Du, derimot, må sikkert rekke ting. Derfor har jeg laget listen som gjør valget litt lettere.

Et godt tips når det kommer til klokkekjøp: bruk både tid og penger på klokke. En god klokke kan vare deg hele livet, og kan arves nedover i generasjoner fremover.

Se stort utvalg klokker hos urverket og Care of Carl.

Jeg har valgt ut et knippe klassiske tidvisere som jeg tror vil passe til Nettavisens lesere. Vi starter med den dyreste og beveger oss nedover i prisnivå. Til slutt finner du tre svært rimelige alternativer.

Klassiske herreklokker

Rolex Submariner

Dette tidløse mesterverket har vært en av de mest populære klokkene i mange år. Klokken fra 1953 ble opprinnelig skapt for å brukes av dykkere, men har gjennomgått en rekke designoppdateringer siden den tid. Denne modellen er laget i hvitt gull, og vil enten alltid ligge på bunnen av undertøysskuffen eller praktisk talt være limt fast til håndleddet ditt. Med andre ord, litt stiv pris - men en klokke med høy etterspørsel, som aldri går av moten.

Her finner du klokken.

GMT Master II

Denne klassikeren ble laget for å kunne vise to forskjellige tidssoner samtidig. En teknologi som er nokså unødvendig i dag, men som fremdeles er en stilig detalj på en vakker klokke. Så kan man jo vise til at «før i tiden så måtte man...».

Uansett,

Dette urverket får du tak i her.

Chopard L.U.C. - Year of the Dog

Denne unike klokkeserien er håndmalt i urushi-teknikk som kun noen få i verden kan utøve. Klokken kommer i begrenset opplag, og hele denne serien til Chopard er inspirert av den kinesiske dyrekretsen. Denne versjonen er fra 2018, «the year of the dog». Ifølge denne siden er hunder som er født i årene 1958 og 2018 «jord-hunder». Siden beskriver personlighetstrekkene til en jord-hund som kommuniserende, seriøs og ansvarlig på jobb. Kanskje dette er egenskaper klokken bringer med seg? Kanskje ikke.

Uansett,

Her finner du den.

Omega Seamaster

Denne kan du bruke på hele 1200 meters dyp. Om det er viktig for deg å se hva klokken er på så dypt vann så er dette valget for deg. Viserne lyser i mørket, så du trenger ikke engang å ta med deg lykt. Denne er det kampanje på nå, du får 20% rabatt på urverket.no.

Spar 37 401 kroner på klokken her.

Gucci G-Timeless

En klokke som kanskje ikke har like mye historie som de forrige, men som ser minst like stilig ut. Her er tallene byttet ut med bier, og en hel sverm av 15 bier dekorerer altså urskiven. Denne får du på 20% rabatt nå.

Klokken bestiller du her med 37 015 kroner avslag.

Hublot Big Bang

Batteridreven klokke med ramme smykket i diamanter. Tre armer slik at du slipper å telle sekunder selv. Denne får du på 14% rabatt nå som gjør at du får den til rundt hundrelappen. Hundre-tusenlappen, altså.

Her finner du den.

Bremont Supermarine

Bremont sin første dykkerklokke, men langt ifra den første på denne listen. Designet er inspirert av et supermarine spitfire fly, derav navnet på klokken. Denne mannlige klokken som passer til alt kommer til å få lite tid i skapet.

Her får du tak i den med kort leveringstid.

Polo Ralph Lauren

Denne stilrene klokken skiller seg ut med et vintage design og pene detaljer. Polo Ralph Lauren er uredd, og legger ikke skjul på hvem de er. Klokken er mekanisk og produsert i Sveits. Uten tvil en klassisk klokke med en velfortjent plass på denne listen.

Klokken får du tak i her.

Seiko Chronograph

Med opphav fra et Swatch-lommeurdesign fra 1940-tallet lagde Swatch deres første kronograf-klokke på 1960-tallet. Klokken kommer med tachymeter på utsiden, som lar deg måle hastigheten til en gjenstand som holder en konstant fart. Dette er kjekt hvis du for eksempel vil sjekke om sjefen er stresset på vei til medarbeidersamtale.

Her finner du den.

3 billige klokker

Tommy Hilfiger

Klassisk design med kronograf. Dersom du er funksjonsorientert er dette en klokke som gir mye for pengene. Passer til de fleste anledninger og ser ren og pen ut. Fordel om du kan lese romertall.

Denne er det 38% rabatt på nå, som gjør at du får den til under tusenlappen.

Her bestiller du den.

Swatch Clearly New Gent

Dette er litt som å se på en glassfrosk, bare at det er en klokke. En åpen og ærlig håndklemmer som ikke legger skjul på noe. Dersom de samme verdiene resonnerer hos deg kan denne passe fint - det er jo tross alt en stilig klokke. Klassisk? Kanskje ikke, men nå er det jo jeg som lager reglene her.

Her får du tak i den.

Timex T80

Jeg henter meg inn igjen med en skikkelig klassiker. Digitale klokker trenger verken å ha touch-skjerm, eller være massive klumper på armen. Dersom du er en forkjemper for at fortiden er fremtiden, så er dette valget for deg.

Care of Carl har nylig fått inn denne modellen.

Her får du tak i den.