produkter som passer for begge kjønn, og det er dermed en fin kalender å kjøpe for et par som vil dele. Produktene har brede bruksområder, og det er lite eller ingenting som bommer i produktutvalget her.

Her finner du den

Voluspa

Pris: 1749 kr
Oppgitt verdi: Ikke oppgitt, men har regnet oss frem til ca. 2588 kr.
Fått av Blivakker (utsolgt) men her kan du også få tak i den (på tilbud 15.nov)

+ Utrolig fin og vakker kalender.
- Litt høy pris og kun 12 dager.

Det første vi la merke til med denne er selve innpakningen. Utrolig gjennomført og luksuriøs kalender. Den ser helt fantastisk ut. En av de aller peneste kalenderne vi testet. Kalenderen inneholder 12 duftlys i 73 gram og en veketrimmer i gull som vi oppdaget i en "hemmelig luke" etter at vi hadde tatt bildene.

Hvert lys har en brennetid på 25 timer, kommer fra deres Japonica-kolleksjon og dufter helt magisk. Dette er en kalender for spesielt interesserte, men om du er glad i Voluspa så vil du absolutt ikke bli skuffet. Det ble ikke vi. Den eneste grunnen til at denne ikke får 10/10 er prisen.

Her får du tak i kalenderen

Gode kjøp julekalender 2021

Under har vi samlet julekalenderne som vi mener er veldig gode kjøp i tillegg til de adventskalenderne som er best i test.

Barbie Fairytale 9/10

Pris: 399 kr
Fått av Norli (utsolgt) men her kan du også få tak i den
Testet av jente 8 år

+ Stor variasjon, og gøy at dukken bygges opp med nye ting og klær fram til jul.
- Altfor mye plast og vanskelig å få ut lekene.

Første luke inneholder Barbie-dukken, som du kan kle opp hver dag fram til jul. I tillegg får dukken tilbehør og dyr.

- Luke én er jo den beste! Barbie kommer først, den kunne jeg jo ventet på til sist, for det er jo den man gleder seg til. Men nå ble jeg glad. Og så har den vinger. Og den har hund!

Dette er “drømmekalenderen” for jenter og gutter i alderen 6-10 år, som liker dukker og småting. Mye å leke med, og mye ulikt.

Her kan du kjøpe den

LEGO Friends

Fått av Norli
Testet av jente 8 år

+ Mye småstasj, som jenter i alderen 6-10 år elsker. Altså hjelmer, klær, møbler - mye variasjon av tilbehør til figurene.
- For mye plast. Må Legoen pakkes inn i så mange små poser?

For en 8-åring er Halloween, bursdag og jul topp tre dager i året - selvsagt. Så når hun får en julekalender som handler om akkurat feiring av jul, er det midt i blinken. Kalenderen inneholder en venninnegjeng som feirer jul, og pakker opp gaver. Enkelt og greit, men når innholdet er både gaver, valper og katt så treffer det godt.

Her kan du kjøpe den.

Lego Star Wars 9/10

Pris: 299 kr
Kjøpt hos Outland (utsolgt) men finnes også her
Testet av jente 8 år

+ Julekledd Mandalorianer og Baby Yoda. Stor variasjon og mye å bygge. Fonuftig pris.
- Litt for få figurer.

Julekalender for fans av Star Wars: The Mandalorian. Stor variasjon i alt fra figurer, fartøy, våpen og tilbehør.

- Jeg liker Star Wars fordi det er gøy og spennende å se på. Lego-figurene var morsomme og elsker at jeg kan ta av maskene. Favoritten er Baby Yoda, og at den kan tas av og på. Det er ingenting dårlig med denne. Alt er gøy. Det er gøy å bygge.

Her kan du kjøpe kalenderen

Summerbird Chiffoniere julekalender 9/10

Pris: 699 kr
Fra vår egen nettbutikk

+ Veldig god sjokolade. To biter, innpakket i hver skuff. God kvalitet på kalenderen.
- Den blir tom? Har også en grei pris, men det er det jo verdt

Summerbirds store kalender var sjefens store favoritt, og det var grunnen til at vi tok den inn i vår egen nettbutikk. En innertier av en sjokoladekalender som både ser stilig ut, og hvor innholdet står til innpakningen. Vi er selvfølgelig særdeles subjektive, men dette er veldig bra. Liker du virkelig god sjokolade så liker du denne kalenderen, så enkelt er det.

Her finner du kalenderen

Summerbird voksen liten 8/10

Pris: 349 kr
Fra vår egen nettbutikk

+ Veldig gode sjokolade
- Mangler de aller beste bitene (sommerfuglene) som kalenderen over har

En av de aller beste spiselige kalenderne for deg som setter pris på gode ting. Prisen gjør også at denne egner seg til å gi bort til noen man er glad i. Inneholder 12 forskjellige biter så du får smakt mye forskjellig sjokolade.

Her kan du kjøpe kalenderen

The Body Shop 8/10

Pris: 1998 kr
Oppgitt verdi: 3254 kr
Fått av The Body Shop
Karakter 8/10

+ Fullstørrelse på veldig mye. Fint design, likte måten den ble åpnet på. Fine skuffer med produktene. 25 «luker».
- Ikke de aller mest spennende produktene i verden, om du ikke er fan av The Body Shops produkter (men det er du nok om du kjøper denne).

The Body Shops kalender er skikkelig stemningsfull, med koselige pappfigurer som spretter opp når du åpner kalenderen. Liker du The Body Shops produkter, vil du like denne kalenderen som nesten bare har fullstørrelseprodukter. Her er det julestemning fra du åpner kalenderen, til du er ferdig den 25. (!) desember.
Karakter 8/10

Her finner du kalenderen.

Blush 8/10

Pris: 1399 kr
Oppgitt verdi: 4500 kr
Fått av Nordicfeel

+ Store og gode produkter.
- litt kjedelig design som ikke er så "julete".

Denne kalenderen inneholder veldig mange store produkter fra kjente merker og du får med et variert utvalg av hudpleie, sminke, parfyme og hårpleie. Alle produktene i denne kalenderen vil med stor sannsynlighet bli satt pris på!

Du finner den her

Lindt 8/10

Pris: 229 kr
Fra vår egen nettbutikk (utsolgt)

+ Høy kvalitet på sjokolade og mange klasser over de vanlige sjokoladekalenderne.
- Kun miniutgaver av de deilige kulene.

Den klassiske adventskalenderen til Lindt er fylt med velsmakende sjokolader av høy kvalitet. Du kan nyte hele syv forskjellige typer med godbiter. Kalenderen passer både for store og små som vil ha en gave hver dag i desember. Denne ble tidligere solgt i Oslo sentrum, men er nå Lindt vanskeligere å få tak i siden butikken der ble lagt ned for noen år siden. Vi elsker rett og slett Lindt-sjokoladen.

Du finner den her

Advent for alle 9/10

Pris: 79 kr
Fra vår egen nettbutikk

+ Fantastisk konsept.
- Kalenderen kunne vært litt større.

Denne kalenderen er unik og har et helt fantastisk konsept. Du vippser inn et valgfritt beløp som fordeles likt utover 24 veldedige organisasjoner. Hver luke skjuler en organisasjon og et eksempel på hva din donasjon skal brukes til. Rett og slett et genialt konsept!

Det er også et pluss at man kan gi kalenderen i gave med ferdig utfylt donasjon. Vi anbefaler kalenderen, og den gir en god følelse hver dag fordi man bidrar til en bedre verden.

Her finner du kalenderen

Nordicfeel 8/10

Pris: 1399 kr
Oppgitt verdi: 4625 kr
Fått av Nordicfeel (utsolgt)

+ Mye utvalg og dyre produkter.
- Vanskelig å lete frem numrene på posene.

Denne kalenderen gleder man seg skikkelig til. Den bugner av Nordicfeels favorittprodukter fra kjente produkter som Sol De Janeiro, Clinique, Clarins og mange flere overraskelser. Disse åpnes enkelt i silkeposer, hvor alle er pakket inn i en lilla, stor bag.

Her får du tak i kalenderen

Rituals the Ritual of Advent 2D 8/10

Pris: 650 kr
Oppgitt verdi: 1305 kr
Kjøpt hos Fredrik & Louisa (utsolgt) og utsolgt alle steder

+ Gode og varierte produkter som passer til begge kjønn, fin størrelse på de fleste produktene.
- Muligens litt vanskelig å få ut noen av produktene, men fant raskt en god teknikk.

Rituals inneholder veldig mange deilige produkter som kan brukes av både han og henne. Utvalget i kalenderen er variert og alt dufter utrolig godt! Her får du produkter som kan brukes i dusjen, på badet, på rommet og i stua - mye god variasjon med andre ord. I tillegg kan man ikke si noe annet enn at designet på kalenderen er nydelig og veldig innbydende.

Du finner kalenderen her

Sverre Sætre liten 9/10

Pris: 549 kr
Fra vår egen nettbutikk (utsolgt)

+ Meget gode og varierte smaker.
- Vi vil ha mer.

Sverre Sætre vet definitivt hva han holder på med. Den lille lekre boken med 24 luker inneholder smaker som overgår alt du har drømt om. Med smaker som sisselrot, tindved, jordbær, lakris og havsalt vil forventingene garantert innfris når du legger sjokoladebiten på tungen.

Her får du tak i den smakfulle kalenderen (utsolgt)

Forskerfabrikken 8/10

Her kan du lese hele vår test av Forskerfabrikken

+ Mange forskjellige ting å gjøre, samt annen moro.
- Enkelte eksperimenter krever litt vel mye vokseninnsats.

Denne kalenderen var den første vi testet i år, og er en klassiker. Du får en kalender her som gjør barna (og voksne) smartere. Et lite eksperiment i hver luke, og veldig mye moro for pengene. Klart anbefalt.

Her finner du den

ASOS Mann 8/10

Pris: 629 kr
Oppgitt verdi: Ca. 2000 kr
Kjøpt hos ASOS (utsolgt)

+ Har veldig gode produkter i fullstørrelser i en lekker boks.
- Kun 12 dager.

Dette er en super adventskalender med 12 veldig gode produkter. Den er i en lekker pakke, med bokser som er kule. Litt lite julestemning kan være et ankepunkt, men det som kanskje er mest irriterende er at den allerede nå er utsolgt. Produktene er av den typen som passer for alle menn, og vi er allerede nå litt nedslått over at vi ikke får tak i denne selv.

Det er bare å bokmerke Asos her for 2022 allerede nå

Hot Wheels 8/10

Pris: 499 kr
Fått av: Norli

+ En kalender spekket med biler og stunt-ting til biler.
- Noen få luker vil være skuffende.

Dette er en kalender vi var litt skeptiske til. Mest fordi vi hadde vært borti bilkalendere før, men vi ble veldig overbevist. Vår unge testperson elsket snøskuffer og annet utstyr til de 8 bilene som var med, samt julepynten og hoppet. Skal du kjøpe kalender til et barn som liker biler er dette valget ditt.

Her finner du den

Schleich Farm World 2021 8/10

Pris: 399 kr
Fått av Norli

+ Kvalitetsleker med fint tema.
- Noen luker har veldig små ting.

Dette er virkelig kvalitetsleker, og her får du noe som vil vare år etter år. En utrolig fin kalender som har mange fine dyr. Det som er med i tillegg varierer fra veldig bra til veldig lite. Alt i alt en super kalender for barnet som liker å leke med dyr, og kvalitet er det i hvert fall.

Her finner du dem

Schleich Horse Club 8/10

Pris: 399

Fått av Extra-leker

+ God kvalitet på lekene, mange fine dyr.

- Noen av lukene hadde litt vel små ting.

Kalenderen ble testet av en 6-åring og en på 3,5. Begge var svært ivrige, og kastet seg over de fine dyrene som kom ut av lukene. Det var heller ikke bare dyrene som var stas, en rosa utstyrskasse var blant de mest populære tingene som fulgte med (man kunne tross alt putte ting i den og lukke den).

Nå ble alt åpnet på en gang, og det kan jo hende det vil være litt mer skuffende med bare en liten tøygrime når man åpner kun én luke hver dag. Men alt i alt, en super kalender som anbefales på det varmeste - spesielt om barna liker hester så klart.

Her finner du den.

Lego City 7/10

Pris: 270 kr
Fått av Norli

+ Veldig klassisk Lego og fine figurer
- Noe litt for vanskelig å bygge og litt sprikende tema

Dette er klassikeren fra Lego, og den begynner kanskje å bli litt sliten? Det er veldig gøy med figurene med juletema, men noen av de små settene om du vil bak hver luke er ikke like lette å bygge. Den bommer derfor litt på målgruppen, men uansett er dette en veldig god kalender. Herlig med Lego hver eneste dag.

Her kan du kjøpe kalenderen

Winter Wonderland 8/10

Pris: 299 kr
Fått av Coolstuff (utsolgt)
Testet av jente 7 år

+ Kjempefint design på kalender. Stor variasjon og alt barnet trenger til hjemmespa.
- Noen få ting som ikke er like moro for barn. Som såpestykke.

Superfin og kreativ kalender, sier testperson.

Hun liker spesielt godt at alt er laget for barn, og tilpasset barn. Nå blir det mye mer morsomt å gå på badet, med alle overraskelsene som var i kalenderen. Familien gir pluss for produkter, som neglesaks, som er beregnet for barnehender.

Her kan du kjøpe kalenderen

Paw Patrol adventskalender

Pris: 499
Fått av Norli
Testet av gutt 3,5 år (og jente 6 år)

+ Fine leker, god kvalitet
- Vanskelig å åpne lukene, pappen ble fort ødelagt

Hovedtesteren på 3,5 år ble fra seg av begeistring da han skulle teste Paw Patrol-kalenderen. Han sleit med å åpne lukene siden pappen og plasten bak så ut til å være plassert litt feil (fikk ikke tak i lekene), men regner med at dette var en forskyving som har skjedd i frakt og ikke gjelder alle kalenderne.

Både han og storesøster på 6 år synes lekene var supre, og de var av god kvalitet. Det var morsomme ting bak hver luke, så dette vil helt sikkert glede en hver fan av de små valpene.

Her kan du kjøpe kalenderen.

Summerbird barn 7/10

Pris: 299 kr
Fra vår egen nettbutikk

+ God sjokolade til fin pris.
- Ikke for de aller minste.

De fleste barn liker sjokolade og kalenderen fra Summerbird er spennende og har åtte fantastiske smaker. Her er det Landgrisen med marsipan, juletreet med kokos, melkeplater og hvit sjokolade som gjør at ingen barn vil savne vingummikalenderen til Haribo. Blir litt for avansert for de aller minste.

Her kan du kjøpe kalenderen

Julekalenderne for deg som liker noe spesielt ekstra godt

Dette er julekalendere for de som liker et spesielt merke, en godteritype eller en leke spesielt godt. De er så gode at vi kan anbefale dem til fans, men de er ikke de helt beste uansett hva du måtte like fra før av.

Estate Coffee 8/10

Pris: 399 kr
Fått av Coolstuff

+ 12 forskjellige smaker gir god variasjon
- Liker du kun bålkaffe er ikke dette noe for deg

Spennende og morsom kalender fra Estate Coffee. Lekker innpakning gir kalenderen et eksklusivt preg. Masse gode smaker og selvfølgelig de tradisjonelle lungo og espresso-variantene. Etter en kopp kaffe fra denne kalenderen trenger du ikke være George Clooney for å føle deg lekker.

Her kan du kjøpe kalenderen

Playmobil Back to the Future 7/10

Pris: 519 kr
Fått av: Extra-Leker

+ Mye leker i mange luker. Morsomme filmsituasjoner.
- Litt for koblet opp mot at du skal ha en Playmobil DeLorean

Skal vi tro vår tester var denne kalenderen både råkul, tøff og fin. For foreldreenhetene som var med på testen var det morsomt tilbakeblikk på Tilbake til Fremtiden (III). Fem personer, en hest og mye gøy. For den som liker Playmobil og Tilbake til Framtiden er dette veldig morsomt og bra.

Her kan du kjøpe kalenderen

Pop a Ball 5/10

Pris: 599 kr
Fått av Coolstuff

+ Nytt og spennende konsept.
- Syntetisk smak.

Denne kalenderen fikk frem nysgjerrigheten hos samtlige. Selve konseptet med bobler og glitrende pulver til drikke var ukjent for de fleste, og spenningen var dermed stor. Kalenderen består av mange ulike smaker, men konsistensen og den syntetiske smaken var gjennomgående i de fleste luker.

Kalenderen er ikke en klassisk julekalender. Den inneholder 12 luker og er ment til å åpnes fra Christmas Day og frem til 5. januar. Et pluss er at nyttårsaften (luke 7) er beregnet for 14 glass med et spennende, glitrende pulver.

Det er også et pluss at det følger med pappsugerør i kalenderen, selv om det var litt vanskelig å få dem ut av esken. Produktet kan brukes i forskjellig drikke - til og med i yoghurt - selv om det ikke høres spesielt fristende ut.

Her finner du kalenderen

Benefit 5/10

Pris: 715 kr
Oppgitt verdi: 1 567 kr
Kjøpt hos Kicks

+ Søt eske som tar lite plass.
- Kun 12 luker.

Denne kalenderen inneholder tolv små skjønnhetsprodukter. Innpakningen er praktisk og tar lite plass. Et minus er at noen av produktene føles som testere, og ikke fullverdige produkter. Det trekker også ned at det kun er tolv luker i kalenderen.

Denne kalenderen passer best til ungdom som er opptatt av sminke og skjønnhet. Selv om produktene er små i størrelsen, så er de av god kvalitet. Det er også et pluss at det er variert innhold med ulik type sminke og noe hudpleieprodukter.

Her finner du kalenderen

Eleven 7/10

Pris: 1299
Angitt verdi: 4008
Fått av Nordicfeel (25 % rabatt 15. nov)

+ Gode produkter.
- Litt kjedelig design.

Denne kalenderen er veldig lik Blush sin kalender nevnt lengre oppe i artikkelen. Du finner en del av de sammen merkene, men til forskjell fra Blush sin kalender som jeg personlig ble veldig begeistret for, gjenkjenner jeg mange av produktene fra Eleven fra mamma sitt sminkeskap. Det får hvert fall meg til å tenke at disse produktene kanskje er ment for litt eldre kvinner. Ingen ting i veien for det - her var det mange gode produkter!

Her finner du kalenderen

Linda Johansen: Lindas julekalender deluxe 8/10

Pris: 2990 kr
Oppgitt verdi: 7353
Fått av Linda Johansen

+ Flere full size produkter, fin variasjon i produktene.

- Noe dyr.

Linda Johansens julekalender kommer i år i to versjoner, Classic og Deluxe. Vi har testet deluxe-versjonen, som inneholder blant annet 8 full size-produkter, 2 nyheter og 4 limited edition produkter, i tillegg til ulike mindre produkter. Classic har en lavere pris, og inneholder 2 full size-produkter, 1 nyhet og 6 limited edition produkter.

Er du fan av Linda Johansens hudpleie, er dette uten tvil en kalender du vil like. Den er også ypperlig om du har lyst på en skikkelig introduksjon til merket, ettersom du får prøvd mye forskjellig. På nettsidene er det markert til å passe fra 25 + og oppover, men vi tror 35 + vil ha mest glede av denne.

Her kan du kjøpe kalenderen.

Filorga 6/10

Pris: 1455 kr
Oppgitt verdi: 2300 kr
Kjøpt hos Lyko

+ Et godt utvalg av produkter med fokus på hudens cellefornyelse.
- Flere produkter i reisestørrelser.

Filorga ble startet i 1978 av en fransk lege som er lidenskapelig opptatt av hudens cellefornyelse. Det franske hudpleiemerket tilbyr effektive anti-age-løsninger som inneholder mange av de samme ingrediensene som brukes i estetisk medisin. Dette er en luksuriøs kalender fylt opp med dyre produkter. Vi skulle ønske likevel at det var flere produkter i normal størrelse. Kalenderen passer for deg som liker merket Filorga eller deg som ønsker å stimulere hudens cellefornyelse.

Du finner kalenderen her

Lumene 8/10

Pris: 899 kr
Oppgitt verdi: 2500 kr
Kjøpt hos Lyko (utsolgt) men her får du tak i hos annen butikk (utsolgt)

+ God kvalitet på produktene, du får prøve mye forskjellig. Stilren og pen kalender.
- Litt mange små produkter.

Lumene har kvalitetsprodukter, og i kalenderen får du prøve mange av disse. Det er mange kremer, som gjør at du kan finne den som passer best for deg. Du får også noen sminkeprodukter i full størrelse, samt andre hudprodukter i god kvalitet. Ikke kalenderen med aller størst produkter, men du får allikevel prøve mye bra. Prisen er heller ikke avskrekkende.

Her finner du kalenderen

Kicks Skincare 7/10

Pris: 1 499 kr
Oppgitt verdi: 3 851 kr
Kjøpt hos Kicks (utsolgt)

+ Store produkter.
- Ønsker flere kvalitetsprodukter.

Denne kalenderen er solid på mange måter. Den har både en lekker innpakning, samt gode og store produkter. Innholdet er variert og du føler at du får valuta for pengene.

Kalenderen kunne fint ha inneholdt et par skikkelige kvalitetsprodukter til eller hatt en kreativ vri på emballasjen for å virkelig heve seg på skalaen. Alt i alt et godt kjøp, og et stort pluss at kalenderen inneholder mange store produkter.

Her finner du kalenderen

Kicks Makeup 6/10

Pris: 1499 kr
Oppgitt verdi: 3549 kr
Kjøpt hos Kicks

+ Flere veldig kjente produkter.
- Noen litt like produkter (trenger man fire neglelakker?).

Kicks har i år lansert en helt egen sminkekalender med et utvalg av deres egne merker og andre kjente merkevarer. Kalenderen inneholder en del gode produkter, men vi føler likevel at det er noe som mangler. Noen føles litt som «fyll». Inneholder primer fra Smashbox, mascara fra Clinique, parfyme fra Yves Saint Laurent og settingspray fra Urban Decay. Blanding av store og små størrelser.

Her kan du kjøpe kalenderen

Harry Potter 6/10

Pris: 499 kr
Oppgitt verdi: Ikke oppgitt, mest ting du ikke finner andre steder.
Fått av Coolstuff (utsolgt) på lager hos annen butikk her

+ Søte produkter, stor variasjon.
- En del smått, som klistremerker.

For Harry Potter-fans, er dette en super kalender. Den er testet av en 6-åring som nylig har blitt fan, samt to 12-åringer. Utvalget er godt, men noen av tingene er litt små. Flere av tingene er ikke så lett å få tak i andre steder, så alt i alt var det stas.

Her finner du kalenderen.

Lookfantastic 8/10

Pris: 1010 kr
Kjøpt hos Lookfantastic (utsolgt)

+ Stødig design, innpakket i hver luke. Variasjon i merker og produkter.
- Litt mange små produkter og få store overraskelser.

Dette var testvinneren vår for noen år tilbake, og en kalender som alltid er av god kvalitet. Slik er det også i år, men vi ble bittelitt skuffet over innholdet spesielt sammenlignet med de andre på markedet nå. Det betyr ikke at vi mener det ikke er en god kalender, men med tanke på at du nå må betale toll og annet for den så er det enklere å gå for noen andre. En del store oppturer likevel.

Origins 6/10

Pris: 895 kr
Oppgitt verdi: 1091 kr
Kjøpt hos Kicks

+ Fin pakning.
- Litt dyr for 12 produkter.

Denne skriker jul med sin fine forpakning. Enkel å åpne pakkene og det er godt utvalg til tross for at det er kun 12 pakker. Den perfekte pakken til den som liker ansiktsmasker. Du får med blant annet en mini maskebørste og kullmaske. En liten kalender, men bra nok.

Her finner du den

Essie 7/10

Pris: 889 kr
Fått av Blivakker på tilbud

+ Godt utvalg av neglelakker og annet for neglene.
- Kunne gjerne vært med en neglefil også og litt flere forskjellige farger.

Kalenderen inneholder mange neglelakker i flotte farger. Men noen av lakkene er i samme nyanse og kunne gjerne vært byttet ut med litt flere farger. Alt i alt er dette et godt kjøp om du er glad i neglelakker (og Essie) og ting som hører til.

Her kan du kjøpe kalenderen

Sephora 7/10

Pris: 1999 kr
Oppgitt verdi: 4000 kr
Kjøpt hos Sephora (utsolgt)

+ Godt utvalg av forskjellige produkter.
- Mange reisestørrelser.

Denne gledet vi oss kjempemye til å åpne! Stor og fin kalender med 25 overraskelser. Den inneholdt mange kjente merker som Fenty, Anastasia, Benefit, Charlotte Tilbury og flere. Stor variasjon i produktene og den får pluss for mye sminke. Ofte kan det være i overkant av hudprodukter i kalendere med flere merker. Den siste luken inneholder to overraskelser. Vi hadde forventet litt større størrelser til den prisen.

Her kan du kjøpe kalenderen

Yves Saint Laurent 7/10

Pris: 3450 kr
Oppgitt verdi: 4830 kr
Kjøpt hos Kicks

+ Eksklusivt design, god kvalitet på produktene.
- Veldig dyr, mange like eller liknende produkter. Veldig mange røde leppestifter, så det må du nesten like for å like denne kalenderen.

Dette er en eksklusiv kalender, i ekte Yves Saint Laurent-stil. Liker du merket, og spesielt de røde leppestiftene deres, liker du nok denne. Vi synes allikevel at den var litt vel dyr, spesielt med tanke på hvor mye du får i flere av kalenderne som er billigere enn denne. Det ble også litt mye repetisjon i de ulike lukene.

Her finner du kalenderen.

L'Occitane julekalender klassisk 7/10

Pris: 635 kr
Oppgitt verdi: 1093 kr
Kjøpt hos Lyko

+ Flott innpakning og fin variasjon i lukene.
- Kun ett produkt i vanlig størrelse.

Dette er den klassiske kalenderen til franske L'Occitane. Litt mindre og billigere, men samme gode kvalitet fra det bestselgende merket. Denne julekalenderen inneholder de mest populære produktene til kropps-, hår- og hudpleie. Du kan oppdage mange gamle favoritter og nye skatter.

Du finner kalenderen her

No7 7/10

Pris: 799 kr
Fått av No7

+ Stor variasjon i lukene og veldig kult design
- Kun ett merke

Dette var en liten overraskelse vi testet etter den store testen, og dette er rett og slett kalenderen for den som liker No7. Fint design som skiller seg litt ut, og veldig god variasjon i produkter. En fin pakke, og et godt kjøp.

Her finner du kalenderen

Jo Malone - testens dyreste 7/10

Pris: 3970 kr
Oppgitt verdi: 3970 kr
Kjøpt hos Kicks (utsolgt)

+ En kalender som oser av luksus.
- Veldig dyr.

Kalenderen fra Jo Malone er nesten umulig å få tak i. Kun et fåtall var tilgjengelig på Kicks hvor vi fikk tak i den. Den er veldig eksklusiv, og ikke minst - veldig dyr. Om du elsker alle duftene til Jo Malone så er dette en herlig kalender. Parfyme, duftlys, såper og body creme er det du får med. Hvis du ikke er så glad i de spesielle duftene, er det nok flere rimeligere kalendere du ville satt mer pris på.

Her kan du se på kalenderen

Premium julekalender til hund 7/10

Pris: 159 kr
Fått av Lovenorway

+ To biter i hver luke.
- Vanskelig å åpne plasten rundt bitene.

Julekalender til dyr er et morsomt konsept. Hovedpersonen så i alle fall ut til å være fornøyd med kalenderen, og spesielt glad var hun(d) for at hver luke inneholdt to godbiter. Det er også et pluss at det er forskjellige smaker og former på godbitene.

Innpakningen av selve bitene kunne vært løst på en bedre måte. Kalenderen hadde også vært bedre om den inneholdt leker og ting som gav mer variasjon.

Her kan du kjøpe kalenderen

Premium julekalender til katt 4/10

Pris: 159 kr
Fått av Lovenorway

+ At det finnes en egen kalender til katten er gøy i seg selv! Enkel og grei kalender.
- Vanvittig vanskelig å få ut bitene fra plasten. Litt kjedelig at det kun er godisbiter.

Ja, hvordan tester man kalender til en katt? Det foregikk cirka slik: Barna er engasjert, løfter katten foran kalenderen. Den går. Løfter den tilbake. Den går. Men da godbitene ble åpnet så kom den tilbake. Men å åpne godteriet var en liten kamp med saks og krefter, noe klønete og grisete. I tillegg burde kalenderen inneholdt noen små leker, og ikke kun mat. Alt i alt var dette mest gøy for barna da katten ikke var spesielt engasjert i innholdet.

Her kan du kjøpe kalenderen

Ferrero Rocher 6/10

Pris: 299 kr
Fått av Coolstuff (utsolgt)

+ En fin smaksopplevelse for voksne.
- Kun tre varianter som går om igjen.

Her får du den god kjente smaken som er en favorittgodbit for mange. Med Ferrero Rocher-julekalenderen får nedtellingen til jul en ekstra gullkant. Du kan nyte en konfektbit hver eneste dag frem til julaften og hele to biter på selveste julaften.

Du finner den her

Kiehl's 7/10

Pris: 1100 kr
Oppgitt verdi: 2294 kr
Kjøpt hos Fredrik & Louisa

+ Lekker innpakning og variert innhold.
- Noen produkter er litt små.

Ønsker du å skjemme bort deg selv eller en du er glad i med produkter fra Kiehl's er dette den perfekte kalenderen. Flotte produkter til både han og henne med god variasjon og riktig innhold. Alt kvinner vet de trenger og alt menn ikke har peiling på at de trenger.

Her finner du kalenderen

Lakrids by Bülow 7/10

Pris: 495 kr
Fått av Lunehjem

+ Du får en stang med ren slow cooked lakris, og noen av de tradisjonelle smakene. Mulighet for å smake mye nytt.
- Mange litt sære smaker. Mange flere enn før?

Vi hadde høye forhåpninger til Bülow-kalenderen, men ble litt skuffet. Denne var ikke like bra som den har vært før, og hadde litt mye fokus på at det skulle være mange nye, spennende smaker. Vi savnet mer av den tradisjonelle Bülow-lakrisen!

Her finner du kalenderen.

Chili Klaus 7/10

Pris: 599
Fått av: Coolstuff

+ Kjempegod! Spennende kombinasjoner av sterk.
- Too hot to handle.

Dessverre for denne kalenderen havnet den hos testpersonen som har minst toleranse for sterke saker. Likevel dristet jeg meg til å prøve. Selve innholdet var kjempegodt, men tårer, snørr og svette silte av meg. Fra (halvveis) spøk til alvor: Dersom jeg hadde taklet sterke smaker bedre, ville denne fått en toppkarakter av meg. De andre i testpersonene som smakte sa at dette var en skikkelig digg kalender som svidde som den skulle.

Konklusjon: dersom du er glad i sterkt, så er denne en vinner!

Skaff den her

Karamelleriet 8/10

Pris: 429 kr
Fått av Bakeren og Kokken

+ To karameller i hver luke er klasse.
- Litt vanskelig å åpne lukene.

Lekker innpakning på årets kalender fra Karamelleriet. Etter å ha åpnet den første luken blir utfordringen å vente helt til neste dag før du kan gjøre det igjen. God variasjon i smaker og er du glad i karameller er det bare å glede seg til 1. desember.

Her kan du kjøpe kalenderen

Niederegger 7/10

Pris: 449 kr
Fått av Coolstuff

+ Syv forskjellige smaker.
- Litt mye sjokolade i hver bit.

Liker du tyske Niedereggers marsipansjokolade, så liker du denne kalenderen. En klassiker av en sjokoladekalender. Den kunne gjerne hatt enda litt mer variasjon.

Her kan du kjøpe marsipankalenderen

Jentene På Tunet - Lakrislykke 7/10

Pris: 699 kr
Fra egen nettbutikk (utsolgt)

+ God lakrissjokolade av høy kvalitet.
- Litt dyr i forhold til andre spiselige kalendere. Lite «vanlig» lakris.

Jentene på Tunet er gode på konfekt, noe de har tatt med seg til Lakrislykke også. Her er det mye sjokolade med lakrisfyll, så du bør ikke forvente for mye vanlig, ren lakris. En blanding av lakriskonfekt og sjokoladekuler med lakriskjerne. På grunn av prisen fikk ikke denne toppkarakter.

Her finner du kalenderen

Makeup Mekka 7/10

Pris: 599 kr
Oppgitt verdi: 2493 kr
Fått av Makeup Mekka

+ Stilrent, fine farger på make up og øyenskygger, man får mye for pengene.
- Litt mye av produkter man kanskje har.

Makeup Mekkas kalender passer perfekt for dem med tenåringsjenter i hus. Her får du mange fine produkter i flotte farger som tenåringen hjemme garantert vil bli glad for! Kalenderen inneholder alt en nybegynner trenger av sminke. Til og med en sminkemappe, koster og hårbånd til å holde håret borte når du sminker deg. To øyenskyggepalett i både matte og glitrende farger. Mye for pengene og i stor størrelse. NB. kalenderen kommer ikke ferdig innpakket, så jobben med å pakke inn gavene må du gjøre selv. Gaveposer og nummererte klistremerker følger med. Et stort pluss at produktene er cruelty free.

Her kan du kjøpe den

Haupt Lakris 6/10

Pris: 499 kr
Fra vår egen nettbutikk

+ Kult design, morsomme smaker, miljøvennlig at den er laget i papp.
- Paper cuts. Mange paper cuts!

Denne kalenderen var veldig kul og morsom, men for min del forsvant mye av lakris-opplevelsen i et sammensurium av smaker. Dette er derfor kalenderen for deg som er ute etter en annerledes lakrisopplevelse.

Her finner du kalenderen

Baileys XL 5/10

Pris: 399 kr
Fått av Coolstuff

+ Liker du Baileys liker du denne.
- Trøffelkulene med Irish Cream er ingen personlig favoritt.

For de som er glade i Baileys er denne kalenderen midt i blinken. Sjokolade og likør er den ultimate kombinasjonen for mange, og her får du det i rikt monn. Når de runder av med en diger sjokoladeplate i luke 24 er det en perfekt forrett til julemiddagen.

Her kan du kjøpe forretten

Haribo 6/10

Pris: 144 kroner
Kjøpt hos Normal

+ Mange poser som barn vil like, og noen få andre ting.
- Litt like smaker.

Du vet omtrent hva du får i denne Haribo-kalenderen. Mange små poser med godteri, og noen få andre ting. Enkelt og greit. Har du en Haribo-fan så er dette et godt valg.

Kinder 6/10

Pris: 169 kroner
Kjøpt hos Europris

+ To kinderegg, masse varianter av Kinder-greier, veldig fint hus.
- Noen luker blir litt små?

Dette fine julehuset er en vinner for alle som elsker Kinder. Det mangler kanskje bittelitt på julestemningen utover huset, men det går greit. Huset er veldig fint. Prisen er grei, men det er jo billigere å kjøpe sjokoladen som Kinderegg og ikke i en kalender...

Europris godtekalender 7/10

Pris: 99,50

+ Mye forskjellig godteri, og mye for pengene.
- Ikke alle vil like alt.

Dette var kanskje testens største overraskelse. Vi hadde nemlig denne i 2020, og den var da full med ok godteri slik vi kjenner det fra Sverige. Nå i 2021 er den oppgradert med julegodteri, og veldig gode versjoner. Et særdeles godt kjøp for godtegrisene.

Nivea 4/10

Pris: 485 kroner
Kjøpt hos Lyko (utsolgt)

+ Høy variasjon i produkter innenfor Nivea, fint motiv
- Bare Nivea, faller igjennom mot de store konkurrentene

Denne Nivea-kalenderen er en grei kalender om du liker Nivea veldig godt, men for de fleste er det andre skjønnhetskalendere som er et bedre valg. Verdien av det du får faller igjennom mot kalendere som bare koster litt mer, og er veldig mye bedre. For Nivea-fans only.

Her finner du kalenderen


Pukka Days of Christmas 7/10

Pris: 179,10 kroner
Kjøpt hos Celis (utsolgt) men også på lager her

+ Stort utvalg av forskjellige tesmaker.
- Prisen.

Dette er kalenderen for alle te-elskere! Man får prøve 24 forskjellige teposer som alle smaker godt på sitt vis. Perfekt måte å bli bedre kjent med Pukka sine produkter på. Midt i blinken for frysepinner som kan varme seg på en deilig kopp med te hver dag frem til jul. Vi synes prisen er veldig høy i forhold til hva det ville kostet å kjøpe 24 teposer på butikken. Ja, du får mange forskjellige. Men må man nesten firedoble prisen?

Her finner du kalenderen

Hama perlekalender 6/10

Pris: 229 kroner
Kjøpt hos Norli

+ Morsomt konsept med mønster i hver luke.
- Kan bli vanskelig å beholde perlene helt til jul.

Denne perlekalenderen fra Hama kommer med mange perler, og mønster innenfor hver luke. Smart gjort, og bra løst. Alle mønstrene har juletema, og de medfølgende perlene lar deg lage dem.

Her kan du kjøpe kalenderen

Toblerone 5/10

Pris: 178 kr
Kjøpt hos Normal

+ Toblerone-sjokolade av forskjellige varianter - verken mer eller mindre
- Denne smakte bedre da vi var yngre og ikke så sjokoladevante

Du får så mye bedre sjokolade enn dette. Med mindre du elsker Toblerone, finnes det så mange andre kalendere vi heller ville kjøpt.

Julekalendere du bør unngå

H&M 4/10

Pris: 299 kr
Kjøpt hos H&M

+ Lukter godt og vegansk.
- For mye plast.

Lukter veldig godt når man åpner den. Dog litt kjedelig kalender med blant annet badebomber, badeskum og badekonfetti. Perfekt til barn som elsker å bade i badekar.

Her finner du den

Skipper's Pipe 4/10

Pris: 299 kr
Fått av Coolstuff (utsolgt)

+ Perfekt for deg som elsker lakrispipe.
- Lite overraskelser.

Denne kalenderen passer perfekt for deg som elsker lakrispipe, og er en stor skuffelse dersom du ikke liker lakrispipe. Kalenderen inneholder nemlig 24 lakrispiper, der 18 er original-piper og fem med havsalt. Det skjuler seg også en ekstra stor pipe i kalenderen. Det hadde vært ønskelig med flere spennende smaker enn to varianter og en annen innpakning enn plast rundt hver pipe.

Selve esken er klassisk og enkel i bruk. Denne kalenderen gir akkurat det den lover: mye lakrispipe. Kalenderen passer for lakrispipens fanklubb, men ikke forvent deg de store overraskelsene.

Her finner du kalenderen

Nørregade for børn 4/10

Pris: 144 kroner
Kjøpt hos Normal

+ En god del forskjellig godteri, en del godt. Alltid glad er en vinner.
- Ikke spesielt barnevennlig godteri i alle luker, men kanskje danske barn er annerledes?

Dette var en merkelig opplevelse. Her får du en kalender som skal være for barn som kanskje ikke er veldig barnevennlig. Veldig mange gode ting er det, og en del merkelig. Kjenner du merket vet du hva du får.

Nestlé Gallak 2/10

Pris: 144 kroner
Kjøpt hos Normal

+ 24 luker, julemotiv
- Den samme, vonde sjokoladen i alle, dyr

Dette er sikkert en storselger et eller annet sted de synes hvit sjokolade som er kvalmende er god. Alle andre steder vil 24 sjokolader av den samme typen som smaker vondt være noe folk flest styrer unna.

Invisibobble 2/10

Pris: 339 kr
Fått av Blivakker

+ Kjekt å ha dersom du er helt tom for hårstrikker til barnet ditt.
- Veldig mye av det samme, lite spennende.

Denne kalenderen var skuffende - rett og slett. Lukene innholdt nesten kun hårstrikker.

Ikke kjøp den her

Paw Patrol sjokolade

Pris: 24 kroner
Kjøpt på Normal

+ Bilde av Paw Patrol utenpå
- Usmakelig sjokolade i 24 luker, ingenting med bildet å gjøre

Dette er et flashback til elendige, gammeldagse kalendere med usmakelig sjokolade. Styr unna for all del. Rett og slett elendig sjokolade, og ikke verdt de pengene for et bilde av Paw Patrol. Smaker verre enn tysk 10-kroners-sjokolade.

Karakter: 1/10